Skocz do zawartości

Maciekzbrzegu robi


Maxell

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

Mam nadzieje ze wyjdę.

Gdzie to jest tyle śniegu?

Pokazałeś piękny, zimowy krajobraz  :)

U nas absolutne zero i okołozerowe temperatury.  :(

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzisiejszy urobek
Piersi kurze, peklowane na mokro 48 h , stężenie 9 %, 0,4 litra na kilogram, nastrzyk. Drewno mix buk wiśnia. Piersi nie parzone ale nikogo nie namawiam.
I biały krajobraz oby nie było jutro "domku w Karkonoszach "
post-45732-0-42875300-1579541676_thumb.jpg

post-45732-0-53451000-1579541732_thumb.jpg

Edytowane przez Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

@Maciekzbrzegu, no bo Westy uwielbiaja  snieg ... :laugh:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Max uwielbia snieg a na razie to sie oblepia blotem bo o sniegu nie ma mowy jak mamy +7 . Macku nie wiem czy masz profil na FB ?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Zgodnie z zaleceniami dymię w odosobnieniu. Wiadomo ze milej w grupie.

post-45732-0-33647100-1584269960_thumb.jpg

post-45732-0-97659700-1584270068_thumb.jpg

Jest cudnie tylko zimno 3 stopnie + wiatr. W wyzszych partiach zalega śnieg post-45732-0-01208900-1584270156_thumb.jpg

Edytowane przez Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Się wędzi. Boczuś i kiełbaska.post-45732-0-53585800-1588488993_thumb.jpgpost-45732-0-38802100-1588489032_thumb.jpg

A że zimno to się pali ????

post-45732-0-60144200-1588489962_thumb.jpg

A jak się pali to przy okazji kaczusia się piecze.

post-45732-0-43954200-1588490147_thumb.jpg

Konsumenci juz sie zlecieli ????. I czekają na z góry upatrzonych pozycjach post-45732-0-03830600-1588490230_thumb.jpg

Dobry zielony niech postawi zdjecia do pionu. ????

Edytowane przez Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

przy okazji kaczusia się piecze.
WOW - jakie smakołyki  :thumbsup:  :clap: 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 miesiące temu...

Coś się tam robi. Jak to mówią na miarę naszych sił. Kiełbasa drobiowa :
filet drobiowy +karków i wołowina.
Ale nie o kiełbasie tym razem a o stojaku zrobiłem koszt niewielki składany poręczny a wygoda A tak to albo mi spadło albo się potknełem albo się jeb.. w kolano o kobylki toborety. Mieso miast w jelicie latało w powietrzu. Jednym słowem polecam koszt? 30 PLN? I 3 godziny pracy.

post-40040-0-56050300-1599418532_thumb.jpg
 

Edytowane przez EAnna
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No i krok do przodu , zgrabny stojak????????

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kiełbasa skład i efekt końcowy.
-filet z drobiu (z Biedry) 4,46 kg sitko 13
-karczek 0,93 kg sitko 6
-wołowina gulaszowa 1,11 kg sitko 2,5
Maszynka Alfa 12.
Peklowanie 30 h 17g/kg, dodatki pieprz 2g/kg czosnek 3 g/kg. Jelito wieprzowe 28-30
Wedzenie buk. Pieczenie w piekarniku 85 stopni do 72 stopni w środku.
Troszkę za słona trochę za mało przypraw ale to minimalnie.
post-40040-0-28893800-1599469324_thumb.jpg  post-40040-0-11807100-1599469254_thumb.jpg

Wedzenie może niezbyt profesionalnie dołożyłem do wedzarni polano i poszedłem spać. Może kolorek troszkę za ciemny ale w realu tylko troszkę. ????


Ps
I znów prośbą do Moderatora o obrócenie zdjęć ????

Edytowane przez EAnna
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 10 miesięcy temu...

 

 

Duży zdrowy prawdziwek
Wow - już ? 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

U nas wczoraj moj maz zebral ponad kg kurek jak poszedl na jagody,na razie troche sucho w lesie
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.