paweljack Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 22 Lipca 2015 Ładne a co jest w nich a'la sopockiego? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 22 Lipca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 22 Lipca 2015 a co jest w nich a'la sopockiego? chyba, że parzone... ? Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 22 Lipca 2015 Ależ apetyczne te twoje sopoty Pięknie wyglądają Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 22 Lipca 2015 a co jest w nich a'la sopockiego?chyba, że parzone... ?Chyba nie, dlatego dopytuję. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 22 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 22 Lipca 2015 Ano, ze wzgledu na male "urwisy" w domu, robie te poledwice zawsze w dwuch odkryciach. Parzone i lososiowe.Parzone to wiadomo a surowe podpiekam dnia pierwszego przy koncu wedzenia i zostawiam w wedzarce jeszcze sie tlacej na noc.Powtarzam tak jeszcze ze 2 - 3 dni ale w dymku o max. temp. do 40 stopni.No i nie pozbawiam poledwic warkoczyi mizdry. Sa wiecej wtedy soczyste. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 3 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 3 Września 2015 "Surowinka" eksperymentalna.. 5 dni temu, kupilem ostatni kawalek juz zapeklowanej szynki.Powedrowala na drzewko dla ociekniecia i obsuszenia a zaraz potem do lokomotywki.W koncowej fazie wedzenia, podnioslem temp. do 85 stopni i zostawilem miesko w komorze do nastepnego dnia.4 dni temu, szynka zawisla znowu w cieniu na drzewie a pod wieczor znowu na noc do lokomotywki do zimnego wedzenia.3 dni temu, to samo co dnia czwartego2 dni temu, tylko obsychanie na drzewku i przechowywanie na noc w wypalonej wedzarce.1 dzien temu, jak dnia drugiego. ---------------------------------------Dzisiaj..: Szyneczka bardzo smaczna i delikatna a nawet powiem ze rozplywa sie w buzi.Nie trzeba jej naprawde zuc i wlasciwie niewiem dlaczego. Myslalem ze wyjdzie jakas "ciongulka". Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 3 Września 2015 Szyneczka bardzo smaczna Mi to wygląda na większą golonkę Jakaś malutka ta szyneczka Pozdrawiam Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 3 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 3 Września 2015 wygląda na większą golonkę Krzysiu.. Rzucaja tutaj na lade juz wytrybowane i zapeklowane szynki na pieczen w jednym kawalku.Klijent pokazujac palcem, okresla jak duzy kawalek chce zakupic oraz z ktorej strony. Mi sie ostal ten ostatni poprzerastany ale moze dlatego jest taki soczysty.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 4 Września 2015 Nie trzeba jej naprawde zuc i wlasciwie niewiem dlaczego. Myslalem ze wyjdzie jakas "ciongulka". Jeżeli jest sprzedawana jako półprodukt garmażeryjny to mogła byc peklowana z dodatkiem papainy lub podobnego enzymu.U nas w Makro sprzedają takie cuda Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Kochani.. Mam znowu w sklepie juz zapeklowane szynki o wadze do 4 kg. wraz z tluszczem i skora..Tym razem chcialbym ja przyzadzic w zeliwnym kociolku najlepiej w calosci.Macie prosze jakies propozycje jak mozna ja przyzadzic i co dodac..?Czy odwazyc sie ja upiec, czy tez zatopic w jakiejs "zupie"..? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 5 Grudnia 2015 (edytowane) juz zapeklowaneGrześ jak ze słonością tych elementów ,bo u mnie takie ,,gotowce,, to pamiątki z Wieliczki.Fajnie ten kawałek wygląda ,jak by słoność pasiła to bym uwędził na surowo i podsuszył Edytowane 5 Grudnia 2015 przez kostek61 Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 5 Grudnia 2015 U nas tez takie gotowce sa slone nadludzko , ja czasem robie taka ,mniejsze bo bysmy nie przejedli ,najpierw parze wedlog zalecen forumowych ,pozniej zcinam skore z tluszczem.Mieszam jaja z musztarda i ta mieszanka smaruje wystudzona szynke ,posypuje calosc bulka tarta po tym do piekarnika zapiekam 200 stC na jakies 10-15 min az kolor bedzie zloty, Jest to typowa szynka szwedzka BN. Dla fanow gozdzikow mozna powkladaccale w szynke ,( ja tego jednak nie robie)http://alltommat.se/wp-content/uploads/import/images/2009-12-09/recept-1197-460x345.jpgwyglada to cos tak Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 5 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 5 Grudnia 2015 (edytowane) Electro, Jacku.. Slonosc tego elementu jest idealna bo u miemiaszkow jest to sprzedawane jako "gotowa" pieczen.Juz nieraz robilem z niej wedzonki (fotki w tym temacie), albo pieklem w piekarniku. Tego nie idzie popsuc.Teraz wlasnie chcialem to wrzucic do kociolka na dzialce i piec w kamiennym grillu.. Edytowane 5 Grudnia 2015 przez Gregtom Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Slonosc tego elementu jest idealna bo u miemiaszkow jest to sprzedawane jako "gotowa" pieczen. Jak słoność jest idealna, to w czym problem, wrzucasz do gara i robisz. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 5 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Todku.. Nie do gara lecz do kociolka zeliwengo i w ognisko.. No i strach czy sie nie przyjara bo taki kawal pewnikiem bedzie sie piekl kilka godzin.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Jak duży masz ten kociołek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 5 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 5 Grudnia 2015 7-8 litrow.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 5 Grudnia 2015 (edytowane) Todku.. Nie do gara lecz do kociolka zeliwengo i w ognisko..No OK, ja powiedziałem tak ogólnie.To może daj na dno kociołka trochę boczku i liści kapusty.I pamiętaj, delikatny ogień i jak najdłużej, nie w 1 godz., a nawet w 3 godz. Edytowane 5 Grudnia 2015 przez Todek Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 5 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Skora na dol czy do gory..? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 5 Grudnia 2015 (edytowane) Oj ciężko będzie taki kawał miecha dobrze zrobić w kociołku Nie masz piekarnika ? PsSkóra na dół bez dwóch zdań Tapniete z GT-I9500 Edytowane 5 Grudnia 2015 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 5 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 5 Grudnia 2015 (edytowane) Robin.. Na dzialce chcialem zrobic po spartansku.. A tam nie mam piekarnika,, Edytowane 5 Grudnia 2015 przez Gregtom Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Hmmm ok ... skórę ponacinaj i daj na liscie kapusty od dołu ... ma być sam żar bez płomieni i bardzo długo ... nie wiem czy 3 godziny starczą. Jak Ci pójdzie ogień spalisz z wierzchu a środek bedzie surowy. Na wierzch wrzucilbym ziemniaki w połówki inne warzywa się rozpadną.Próbuj może sie uda Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 5 Grudnia 2015 To szynkę na kij zapakuj, zrób mały żar i jedziesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 5 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 5 Grudnia 2015 To szynkę na kij zapakuj, zrób mały żar i jedziesz... Tieru.. Zara by mnie tutaj zamkli za takie cos.. Ale od Twojej fotki oka nie mozna oderwac tak samo jak od gulaszu ktory pokazales w Twoim kaciku..(Ten pod wiata).. Zrobie narazie tak jak Roger radzi.. Dzieki Kochani.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.