Jak taka Cie interesuje ,to za pare groszy dla prosiaczka tez Gratis
A jakie są wymiary wewnętrzne i zewnętrzne?
Użytkownik Zbój Madej edytował ten post 30 cze 2014 - 17:45
Napisano 30 cze 2014 - 17:44
Jak taka Cie interesuje ,to za pare groszy dla prosiaczka tez Gratis
A jakie są wymiary wewnętrzne i zewnętrzne?
Użytkownik Zbój Madej edytował ten post 30 cze 2014 - 17:45
Napisano 30 cze 2014 - 17:56
A jakie są wymiary zewnętrzne?
Szerokosc = 90 mm , Dlugosc = 250mm a wysokosc regulowana przez sprezyny dociskowe od 90 mm do 0 mm.
Napisano 30 cze 2014 - 18:00
No niestety Olek, za długi. Potrzebuję max 200mm długi
Napisano 30 cze 2014 - 18:45
Madejku - długie jest cacy , ja mój szynkowar wkładam do gęślarki na dwóch podkładkach z metalu by zbytnio nie nagrzewać spodu i na kuchnię .
Napisano 30 cze 2014 - 19:43
Zobacz w sklepie Tradismak.
Napisano 01 lip 2014 - 07:40
Zbójaszku... A mała ''keksówka'' ( wymiary- dł,190mm , szer. 120mm , gł. 60mm ) Koszt ok. 3-4 zł. Cię nie interesuje..? Zostało by tylko dopasować ''wieczko'' z kawałka jakiej blachy , no i pokombinować z dociskiem...
Pozdrawiam !
Użytkownik einshel edytował ten post 01 lip 2014 - 07:40
Napisano 01 lip 2014 - 08:10
Zbójaszku... A mała ''keksówka''
Keksówka to chyba nie z takiej blachy jak potrzeba.
Napisano 01 lip 2014 - 10:21
Paweł... A dlaczego nie... ? Sama robię w keksówce i stwierdzilam ,że te wymiary powinny Zbójowi pasować...
Napisano 01 lip 2014 - 11:12
Keksówki są zazwyczaj cynowane - więc nie ma problemu - a poza tym jeszcze folia jest
Napisano 01 lip 2014 - 11:22
Keksówki są zazwyczaj cynowane - więc nie ma problemu - a poza tym jeszcze folia jest
Zwłaszcza te za 3-4 zł. Folia jest droższa Ale niech tam się każdy truje w czym chce.
Może Miro powinien keksówki sprzedawać, zamiast prasek za dwie stówy?
Ale ja się na blachach nie znam.
Napisano 01 lip 2014 - 11:42
Każdy ''orze , jak może'' ... a potrzeba jest matką wynalazku.. Widziałam już szynkowary np z plastikowej butelki albo z tarki do jarzyn... , tak że mnie już nic nie zdziwi...
Napisano 01 lip 2014 - 14:33
Bo blacha keksówkowa to zwykła czarna ocynowana , a to ocynowanie zaś to struktura delikatna raczej , wytrzymująca do 230*C , nadająca się do kontaktu bezpośredniego z żywnością , ale niepolecana tam gdzie występuje jednocześnie i mokrość i temperatura - wtedy czernieje.
Poza tym blacha na keksówkę jest cieniutka - 0,2 - 0,4mm , miałem nawet w ręcu cóś letkie jak papier - chyba miało 0,00
Napisano 01 lip 2014 - 18:37
Zbójaszku... A mała ''keksówka'
Aniu, interesi mnie tylko taka praska jak Dziadka co to na fotce wyżej zapodałem
Napisano 01 lip 2014 - 18:43
Zbóju, czemu tylko ta ?
Napisano 01 lip 2014 - 18:54
Wojtku.. Zdradz dlaczego tylko takich rozmiarow praska tylko wchodzi u Ciebie w gre..?
opsss.. Miro juz spytal..
Użytkownik Gregtom edytował ten post 01 lip 2014 - 18:56
Napisano 01 lip 2014 - 19:05
Zbóju, czemu tylko ta ?
Szczerze, taka prosta mi się podoba, prosta i praktyczna no i do garnka mojego bedzie pasować i jeszcze niewielka porcja wsadu z tego wyjdzie, na bierzące potrzeby, tak coby nie mrozić.
Zrobić, dac kawałek siostrze, resztę sam połknę i peklować towar na następny wsad itd.
Napisano 01 lip 2014 - 19:41
Zbóju.
Parzyć nie musisz w garnku, zawsze możesz parzyć w piekarniku.
A jeśli chodzi o ilość, to możesz w jednym szynkowarze zrobić dwa wsady.
Wystarczy przedzielić wsady mięsne folią celulozową lub odpowiednim woreczkiem do parzenia.
Napisano 01 lip 2014 - 20:06
Parzyć nie musisz w garnku, zawsze możesz parzyć w piekarniku. A jeśli chodzi o ilość, to możesz w jednym szynkowarze zrobić dwa wsady. Wystarczy przedzielić wsady mięsne folią celulozową lub odpowiednim woreczkiem do parzenia.
Wiem. Ja jednak pozostanę przy swoim zamyśle.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych