jewo Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 9 Października 2007 Witam, kupiłem z Allegro różne przyprawy, m.in. zielony pieprz.Czy ktoś z Was już marynował coś takiego?Pytam, bo przepisy na kiełbasy z takim pieprzem są. Cytuj Jurek - od dawna Kibic Forum - Amator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 9 Października 2007 Jewo..od pieprzu marynowanego i inszych takich spraw jest OLI! Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMORODINA Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 9 Października 2007 WitamKupowałem gotowy zamarynowany. Ale spróbuj w tej zalewie:6 szklanek wody1 szklanka octu 10%1 łyżka soli 1 szklanka cukruJa stosuję do papryki tylko dodaję jeszczedo każdego słoika: liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, odrobinę gorczycy, 0,5-1 ząbka czosnku. Cytuj Janusz "Smorodina" skype: SMORODINA54ANKIETA GADŻETY ZAMÓWIENIA IV ZLOT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 9 Października 2007 Jewo..od pieprzu marynowanego i inszych takich spraw jest OLI!Malgos a jest gdzies watek na forum tez bym poczytal :grin: Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jewo Opublikowano 9 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 9 Października 2007 Malgos a jest gdzies watek na forum tez bym poczytal :question: o co chodzi :question: nie kumam Cytuj Jurek - od dawna Kibic Forum - Amator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 9 Października 2007 o to czy Oli gdzies cos podawal jakies recepty przemyslenia itd... Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 9 Października 2007 Oli podawał przepis na wędline w szynkowarze z pieprzem!!! :lol: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oli Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 11 Października 2007 Witam, pieprzu nie marynowałem ale często dodaję go do różnych kiełbas. Tu jest przepisz moich początków z szynkowarzeniem. Pozdrawiam Cytuj Nic mnie tak nie cieszy, nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 11 Października 2007 Witam, kupiłem z Allegro różne przyprawy, m.in. zielony pieprz. Czy ktoś z Was już marynował coś takiego? Pytam, bo przepisy na kiełbasy z takim pieprzem są. Oj ty nie dobry chłopaku nie u Mira a fuj a fuj Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 11 Października 2007 nie u Mira a fuj a fuj Jewo Wstydu nie masz? O pięć groszy zdradzisz naszego zaopatrzeniowca? http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256 pzdr Cytuj fentelzadymiacze wszystkich krajów łączcie sięORMO czuwa !!!!! bo Milicja śpi ! http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256www.rufi.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jewo Opublikowano 12 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 12 Października 2007 Wstydu nie masz? O pięć groszy zdradzisz naszego zaopatrzeniowca?Nie znalazłem zielonego pieprzu w ofercie w/w sklepu :sad: Cytuj Jurek - od dawna Kibic Forum - Amator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepuś Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 7 Maja 2020 Znalazłem temat więc się podpinam . Potrzebuję przepis na zielony pieprz w zalewie . Może ktoś z SiB ma jakiś sprawdzony. Cytuj Pozdrawiam Piotr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 7 Maja 2020 (edytowane) Mam cały słoik, i właśnie przed chwilą robiłem "Zielono pieprzowy" dresing do smażonego bakłażana, pychota. Przepisu jednak nie pamiętam, bo marynata ma już autentycznie parę lat, stoi jednak w lodowce i wciąż smakuje doskonale . Poczytaj też tutaj może : https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1035-pieprz-marynowany-zielony/ Edytowane 7 Maja 2020 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepuś Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 7 Maja 2020 Super @sverige dałeś link do tego postu w którym piszemy. Ten jedyny przepis co wyżej nie "przemawia" do mnie. Cytuj Pozdrawiam Piotr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 7 Maja 2020 Sorry Pepuś, to tak z rozpędu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 7 Maja 2020 (edytowane) Kiedyś marynowałem - musze poszukać zapiska w 100% trzeba potrzymać w solance 4% co najmniej dwie doby . Edytowane 7 Maja 2020 przez Muski Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepuś Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 7 Maja 2020 (edytowane) - musze poszukać zapiska Cierpliwie poczekam, ale nie za długo Robię solankę i ............. Edytowane 7 Maja 2020 przez Pepuś Cytuj Pozdrawiam Piotr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 7 Maja 2020 Pieprz zielony marynowany Muskiego 330 gramów pieprzu zielonego lub białego możliwie świeżegoSolankowanie w 4% solance – ok 2 doby tyle by tylko przykryła pieprz. zlać solankę Zalewa 1 i 1/4 szklanka ocetu winnego ( lub jabłkowego) 3/4 szklanki wody 1 łyżka czubata łyżka cukru trzcinowego 1 liść laurowy spory – 2 małe 3 gożdziki (po 1 do słoiczka)3 spore ziela angielskie (po 1 do słoiczka)Zalewę zagotować ok 3-4 min – zalać pieprz wrzątkiem – ok 1 cm ponad pieprz.zrobiłem 3 słoiczki Słoiczki zakręcić odwrócić ! Sprawdzenie szczelności Pasteryzować w temp 95 st – 15 min całe zalane. Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepuś Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 7 Maja 2020 Muski ,bardzo,bardzo dziękuję . O wynikach poinformuję za czas jakiś . Cytuj Pozdrawiam Piotr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 7 Maja 2020 @Muski, Zrobiłeś słoiki po 110gr pieprzu. Tak z ciekawości ile taki pieprz wytrzyma w lodówce po otwarciu słoika? Ostatnio robiłem kiełbasę drobiową z zielonym pieprzem i na słoiku było napisane, że po otwarciu za długo nie należy tego przetrzymywać.Wrzuciłem więc całą zawartość (65gr) i miałem kiełbasę z zielonym pieprzem 10gr/kg O dziwo nie było za mocne, ale praktycznie co plasterek trafiał się piękny przekrój pieprzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 7 Maja 2020 Nie pamiętam - po otwarciu w lodówce dość długo.... z kilka tygodni zapewne, nie pilnowałem tego i nie zawracałem sobie głowy - po słoiku wzięły córki .... Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.