Jump to content

paweljack

**VIP**
  • Posts

    6,918
  • Joined

  • Last visited

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Warszawa
  • Kącik kuchenny
    http://wedlinydomowe.pl/forum/forum/118-paweljack/

Recent Profile Visitors

5,811 profile views

paweljack's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator Rare
  • Posting Machine Rare

Recent Badges

22

Reputation

  1. Czy może być balkon? W pojemniku np. Pytanie: czy piwnica dlatego że nie ma dostępu światła, czy tylko dlatego że jest tam odpowiednia temperatura i wilgotność? Czy wszystkie trzy powody?
  2. paweljack

    Zapal świecę

    Wyrazy współczucia.
  3. Skoro to przepis cieszyński, to może pochodzi od czeskiej "michanej waiczki na cibulce" 😉
  4. Ligawę przygotowuję jak pozostałe wędzonki. Solanka wg tabeli dla początkujących Rogera 80 gramów peklosoli. Parzenie do 68 stopni w środku.
  5. No nie wiem, poszukaj Tabeli dla początkujących Rogera.
  6. Ugotuj zupę rybną z tego, mięso obierz, zrób klopsiki tak jak robi się inne, weź II zalewę Maxella na rolmopsy i gotowe.
  7. A pofatygowałeś się żeby przeczytać przepis kolegi, który go podał na forum?
  8. Szkoda mi czasu na wyjaśnienia. Zaczekam aż kolega @wkladzik skorzysta i zda relację. Nic się nie zmieniło, w moderacji takich komentarzy też. Inteligentny człowiek, jak uważa że wypowiedź na jakiś temat jest nie jasna, to dopytuje a inny komentuje bez sensu.
  9. Foty są z dzisiaj. Jakie to ma znaczenie, napisałem co jest przyczyną.
  10. Myślę, że wyjaśniła się zagadka z czosnkiem. Niestety nie mogłem tego sprawdzić poprzednio bo przerobiłem od razu cały czosnek. W tym roku część zmieliłem zelmerem a część zblendowałem i to jest to co podejrzewałem. Blender jest ze stali nierdzewnej a maszynka z aluminium a siatka ze stali i tu pewnie jest też jakaś reakcja. Co prawda czosnek nie jest tak zielony jak poprzednio ale tu pewnie miało znaczenie przemrożenie o którym pisał Resal. Tym razem czosnek przerobiłem od razu po zakupie i po kilku dniach w lodówce ten zblendowany pozostał w kolorze czosnku.
  11. Nie wiem o czym piszesz, ale temat brudzenia "przez maszynki" był wiele razy poruszany, chyba pierwszy wskazywał na to DZIADEK, właśnie na jakość wykonania stalowych siatek.
  12. To nie maszynka taka czy inna brudzi, tylko goowniane siatki stalowe. Trzeba kupić siatki z "nierdzewki".
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.