Z tą ilością wody jest tak jak mówisz ANNAM i Elektro .Ostatnio znajoma sprzedała mi taki prosty przepis na chleb bezobsługowy i tam po wlaniu do miski 1100ml letniej wody trzeba było wsypac 8 Łyżek płatków owsianych ,5dkg drożdzy,łyzeczkę cukru i odczekać 20 min żeby ruszyły drożdze i wchłonęły wodę płatki.[więc w tym przepisie już na poczatku ]Następnie trzeba dodać 1 kg mąki,1 Łyżkę soli i po ok szklanki słonecznika,dyni, opcjonalnie trochę sezamu,trochę ziaren siemienia .Wymieszać,przełożyc do foremek ,włączyć piekarnik na 180-190 i upiec dwa chleby.O dziwo wyszły całkiem smaczne i utrzymały świeżość przez kilka dni. Wracajac do tego siemienia to chcę go wykorzystać do chleba z przepisu podanego przez Alinkę[z karmelizowaną cebulka]Jest to chleb bardziej żytni70/30Dopracowałam sobie już konsystencję [zmieniając m.inn.ilość zakwasu] i nie chciałabym ,żeby ten chleb wyszedł troszkę inny w konsystencji ,ale myślę ,ze jak dorzuce namoczone ziarna tuż przed wyłozeniem chleba do foremek powinno być ok