Skocz do zawartości

"Ogródkowe wyroby Gregtom´a.."


Gregtom

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dodaję rosół:  jest to 2/3 ogólnej wagi zmielonego mięsa, do tego obowiązkowo dodaj  sparzone i zmielone i rozdrobnione blenderem na emulsję skórki. Nakładam lejkiem z szerokim dziobem.

Zmniejsza to ilość rzeczy do mycia.

:cool:

Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 180
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Sebek, Piotrek.. Dziekuje kochani za rady.. :)

Jeszcze leberki nie robilem.. Wlasnie mi babka ze sklepu zadzwonila ze nie dostane do jutra zamowionego podgardla wiec tak kombinuje czym je zastapic.

Boczek mam i slonine tez ale moge jeszcze dostac glowy WP, golonki i ogony i niewiem czy to dobry pomysl aby je dodawac do wyrobu..!?

Pozatym mam jeszcze serca, ozory i nerki do wyboru..

Do rosolu chce dodac wloszczyzne i lubczyk dla aromatu oraz cebule prazona (nie susz)..

Co myslicie o tym zestawie..?

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Możesz dodać, choć ja nic poza mięsem nie dodaję, chcę mieć zawsze smak mięsny i taki mi pasuje. Podroby poza wątrobą bym sobie darował. A z łepka, golonki, ozorków i serca zrób salceson.  Koniecznie dodaj skóry, ładnie wszystko skleją i do tego są zdrowotne.

Nerki omijaj , bo jadą moczem, 3-ba dobrze  i długo wymoczyć.

Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gałka to raczej chyba jedna z podstawowych przypraw do pasztetów :)

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Hahahaa.. Wiem ze szafka nie wyglada specjalnie..  :D

Ale ona jest z Thyssenkrupp i ma z 60 lat.

Jak ja czyscilem i wypalalem to wyliecialy z jej zakamarkow tureckie i greckie monety. (pierwsi Gastarbeiter)..

Paleniskiem jest tez stara skrzynka narzedziowa ale jej prawie nie urzywam. Wole wedzic bezposrednio..

Skrzynka jest dolaczana w tylnej sciance szafki u spodu.

Jak pisalem wedze bezposrednio wiec wylozylem spod wedzarni gruba blacha a tylni otwor i szyber u gory sluza do regulacii temp. i gestosci dymu..

 

post-46553-0-90491500-1415990614_thumb.jpg post-46553-0-56612700-1415990672_thumb.jpgpost-46553-0-16069300-1415990736_thumb.jpgpost-46553-0-91282700-1415990765_thumb.jpgpost-46553-0-58225900-1415990796_thumb.jpg

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Możesz dodać, choć ja nic poza mięsem nie dodaję, chcę mieć zawsze smak mięsny i taki mi pasuje. Podroby poza wątrobą bym sobie darował. A z łepka, golonki, ozorków i serca zrób salceson. Koniecznie dodaj skóry, ładnie wszystko skleją i do tego są zdrowotne.

Nerki omijaj , bo jadą moczem, 3-ba dobrze i długo wymoczyć.

A pytanko takie mam!!robiłeś kiedyś z nerek??ja moczę z lekka,na lekkim ogieńku wodę odlewam i nastawiam nową,fakt że proces jest długi aleeee;))ale jest pyszna;))
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Hahahaa.. Wiem ze szafka nie wyglada specjalnie.. :D

Ale ona jest z Thyssenkrupp i ma z 60 lat.

Jak ja czyscilem i wypalalem to wyliecialy z jej zakamarkow tureckie i greckie monety. (pierwsi Gastarbeiter)..

Paleniskiem jest tez stara skrzynka narzedziowa ale jej prawie nie urzywam. Wole wedzic bezposrednio..

Skrzynka jest dolaczana w tylnej sciance szafki u spodu.

Jak pisalem wedze bezposrednio wiec wylozylem spod wedzarni gruba blacha a tylni otwor i szyber u gory sluza do regulacii temp. i gestosci dymu..

 

attachicon.gifsza1.jpg attachicon.gifsza2.jpgattachicon.gifsza3.jpgattachicon.gifsza4.jpgattachicon.gifsza5.jpg

To jest ino Szpind:))))
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

To jest szafka na ubranie robocze,,

A i tak na weekend odpale wedzarke teleskopowa i moze filmik zrobie z  wedzenia w niej boczku i watrobianki..

Zobaczymy co z tego wyjdzie..  ;)

Edytowane przez Gregtom
Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

To jest ino Szpind:))))

 

To jest szafka na ubranie robocze,,

No to żeście się dogadali. :thumbsup:

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

Maly weekendzik na dzialeczce. W ciagu dwoch dni popadal deszczyk później grad oraz snieg, ale zaswiecilo tez slonko..

Powstala szyneczka "goździkowa", ktora zapeklowalem w/g tabeli Dziadka (Dwa dni/nastrzyk).

