Sactuer Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 22 Września 2014 Witam . Nie jest to może klasyczny przykład akcesoriów masarskich, ale dział mimo to wydaje się odpowiedni.Dziś chciałbym podzielić się z wami moją aplikacją na system Android .Aplikacja posiada w sobie zaimplementowane dwie funkcjonalności. Pierwsza odpowiada za prawidłowe przeliczenie ilości peklosoli i wody dla naszej solanki .Druga odpowiada za określenie proporcji składników aby stworzyć własną, pyszną, wiejską kiełbaskę.Obsługa aplikacji jest stosunkowo prosta i polega jedynie na podaniu ilości mięska do przerobienia, dalej wszelkie obliczenia zostaną wykonane za nas . Jestem otwarty na propozycje rozwinięcia funkcjonalności ( Czy to jakiś cudowny przepis bądź przybornik do innego rodzaju wyrobów). Zachęcam do instalowania . Link do Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.zdrowo.domowewedliny http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/540/7DRfdg.pnghttp://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/904/pDTCke.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 22 Września 2014 Już zainstalowane...... będziemy testować Brawo za inwencję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sactuer Opublikowano 22 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 22 Września 2014 W razie jakichś problemów zawsze można zrobić update . Pozdro dla innych miłośników dobrego jedzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 22 Września 2014 A dla jakiego okresu peklowania podajesz dawki peklosoli? Bo wychodzi że jakieś 14 dni... Przydałaby się mozliwość wyboru dni peklowania Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sactuer Opublikowano 22 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 22 Września 2014 Już się za to zabieram . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 22 Września 2014 Ok pobrane na pierwszy rzut oka brakuje ilości dni o czym napisał Sławek ale nie widzę rownież ilości nastrzku. Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sactuer Opublikowano 22 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 22 Września 2014 Wprowadziłem aktualizację opcji związanej ze składnikami solanki .Update powinien ukazać się koło 19:00 na Google Play. Screeny z modyfikacjami : http://www.iv.pl/images/68952944007417536033.png http://www.iv.pl/images/85899594166242168026.png Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dietykon Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 22 Września 2014 (edytowane) Z jakiego przepisu na kiełbasę korzystałeś bo tam coś dużo wody widzę? EDIT: sorki błędy orto Edytowane 22 Września 2014 przez dietykon Cytuj a tu moja stronka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_ Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 22 Września 2014 Witaj, Update już się pojawił tylko jak na moje oko ilość peklosoli się nie zgadza.Np:5 kg mięsa czas peklowania 5 dni aplikacja pokazuje 96 gram peklosoli a wydaje mi się, że powinno być 280-290 gram według tabeli Dziadka którą się sugeruję.Proszę mnie poprawić jeśli się mylę Pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sactuer Opublikowano 22 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 22 Września 2014 Marcinie czujne oko . Wiedziałem, że można liczyć na wiedzę użytkowników forum . Jeszcze dziś wysłałem poprawkę. Wartości peklosoli są nieco niższe aniżeli w tabeli dziadka gdyż chciałbym aby aplikacja służyła również ludziom nie posiadających doświadczenia z zadymiaczem . Zastanowię się nad wprowadzeniem wytycznych dziadka na sztywno . Co do kiełbaski to około 150ml na kilogram masy. Nie mówię, że to jedyny sposób i przepis. Jeśli będzie zainteresowanie zaimplementuje dodatkowe przepisy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 22 Września 2014 Może stworzysz coś takiego pod androida? http://wedlinydomowe.pl/dla-poczatkujacych/1780-super-kalkulator było by super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 22 Września 2014 Wszystko OK, tylko te reklamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sactuer Opublikowano 22 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 22 Września 2014 (edytowane) Przeorobienie aplikacji DarekLynxa to nie problem o ile kolega się zgodzi. Jakby nie patrzeć jest to użycie cudzej własności intelektualnej . Co do reklam to uwierzcie, że kokosów z tego nie ma . Może na piwko lub cztery wystarczy . Edytowane 22 Września 2014 przez Sactuer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 22 Września 2014 Wygląd aplikacji nie jest najważniejszy, chodzi raczej o wybór po między wersjami mniej, a bardziej słonymi. Dobrą opcją też była by możliwość zaznaczenia w kalendarzu dnia wędzenia oraz dnia włożenia do solanki po czym następowało by automatyczne przeliczenie ilości dni peklowania, dobrania ilości peklosoli do podanej ilości mięsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sactuer Opublikowano 22 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 22 Września 2014 Postaram się sukcesywnie wprowadzić usprawnienia . Może w weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alehar Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 22 Września 2014 ...... Wartości peklosoli są nieco niższe aniżeli w tabeli dziadka gdyż chciałbym aby aplikacja służyła również ludziom nie posiadających doświadczenia z zadymiaczem . Zastanowię się nad wprowadzeniem wytycznych dziadka na sztywno . Ja bym trzymał sie tabeli Dziadka i koniec.To już jest właściwie kanon peklowania... no jeszcze jest tabela Szczepana dla mniej słonych wyrobów Żeby nie robić ludziom zamieszania - a szczególnie tym którzy zaczynają - podawaj dane z tabeli Dziadka Cytuj Pozdrawiam - Alehar Instagram alehar9999 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech25 Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 23 Września 2014 Fajna by była również zakłądka z przelicznikiem kulinarnym, najczęściej podawanych jednostek na łyżeczki, łyżki, szklanki. Nie każdy ma w domu wagę a smartfona już chyba tak:) No i ewentualnie zakładkę rybną - solenie itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 23 Września 2014 Ja bym trzymał sie tabeli Dziadka i koniec.To już jest właściwie kanon peklowania... no jeszcze jest tabela Szczepana dla mniej słonych wyrobów Żeby nie robić ludziom zamieszania - a szczególnie tym którzy zaczynają - podawaj dane z tabeli Dziadka A ja wręcz odwrotnie mam inne zdanie właśnie zaczynałbym od tabeli Szczepana jest mniej słona a niżeli tabela Dziadka,początkujący ma możliwość dosolenia a nie kombinować jak odsolić bo za słone;)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sactuer Opublikowano 23 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 23 Września 2014 A ja wręcz odwrotnie mam inne zdanie właśnie zaczynałbym od tabeli Szczepana jest mniej słona a niżeli tabela Dziadka,początkujący ma możliwość dosolenia a nie kombinować jak odsolić bo za słone;)) Dlatego też wolę zostawić aktualne wartości, którę są nieco niższe od dziadka. Dziadek, że tak powiem w drodze do perfekcji zmniejszył okrutnie margines błędu . Co do prac:-Solenie Ryb-Dolna i górna granica solanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 23 Września 2014 Ale, po co te sprzeczki? Ja bym to,a ja to. Przecież w kalkulatorze podlinkowanym są dwie opcje, bardziej i mniej słona. Metoda szczepana podaje natomiast litr wody na kg mięsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 23 Września 2014 Smoła a kto tu się sprzecza?????luźna dyskusja.... Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 23 Września 2014 Smoła a kto tu się sprzecza?????luźna dyskusja....DZIADEK zrobił też tabelę mniej słoną. Tu są razem: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5503-tabele-peklowania-zebrane-przez-sylwka-57/?p=156565 Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 23 Września 2014 Smoła a kto tu się sprzecza?????luźna dyskusja....DZIADEK zrobił też tabelę mniej słoną. Tu są razem: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5503-tabele-peklowania-zebrane-przez-sylwka-57/?p=156565Noi dobre momy to ))będziemy robić,thnx paweljack;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sactuer Opublikowano 23 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 23 Września 2014 (edytowane) Technicznie rzecz biorąc :P obecna konfiguracja apki to właściwie zmodernizowana wersja dziadka ... Identyczne dane jak w tabeli.Tak więc wydaje mi się, że ta zmodernizowana wersja lepiej nadaje się dla osób zielonych z tematem peklowania . Najwyżej zrobię wersję "Domowy Zadymiacz Pro Edition" na tradycjnej dziadkowej tabeli i wszyscy happy . Edytowane 23 Września 2014 przez Sactuer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaco26 Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 23 Września 2014 Dla mnie możesz zrobić wersje pro na kiełbasy,parówki etc: receptura + ilość wsadu = ilość przypraw i soli.Mógł by być tez tam czysty spis receptur.Jak się da to ci powiem "Please Take My Money" i will pay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.