Muski Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #876 Opublikowano 5 Grudnia 2021 wspólne wędzenie Piekna robota , ćwicz Renię w wędliniarskich klimatach Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #877 Opublikowano 5 Grudnia 2021 :clap: Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #878 Opublikowano 5 Grudnia 2021 MIRKON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 6 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #879 Opublikowano 6 Grudnia 2021 Konkretny asortyment Tak ma bogato To ile półtusz Panie przerobiły? Imponujący asortyment jak na dwie kobiety Myślę że ze 2 To było duże przedsięwzięcie, ale '' dalim '' radę. Piekna robota , ćwicz Renię w wędliniarskich klimatach Dziękujemy.Renia doskonale się odnajduję, mogę .My rozumiemy się bez słów Dziękuję . Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 6 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #880 Opublikowano 6 Grudnia 2021 Jakie piękne bombki na srebrniaku No i zupełnie na spontanie ryby : Pstrągi Namawiał namawiał i namówił :clap: Tęczaki palce lizać jak będziesz po degustacji napisz jak słoność? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 15 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #881 Opublikowano 15 Grudnia 2021 Namawiał namawiał i namówił Tęczaki palce lizać jak będziesz po degustacji napisz jak słoność? Wszystkim smakowała, niemniej jednak ja bym zostawiła w soli jeszcze z godzinkę, ale siła wyższa - czas. Fotki z przekroju wędlin z poprzedniego wędzenia.Kiełbasa z pistacjami, Chili oraz boczek rolowany. Oraz kilka fotek z piątkowego wędzenia w scenerii zimowej. Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 16 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #882 Opublikowano 16 Grudnia 2021 kilka fotek z piątkowego wędzenia w scenerii zimowej. Halusiu,piękne wędzenie W jakiej formie było chili użyte w kiełbasie? Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 16 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #883 Opublikowano 16 Grudnia 2021 jakiej formie było chili użyte w kiełbasie Obstawiam płatek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 16 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #884 Opublikowano 16 Grudnia 2021 Piękna robota Filemonek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 16 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #885 Opublikowano 16 Grudnia 2021 Halusiu, piękne wędzenie W jakiej formie było chili użyte w kiełbasie? Dziękuję Aniu. Obstawiam płatek Dokładnie tak jak napisał Grzesiu, chili w postaci płatków, gyrosu, Piękna robota Dziękuję . Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 16 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #886 Opublikowano 16 Grudnia 2021 Kiełbasa z pistacjami, Chili oraz boczek rolowany. Pięknie wyglądają, WSZYSTKIM smakują Iiiii....... jakaś nienasycona ta nasza rodzina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 16 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #887 Opublikowano 16 Grudnia 2021 Pięknie wyglądają, WSZYSTKIM smakują Iiiii....... jakaś nienasycona ta nasza rodzina Dziękuję Reniu Rodzina mięsożerców bardzo '' żarta'' Nie wspomnę o Twoim Wnuki który podobno był zafascynowany kiełbasą z płatkami chili Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 28 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #888 Opublikowano 28 Stycznia 2022 Trochę wędzonek z ubiegłego tygodnia. Praca zespołowa z Renią. Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 28 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #889 Opublikowano 28 Stycznia 2022 Praca zespołowa z Renią. Aż mnie przytkało ....takie atrakcyjne i wspaniale wykonane wędliny!!! To jakaś wspólno-urodzinowa, świąteczna produkcja Nawet pistancjowa jest Zazdroszczę Wam tego siostrzanego, zgranego zespołu Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 28 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #890 Opublikowano 28 Stycznia 2022 Nawet pistancjowa jest Bardzo smaczna Miałem okazję spróbować tych wyrobów Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zofintal Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #891 Opublikowano 29 Stycznia 2022 (edytowane) Jakie śliczniutkie :-) Edytowane 29 Stycznia 2022 przez Zofintal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #892 Opublikowano 29 Stycznia 2022 Halinko i Reniu bajeczne wyroby. W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #893 Opublikowano 29 Stycznia 2022 Jakie śliczniutkie :-) Wiesiu - a jakie smaczne Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #894 Opublikowano 29 Stycznia 2022 Bardzo smaczna Miałem okazję spróbować tych wyrobów Tak to prawda smak orzeszka to do tej pory czuję . