filemonek Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Troszkę ala tatrzańska parzona. jeden batonik pękł przy wiązaniu to do słoiczka poszedł. Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Troszkę Trzydzieści? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Dokładnie 33 kg Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Dokładnie 33 kg Bardzo ładny urobek.... jakiej długości miałeś osłonki na 1 kg farszu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Powiem szczerze że nie mierzyłem, zawsze pierwszą nożyczkami wg. uznania i pozostałe staram się robić takie same.zrobiłem kilkanaście dłuższych i kilka krótszych, jak za długie są batony to długo leży w lodówce, a nie samą kiełbaską człowiek żyje, jeszcze boczuś, salcesonik, szyneczka. Jeden rodzaj jak cały czas się konsumuje to potrafi się przejeść. Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 No właśnie ..... dziś Krakowską pieczoną będę robił i muszę sobie zobaczyć jak zużycie osłonki wygląda... bo takie 1 kg batony to moim zdaniem optymalne... ale tak jak piszesz... nie samą kiełbasą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 No właśnie ..... dziś Krakowską pieczoną będę robił i muszę sobie zobaczyć jak zużycie osłonki wygląda... bo takie 1 kg batony to moim zdaniem optymalne... ale tak jak piszesz... nie samą kiełbasą Arko osłonka Fi65 długość osłonki 30cm wychodzi Ci baton około 550-600gram - według mnie optymalnie Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Dzięki Kurp.... zawsze można na Ciebie liczyć ... dziś będę działał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Coś w tych granicach ja robiłem. Tylko nie jestem taki dokładny jak Sylwek w tym liczeniu Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 muszę sobie zobaczyć jak zużycie osłonki wygląda... bo takie 1 kg batony to moim zdaniem optymalne 40cm fi65 zmieści 1kg farszu.Łatwiej śledzić suszenie batonów. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Już dawno nic nie robiłem, naszła moją rodzinkę ochota na szyneczkę i krakowską. szyneczka już rozkrojona, oczywiście przepyszna, gospodyni domu potwierdziła. Zdjęcie robione jeszcze w wędzarni na drugi dzień.Pozdrawiam całe forum. Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 jakaś taka mizeria Jarku u Ciebie - przydałoby się jakąś maciorkę przerobić abyś z wprawy nie wyszedł Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 2 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 2 Marca 2017 troszkę sobie pochodziłem. przepraszam za jakość zdjęć, robione na szybko z telefonu.Salcesonik w kątnicy, krakowska, boczki i szyneczki, cienka przyprawy: pieprz, czosnek, sól, majeranek. Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 2 Marca 2017 Toś się trochę napracował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 2 Marca 2017 troszkę sobie pochodziłem. przepraszam za jakość zdjęć, robione na szybko z telefonu.Salcesonik w kątnicy, krakowska, boczki i szyneczki, cienka przyprawy: pieprz, czosnek, sól, majeranek.To żeś trochę pochodził Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 19 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 19 Września 2017 (edytowane) Swinka przerobiona 170 kg żywej wagi. Na pierwszy rzut kiełbaski i sadzonki oraz rolada z golonek. Później salcesonik i kaszaneczka.A wczoraj troszkę po lesie pochodziłem. Zdjęcia robiłem telefonem więc trochę takie niewyraźne Edytowane 19 Września 2017 przez filemonek Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 19 Września 2017 kiełbaski i sadzonki oraz rolada z golonek Troche zapasu - Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 19 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 19 Września 2017 wędzonki Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 2 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 2 Listopada 2021 weekend piękny, kapusta na zimę będzie jak znalazł Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 10 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 10 Stycznia 2022 No to będzie się działo :-)[Dodano: 10 sty 2022 - 11:42]120kg na swojej paszy, nie muszę mówić że to jest całkiem inne mięso niż sklepowe :-) Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abadeon Opublikowano 10 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 10 Stycznia 2022 Pięknota sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.