Jump to content

Kamil_1

Użytkownicy
  • Posts

    1,211
  • Joined

  • Last visited

About Kamil_1

  • Birthday February 13

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    mazowieckie

Recent Profile Visitors

1,878 profile views

Kamil_1's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

  • First Post
  • Collaborator Rare
  • Posting Machine Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Kamil_1

    Zapal świecę

    [*][*][*] wyrazy współczucia
  2. Niestety wg moich informacji ten model nie posiada przekładni... Sprzedawcy mylnie wrzucają zdjęcie (albo celowo) innego modelu, mianowicie 282281, który to przekładnie posiada... Dodatkowo ma uchylają dzieżę co moim zdaniem jest przydatnym rozwiązaniem
  3. Kamil_1

    Zapal świecę

    [*] [*] [*] Cieszę się, że mogłem Cię poznać AndrzejKu... Wyrazy współczucia dla rodziny [*]
  4. Działa bez zarzutu nawet się nie zająknie. W zeszłym tygodniu 6 kg sloniny na oczku 10mm, 10 min i po robocie. Jaki masz zasilacz ? https://allegro.pl/oferta/zasilacz-3y-power-technology-ym-2451c-450w-12v-37-7621425177
  5. Ad.1 Uchylny dach ułatwia sprawę odpowiedniej wymiany powierza podczas osuszania więc może się przydać Ad.2 Dach może być płaski, ale lepiej jak jest nie co sprofilowany... żeby "dym swobodnie kierował się do wyjścia" [Dodano: 20 lut 2020 - 11:38] Idziesz w dobrym kierunku tylko ten otwór na drzwi trochę mały Jak masz możliwość to powiększ trochę... będziesz miał łatwiej operować drewnem
  6. Jak je zasilasz? EAnno, zasilaczem 3y power 450W lub zasilaczem od xboxa 203W
  7. Chodzi bardzo dobrze, zarówno w nadziewarce jak i w mieszałce Silniki od układu wspomagania kierowniczego
  8. swjacek ... https://allegro.pl/oferta/wilk-do-miesa-profi-line-hendi-12-profi-line-6353353177
  9. Jak stosowanie znaków interpunkcyjnych wpływa na rozumienie tekstu... Cześć, wędziłem ostatnio na zimno, w sumie pierwszy raz. Temp. różna - była około 15-20 stopni, łącznie wędziłem jakieś 3 dni po jakieś 5 godzin. W ogóle wędliny nie zmieniły koloru. Dym naprawdę był dość intensywnie podawany, a mimo to kolor praktycznie się nie zmienił. Może mi ktoś powiedzieć co zrobiłem źle?? Wnioskuję, że tak powinno brzmieć
  10. Zdecydowanie Hendi 12 będzie lepszym rozwiązaniem ...
  11. 3 piersi z gęsi oddzieliłem od kości nienaruszając skóry. Nadmiar skóry odciąłem (poszło na smalec) Piersi zapeklowałem w solance 8% (70/30 peklosól/sól) 8 dni. Przyprawy na 1kg: - 1 ząbek czosnku - 3 ziarna jałowca - 2g ziela angielskiego mielonego - 2g kolendry - 2g tymianku - 2g pieprz czarny ziarna - 1g cynamon - 1 goździk Zalewa oczywiście zagotowana, a po lekkim przestudzeniu dodałem peklosól i sól Po 8 dniach peklowania wyjąłem z zalewy i po ocieknięciu zawinąłem w folię celulozową i włożyłem w siatkę. Osuszanie 35-40 C, wędzenie w temp. 40 C, olcha-buk-grusza. Parzenie 75 C do 62 C w środku. Ten na zdjęciu jest po rozmrożeniu, wcześniej nie miałem czau na fotki. Dziękuję
  12. Wygląda super opiszesz jak robiłeś?
  13. Kokos, po strukturze widzę (choć mogę się mylić), że jest to tynk firmy Cap*rol - zgadza się? Jeśli tak to bardzo dobry wybór... i dobrze położony
  14. Kamil_1

    Spiżarnia Anuś

    :devil: Próbowałem raz... mistrzostwo... :clap:
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.