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #895 Opublikowano 29 Stycznia 2022 Halinko, Reniu,Szanowne Panie nieuchronnie idziecie na MISTRZA! MIRKON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 29 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #896 Opublikowano 29 Stycznia 2022 (edytowane) Aż mnie przytkało ....takie atrakcyjne i wspaniale wykonane wędliny!!! To jakaś wspólno-urodzinowa, świąteczna produkcja Nawet pistancjowa jest Zazdroszczę Wam tego siostrzanego, zgranego zespołu Aniu, dziękuję za miłe słowa. Tak naprawdę zapasy się skończyły więc przy okazji urodzin rodzina się ucieszyła.Zawsze sobie obiecuję , że nigdy nie przesadzę z ilością ale jak widać lubię duży asortyment , ale jeśli ma się pomoc to można więcej.Zapomniałam jeszcze o Kaczej kiełbasie z orzeszkami pinii.. Bardzo smaczna Miałem okazję spróbować tych wyrobów No tak się złożyło z czego bardzo się cieszę Tak to prawda smak orzeszka to do tej pory czuję . O kurcze mam nadzieję że mój przepis się obronił Jakie śliczniutkie Halinko i Reniu bajeczne wyroby Halinko, Reniu, Szanowne Panie nieuchronnie idziecie na MISTRZA! Dziękuję bardzo.Co prawda do Mistrza mi daleko , ale staram się podnosić poprzeczke. Edytowane 29 Stycznia 2022 przez @halusia@ Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 30 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #897 Opublikowano 30 Stycznia 2022 (edytowane) Praca zespołowa z Renią.To jakaś wspólno-urodzinowa, świąteczna produkcja tego siostrzanego, zgranego zespołu Aniu w tej zespołowej pracy jestem tylko praktykantką ale jak dla mnie to zaszczyt .U Halinki musi chodzić wszystko jak w zegarku,więc staram się czytać między wieszami i za dużo nie pytać .[Dodano: 30 sty 2022 - 08:07]Halinko i Reniu bajeczne wyroby. [Dodano: 30 sty 2022 - 08:11] Nawet pistancjowa jestBardzo smaczna . Miałem okazję spróbować tych wyrobów Oj tak, może nieskromnie, ale naprawdę wszystkim smakują .Zwłaszcza mojemu wnusiowi Edytowane 30 Stycznia 2022 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 20 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #898 Opublikowano 20 Lutego 2022 (edytowane) Znowu zadymiłam w środku tygodnia. Mała kombinacja z karczkiem.Z jednego karczku, 2 rolady. W środek poszedł płat boczku. Jeden w papryce A drugi w czosnku niedźwiedzim. Rolada zapakowana w kątnice wieprzową- parzona. Polędwicowa z orzeszkami pinii. 100 % polędwicy. Jelita wieprzowe chyba fi 40. Mega... Do produkcji tej kiełbasy użyłam sam schab bez kości czyli polędwicę. Po usunięciu mizdry i warkocza wp I pokroiłam i zapeklowałam na 2 doby dawka peklosoli 18g / kg . Podobnie zrobiłam z warkoczem. Po czasie peklowania wp I zmieliłam na szarpaku a warkocz na sitku fi 4. Do całości dodałam przyprawy czyli 4g /kg pieprzu i 4g/kg czosnku. Wszystko dobrze wyrobiłam z dodatkiem wody w ilości 300ml na 5 kg farszu. Na sam koniec dodałam orzeszki pinii. Kiełbasa wędzona w temp 50- 55 stopni ( drewno dąb i olcha) do koloru. Obróbka cieplna w wędzarni w temp 80 - 90 stopni do uzyskania wewnątrz 68 stopni. Smacznego! Do produkcji tej kiełbasy głównym składnikiem było mięso z żeberek, były mocno mięsne. Oprócz tego wszystkie okrawki z pozostałych kiełbas bo robiłam jeszcze wiejską.Następnym razem dodam więcej pieprzu. Edytowane 20 Lutego 2022 przez @halusia@ Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 20 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij #899 Opublikowano 20 Lutego 2022 Znowu zadymiłam w środku tygodnia. I znowu dla tych najwybredniejszych, z wyrafinowanymi gustami i max wymaganiami Jak Ty to robisz Halusiu? Piękne, atrakcyjne wyroby !W nadchodzących, trudnych czasach będziesz robiła wędliny dla bogaczy, bo tylko ich będzie stać na prawdziwe mięso.Już teraz polscy rolnicy likwidują chlewnie bo w skupie dostają 3zł/kg żywca.Za to z hukiem wchodzi do europejskich restauracji mięso laboratoryjne, nazywane ekologicznym.Wczoraj byłam po jajka u znajomych rolników i właśnie się poddali - likwidują chlewnię. Popłakałam się razem z młodą gospodynią. Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 20 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij #900 Opublikowano 20 Lutego 2022 Aniu ładnie napisane.Halimko piękne wyroby W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi