Jump to content
Przypominam wszystkim Państwu, iż celem ochrony naszych unikatowych zasobów, dostęp do działu z recepturami branżowymi, możliwy jest dopiero po osiągnięciu liczby co najmniej 35 postów na forum. ×

Biotit

Użytkownicy
  • Posts

    1,565
  • Joined

  • Last visited

About Biotit

  • Birthday 05/15/1961

Kontakt

  • strona WWW
    http://kinoman.tv/pp/Biotit
  • Skype
    wilbikp

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    W-wa

Recent Profile Visitors

1,218 profile views

Biotit's Achievements

Veteran

Veteran (13/14)

  • First Post
  • Collaborator Rare
  • Posting Machine Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Olga, jaką miałaś wydajność ?
  2. Szkoda, że w tak ,,dobej książce,, nie podano temp. do jakiej max podgrzewmy masło. Dokładny przepis na fryturę masz tam podany ?
  3. To jest ser miękki, który hodujemy krótko na skórkę, parafina jest zbyteczna, oprócz odpowiedniej temp. ważna jest wilgotność. Nie ma takich walorów smakowych jak sery twarde,więc spokojnie możesz teraz robić, dodając kultury bakteryjne Lactococcus Cremonis i Lactis.
  4. Masło klarowane robię sam, nie jest to trudny zabieg.
  5. Andrzej co tak skromnie tym razem ?
  6. Grzesiek spróbuj usmażyć pieczarki na maśle klarowanym, smak godny zapamiętania.
  7. Wprowadzili do produkcji silnik na wodór. Ciekawe która Firma?
  8. Biotit

    Smalec

    Własnoręcznie zrobione smalec ze słoniny i masło klarowane z odwirowanej śmietany w czasie smażenia pachną, a nie śmierdzą. O ile kupne masło klarowane jeszcze ujdzie, to smalec już nie.
  9. Andrzej, nic dodać, tylko ustawić się w kolejce.
  10. 3-ba było wynieść na balkon.
  11. Mała wcale nie była, przerwali, bo koleś nie wytrzymał ciśnienia i bólu, Anakonda coraz bardziej i mocniej go ściskała. Ale pomysł był niezły.
  12. Normalnie Anakonda wchłania głowę, niesamowite, widać jej przełyk. Facet zabezpieczony, ale nie wiadomo czy da radę, teraz przerwa,uff.
  13. Dziś 21.00 Discovery Channel...albo kolejna bujda, albo prawda.
  14. Ja pekluję, wędzę i oddaję do pieczenia , albo sam parzę.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.