Gregtom Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 15 Września 2014 Mam jakies 2 kg. zrzynek z obrobki poledwic. W skladzie jest duzo mizdry.Niestety wszystko jest razem zamrozone.Czy moge uzyc te "odpadki" do jakis wedlin..? (Mizdra jest w skladzie).I do jakich.? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 16 Września 2014 też zawsze miałem ten problem, i kiedyś psina miała wyżerkę a teraz robię tak że warkocze puszczam przez 8, przyprawiam i ładuję w słoiki, pasteryzuję, i mam pyszną mieloneczkę na kanapeczki,z reszty ścinek, błon, gotuję wywary, przyprawiam standardowymi przyprawami i mam świetną bazę na zupkę, a jak trochę odparujesz to baza na sosy do mięs świetna wychodzi, mrożę w plastikach i mam zawsze pod ręką,warkocze można też zesmażyć na "maczankę" do chlebka, a taki wywar z resztek ma spore właściwości żelujące i sam się zastanawiam czy można go dodać do kiełbas zamiast wody ??robię to wszystko ze świeżych, niemrożonych resztek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 16 Września 2014 (edytowane) i sam się zastanawiam czy można go dodać do kiełbas Ja do kiełbas (i oczywiście mielonek) zawsze robię taki ... ... "rosołek" - dodatkowo "miksuję" z nim przeciśnięty przez praskę czosnek /dla lepszego rozprowadzenia/. Edytowane 16 Września 2014 przez Wirus Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn1 Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 16 Września 2014 Ja robię tak 5kg warkoczy do tego 5kg łopatki i to jest fajny farsz na kiełbasy cienkie lub konserwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 16 Września 2014 Greg tak jak pisze osid dobrze smakują w konserwach słoikowych ,też tak robię .Propozycja Wirusa też się sprawdza w kiełbasach pozdrawiam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 16 Września 2014 teraz jest dużo warzyw można zrobić leczo lub spaghetti miele na drobnym sitku,smażę i dodaje do duszonych warzyw Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 16 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 16 Września 2014 A mizdra..? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 16 Września 2014 A mizdra..?W zasadzie to IV klasa, więc do kaszanek, pasztetów można wkręcić, ale użyłem kiedyś zamiast III wp. i też się fajnie kleiło. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 16 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 16 Września 2014 Serdecznie dziekuje za odpowiedzi.. Balem sie tego dodac do wyrobow na poledwicy wedzonej to wlasnie mizdra byla sucha i twarda jak siano.. Bardzo mi pomogliscie.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 16 Września 2014 ostatnio (z 2 tygodnie temu) robiłem pasztet (kupuje boczek z zebrami, żebra,mizdrę i inne nie potrzebne ścinki gotuje razem) pasztet super,zebrany tłuszcz z garnka idzie do smażenia jajek,dodaje prze smażoną cebulę i robię smalec z cebulą tak wygląda smalec zebrany z garnka Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn1 Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 16 Września 2014 Wrzuć przepis na ten pasztet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 16 Września 2014 (kupuje boczek z zebrami, żebra,mizdrę i inne nie potrzebne ścinki gotuje razem) Myślałem, że mizdra występuje tylko na polędwicy. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 16 Września 2014 (edytowane) paweljack dobrze myślałeś EL GREGOROWI zapewne chodziło o mizdrę z polędwic którą miał z obróbki polędwicy, a nie boczku z żebrami Edytowane 16 Września 2014 przez Wiesław_65 Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 16 Września 2014 oczywiście o mizdrę z polędwicy,która dodaję jak robię pasztet Przepisu nie ma bo to jest improwizacja co jest to gotuję doprawiam i piekę za każdym razem ilość skladników jest rużna Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harnaś Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 16 Września 2014 Paweljack dasz radę tak wyklasować schab,żeby z mizdry IV zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 16 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 16 Września 2014 Dobrze Kochani.. Sprobuje zrobic z moich zrzynek kiszke pasztetowa podwedzana.Mam zamrozone jak pisalem ok. 2 kg. warkoczy i mizdre. Watroba wp. taniocha w tym tygodniu.Polecacie dokupic jeszcze jakis fragment miesa, czy to juz wystarczy..?Pasztetowa robilem tylko w sloiczkach a teraz chce w jelitach bydlecych.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 16 Września 2014 Mam zamrozone jak pisalem ok. 2 kg. warkoczy i mizdre. Watroba wp. taniocha w tym tygodniu. Polecacie dokupic jeszcze jakis fragment miesa, czy to juz wystarczy..? A gdzie "tłuste" jest? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 16 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 16 Września 2014 A gdzie "tłuste" jest? Anko.. Mam jeszcze "pod domem" swieza slonine..Wczesniej robilem "leberki" w sloiczkach z boczku, ale teraz przy posiadanych warkoczach, wystarczy chyba sama sloninka jako tluste.. Tak.? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.