Goździkowa dlatego ze w zalewie oprocz powrzechnie stosowanych ziol, znalazla sie spora garstka utluczonych goździkow.. Smak naprawde zacny  :)

 

Mala fotorelacja z weekendu: 

 

 

post-46553-0-11394600-1424873894_thumb.jpgpost-46553-0-01669300-1424873932_thumb.jpgpost-46553-0-33817300-1424873972_thumb.jpgpost-46553-0-41951900-1424874003_thumb.jpgpost-46553-0-97577100-1424874073_thumb.jpgpost-46553-0-64774800-1424874131_thumb.jpgpost-46553-0-04118700-1424874193_thumb.jpgpost-46553-0-43566100-1424874223_thumb.jpgpost-46553-0-42419800-1424874268_thumb.jpgpost-46553-0-18424700-1424874311_thumb.jpgpost-46553-0-95925000-1424874377_thumb.jpg

 

 

 

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

w Rawiczu działki na Żuławach za policją.

 

 

Karolu.. Bo odkad Policja w Rawiczu zaczela korzystac z niemieckich samochodow (VW , OPEL), musi byc wystawiona flaga ich panstwa. Ale zeby glupio nie wygladalo to maszt z flaga postawili za komisariatem..

A ile musialem sie nagadac z tymi kaczkami obok w stawie.!??   Bo one tez tylko po niemiecku kwakaly..  :facepalm:  :D

Ale juz ja je wyprostuje..  ;)

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Danie z kociolka, idzie tez zrobic w ogrodowym grillu..

Kociolek (poj. 7l) wypalony byl takze w tym kamiennym grilku.. Pozniej wstawie filmik jak go wypalalem..  :)

Fotki z gotowej potrawy na talerzu juz nie zdazylem zrobic bo 10 chlopa czekalo juz z miseczkami, wyciagnietymi jezorami i lyzka w reku na efekt. wiec musialem walczyc tez aby cos dostac..  :D

 

post-46553-0-53470300-1431125590_thumb.jpgpost-46553-0-15076700-1431125626_thumb.jpgpost-46553-0-38110500-1431125651_thumb.jpgpost-46553-0-07841100-1431125668_thumb.jpgpost-46553-0-37496400-1431125690_thumb.jpg

 

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kolorek "malyna".

Slicznie dziekuje.. Musze tylko przyznac sie, ze z szerokim usmiechem Pani Dietetyk (jeden z gosci), wcinala wlasnie ta szynke z tluszczykiem, wraz z zapytaniem gdzie te cacko kupilem.. .. hihihih  :facepalm:

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Musze tylko przyznac sie, ze z szerokim usmiechem Pani Dietetyk (jeden z gosci), wcinala wlasnie ta szynke z tluszczykiem,

 

 

Bo wiedziała co należy jeść . :D   Ja też bym taką z tłuszczem zajadał

 

 

 Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

jeśli w tym ośrodku nie ma miejsc dzień wcześniej to obok masz inne obiekty:

http://www.nadstawami-podgorzyn.noclegiw.pl/

http://www.agro-rancho.pl/?o-nas,1

http://blog.chatamikolaja.eu/


a na szyneczki już mi ślinka leci

My brain: it's my second favorite organ /Woody Allen/

But what was the first

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

a na szyneczki już mi ślinka leci

 

 

Szyneczek bedzie kilka. byle Ktos nas "utuli" dzien wczesniej, a przynajmniej tak aby Kaban zamarynowac mogl "Ruskye Schaschliki".. Cholera ta. robi naprawde dobre winka, tylko sie "cwani", ze juz wszystko jadl i widzial..  :facepalm:

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Al`a Sopockie weekendowe, peklowane wg. Dziadkowej tabeli (3 dni)..:

 

Ociekanie nocne..

 

post-46553-0-33985300-1437524878_thumb.jpg

 

Osuszanie i wedzenie w wedzarce "teleskopowej"..

 

post-46553-0-83113200-1437525844_thumb.jpgpost-46553-0-79566200-1437525881_thumb.jpgpost-46553-0-57570300-1437526061_thumb.jpgpost-46553-0-92467000-1437526089_thumb.jpg

 

Po ok. trzech godzinkach..

 

post-46553-0-00948300-1437526800_thumb.jpgpost-46553-0-81613000-1437526824_thumb.jpg

 

Dwie do "gara" a dwie spowrotem w dymek..

 

post-46553-0-04531400-1437527478_thumb.jpgpost-46553-0-64090900-1437527515_thumb.jpg

 

Parzone "Sopoty"..

 

post-46553-0-70680300-1437527889_thumb.jpgpost-46553-0-35518900-1437527926_thumb.jpg

 

Sopocka surowa..

 

post-46553-0-52129400-1437528527_thumb.jpgpost-46553-0-73531200-1437528568_thumb.jpg

 

:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.