Biotit Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 14 Listopada 2014 Jak dodaję rosół: jest to 2/3 ogólnej wagi zmielonego mięsa, do tego obowiązkowo dodaj sparzone i zmielone i rozdrobnione blenderem na emulsję skórki. Nakładam lejkiem z szerokim dziobem.Zmniejsza to ilość rzeczy do mycia. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 14 Listopada 2014 Sebek, Piotrek.. Dziekuje kochani za rady.. Jeszcze leberki nie robilem.. Wlasnie mi babka ze sklepu zadzwonila ze nie dostane do jutra zamowionego podgardla wiec tak kombinuje czym je zastapic.Boczek mam i slonine tez ale moge jeszcze dostac glowy WP, golonki i ogony i niewiem czy to dobry pomysl aby je dodawac do wyrobu..!?Pozatym mam jeszcze serca, ozory i nerki do wyboru..Do rosolu chce dodac wloszczyzne i lubczyk dla aromatu oraz cebule prazona (nie susz)..Co myslicie o tym zestawie..? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 14 Listopada 2014 Możesz dodać, choć ja nic poza mięsem nie dodaję, chcę mieć zawsze smak mięsny i taki mi pasuje. Podroby poza wątrobą bym sobie darował. A z łepka, golonki, ozorków i serca zrób salceson. Koniecznie dodaj skóry, ładnie wszystko skleją i do tego są zdrowotne.Nerki omijaj , bo jadą moczem, 3-ba dobrze i długo wymoczyć. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 14 Listopada 2014 Nie bede dodawal ugotowanych warzyw do pasztetowej tylko chcialem nimi uozdobnic smak rosolu ktorym bede podlewal leberke..Korci mnie jeszcze w tym dodatek galki muszkatalowej albo anyzu.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 14 Listopada 2014 Gałka to raczej chyba jedna z podstawowych przypraw do pasztetów Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 14 Listopada 2014 Kolega jest u mnie i ogląda Twoją wędzarnię zrobioną z szafki metalowej, pyta jak i z czego zrobiłeś palenisko.Możesz wstawić fotę. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 14 Listopada 2014 Hahahaa.. Wiem ze szafka nie wyglada specjalnie.. Ale ona jest z Thyssenkrupp i ma z 60 lat.Jak ja czyscilem i wypalalem to wyliecialy z jej zakamarkow tureckie i greckie monety. (pierwsi Gastarbeiter)..Paleniskiem jest tez stara skrzynka narzedziowa ale jej prawie nie urzywam. Wole wedzic bezposrednio..Skrzynka jest dolaczana w tylnej sciance szafki u spodu.Jak pisalem wedze bezposrednio wiec wylozylem spod wedzarni gruba blacha a tylni otwor i szyber u gory sluza do regulacii temp. i gestosci dymu.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 14 Listopada 2014 Możesz dodać, choć ja nic poza mięsem nie dodaję, chcę mieć zawsze smak mięsny i taki mi pasuje. Podroby poza wątrobą bym sobie darował. A z łepka, golonki, ozorków i serca zrób salceson. Koniecznie dodaj skóry, ładnie wszystko skleją i do tego są zdrowotne.Nerki omijaj , bo jadą moczem, 3-ba dobrze i długo wymoczyć.A pytanko takie mam!!robiłeś kiedyś z nerek??ja moczę z lekka,na lekkim ogieńku wodę odlewam i nastawiam nową,fakt że proces jest długi aleeee;))ale jest pyszna;)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 14 Listopada 2014 Hahahaa.. Wiem ze szafka nie wyglada specjalnie.. Ale ona jest z Thyssenkrupp i ma z 60 lat.Jak ja czyscilem i wypalalem to wyliecialy z jej zakamarkow tureckie i greckie monety. (pierwsi Gastarbeiter)..Paleniskiem jest tez stara skrzynka narzedziowa ale jej prawie nie urzywam. Wole wedzic bezposrednio..Skrzynka jest dolaczana w tylnej sciance szafki u spodu.Jak pisalem wedze bezposrednio wiec wylozylem spod wedzarni gruba blacha a tylni otwor i szyber u gory sluza do regulacii temp. i gestosci dymu.. sza1.jpg sza2.jpgsza3.jpgsza4.jpgsza5.jpgTo jest ino Szpind:)))) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 14 Listopada 2014 (edytowane) To jest szafka na ubranie robocze,,A i tak na weekend odpale wedzarke teleskopowa i moze filmik zrobie z wedzenia w niej boczku i watrobianki..Zobaczymy co z tego wyjdzie.. Edytowane 14 Listopada 2014 przez Gregtom Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 15 Listopada 2014 To jest ino Szpind:)))) To jest szafka na ubranie robocze,,No to żeście się dogadali. