Jump to content

Piter24

Użytkownicy
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

About Piter24

  • Birthday 10/20/1987

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    krakow
  • Zainteresowania
    Wędkarstwo,kuchnia,hodowla papug.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Piter24's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Poprawka dwie minuty temu przyszedł listonosz z kalendarzem. Dziękuję warto było czekać. Pozdrawiam Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
  2. Do mnie nadal nie dotarł. Czekam dalej Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
  3. Wciąż czekam. Chyba nasza Poczta kuleje Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
  4. Poszło
  5. Zdrowych i wesołych świąt dla calej Wędzarniczej Braci.
  6. Dawniej Tatarzy przewozili mięso pod siodłem konia, które w trakcie jazdy bylo miażdżone. Z tad właściwa nazwa befsztyk tatarski ;-)
  7. Witam Ja widziałem taki garnek w pewnym sklepie na L... za 98zl na wyprzedaży i zastanawiałem się czy to ustrojstwo może mi się do czegoś przydać oprócz gotowania sloików. w końcu wziąl go znajomy do warzenia piwa
  8. Spokojnie wstydu nie ma na Ukrainie taki krokiet nie panierowany to przysmak tyle ze pod nazwa naleśnik z mięsem, w dodatku okraszany skwarkami bądź salem czosnkowym!!!! :clap: smacznego
  9. myślę ze chodzi tu o to ze jest to zbyt niska temp dla rozwoju bakterii a optymalna aby dym mógł swobodnie przeniknąć do wnętrza danego produktu wysuszając nawet do30% i jednocześnie utrwalając go.
  10. Tak aż tak daleko nie pomyślałem,na pewno nie było wtedy czasu na dojrzewanie poubojowe mięsa i długie peklowanie wiec radzono sobie inaczej :smile: dziękuje za odpowiedz pozdrawiam
  11. na pewno mięso zmięknie skruszeje od kwasu cytrynowego,a co więcej to opisze jak zrobię ta krakowska i postaram się wstawić zdjęcia
  12. Witam Bardzo ładna kiełbaska i na pewno smaczna :thumbsup:przepraszam ze wtrącę do tego tematu ale czy słyszał ktoś aby przyprawiać krakowska sokiem z cytryny?????rozmawiałem ostatnia ze starszym kucharzem który jako chłopiec pomagał miejscowemu masażowi robić wyroby weselne i ten z kolei zamiast czosnku dodawał sok z cytryny do peklowania a zamiast mielić mięso każda kostkę lekko ubijał tłuczkiem do mies,zaintrygowało mnie to i spróbuje wykonać choć jeden baton tym sposobem w ramach eksperymentu.smak tej kiełbasy pamięta do dziś a z jego opowieści wynika ze były to czasy powojenne pozdrawiam :smile:
  13. witam,podejrzewam ze jest wykonana z cienkiej blachy i łopatki mogą być nieprawidłowo wyprofilowane :wink: pozdrawiam
  14. Witam i polecam garnki ze stali nierdzewnej z firmy stalgast,są droższe niż w innych firmach np hendi ale maja grube dno i ścianki garnka a przy takich gabarytach wzmocnione uchwyty dodatkowa opaska i oczywiście przystosowane są do gotowania na wszelkiego typu piecach i kuchenkach!wiem coś o tym bo pracuje w gastronomi i na co dzień mam z nimi do czynienia :devil: te tańsze gna się w rekach a po upadku zagina dno!nie ma co oszczędzać bo jest szansa ze taki garnek odziedzicza nasze wnuki.pozdrawiam
  15. Człowiek uczy się na błędach,nie każdy się przyzna ale pewno większość z nas miała kiedyś do czynienia z niedopeklowana wędlina!według mnie wszystko zależy od mięsa i użytego elementu do produkcji wędliny bo jedna była ok a przygotowane były tak samo.powodzenia pozdrawiam :wink:
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.