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 25 Lutego 2015 Maly weekendzik na dzialeczce. W ciagu dwoch dni popadal deszczyk później grad oraz snieg, ale zaswiecilo tez slonko..Powstala szyneczka "goździkowa", ktora zapeklowalem w/g tabeli Dziadka (Dwa dni/nastrzyk).Goździkowa dlatego ze w zalewie oprocz powrzechnie stosowanych ziol, znalazla sie spora garstka utluczonych goździkow.. Smak naprawde zacny Mala fotorelacja z weekendu: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 25 Lutego 2015 Po pierwszym zdjęciu mówię sobie że to chyba w Rawiczu działki na Żuławach za policją. Taki jakiś bolok w tle znajomy. Ale później pojawia sie Niemiecka flaga ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 25 Lutego 2015 w Rawiczu działki na Żuławach za policją. Karolu.. Bo odkad Policja w Rawiczu zaczela korzystac z niemieckich samochodow (VW , OPEL), musi byc wystawiona flaga ich panstwa. Ale zeby glupio nie wygladalo to maszt z flaga postawili za komisariatem..A ile musialem sie nagadac z tymi kaczkami obok w stawie.!?? Bo one tez tylko po niemiecku kwakaly.. Ale juz ja je wyprostuje.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 8 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 8 Maja 2015 Danie z kociolka, idzie tez zrobic w ogrodowym grillu..Kociolek (poj. 7l) wypalony byl takze w tym kamiennym grilku.. Pozniej wstawie filmik jak go wypalalem.. Fotki z gotowej potrawy na talerzu juz nie zdazylem zrobic bo 10 chlopa czekalo juz z miseczkami, wyciagnietymi jezorami i lyzka w reku na efekt. wiec musialem walczyc tez aby cos dostac.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.b tulipan Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 9 Maja 2015 No no, kucharz z Ciebie całą gębą, będziesz zatrudniony w Zachełmiu. Cytuj Najlepiej to nic nie robić a potem odpocząć.Pozdrawiam z Wrocka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 11 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 11 Maja 2015 (edytowane) A tutaj szyneczki z i bez tluszczyku na komunijne przyjecie..Podobno gosciom smakowaly.. Edytowane 11 Maja 2015 przez Gregtom Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 11 Maja 2015 Kolorek "malyna". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 11 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 11 Maja 2015 Kolorek "malyna".Slicznie dziekuje.. Musze tylko przyznac sie, ze z szerokim usmiechem Pani Dietetyk (jeden z gosci), wcinala wlasnie ta szynke z tluszczykiem, wraz z zapytaniem gdzie te cacko kupilem.. .. hihihih Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 11 Maja 2015 Musze tylko przyznac sie, ze z szerokim usmiechem Pani Dietetyk (jeden z gosci), wcinala wlasnie ta szynke z tluszczykiem, Bo wiedziała co należy jeść . Ja też bym taką z tłuszczem zajadał Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 11 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 11 Maja 2015 Ja też bym taką z tłuszczem zajadał A i takie dojada do Zachelmia.. "Letko" parzone w ilosci sztuk kilku.. Szkoda ze do Zachelmia nie idzie przyjechac chodz dzien wczesniej.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioro Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 11 Maja 2015 jeśli w tym ośrodku nie ma miejsc dzień wcześniej to obok masz inne obiekty:http://www.nadstawami-podgorzyn.noclegiw.pl/http://www.agro-rancho.pl/?o-nas,1http://blog.chatamikolaja.eu/a na szyneczki już mi ślinka leci Cytuj My brain: it's my second favorite organ /Woody Allen/But what was the first Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 11 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 11 Maja 2015 a na szyneczki już mi ślinka leci Szyneczek bedzie kilka. byle Ktos nas "utuli" dzien wczesniej, a przynajmniej tak aby Kaban zamarynowac mogl "Ruskye Schaschliki".. Cholera ta. robi naprawde dobre winka, tylko sie "cwani", ze juz wszystko jadl i widzial.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 22 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 22 Lipca 2015 Al`a Sopockie weekendowe, peklowane wg. Dziadkowej tabeli (3 dni)..: Ociekanie nocne.. Osuszanie i wedzenie w wedzarce "teleskopowej".. Po ok. trzech godzinkach.. Dwie do "gara" a dwie spowrotem w dymek.. Parzone "Sopoty".. Sopocka surowa.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 22 Lipca 2015 super wyroby Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.