claudia_85 Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 27 Września 2014 (edytowane) Śledziki w pomidorach.... ok. 1 kg filetów ze śledzi zielonych (obrać ze skóry i pokroić w "dzwonki") 4 cebule pokrojone w piórkaSOS:0.5 szklanki oleju0.5 szklanki wody0.5 szklanki octu (niepełne)słoiczek przecieru pomidorowego 3 pełne łyżki ketchupuziele angielskie, liście lauroweWszystkie składniki wymieszać w jakimś naczyniu. Układać warstwami. Na dno naczynia żaroodpornego cebula, przyprawić lekko solą, cukrem, pieprzem, wegetą. Później śledzie ( nie przyprawiać!), na to znowu cebula i przyprawy... na to śledzie itd. Wszystko zalać przygotowanym sosem i gotować na wolnym ogniu jakieś 30 minut...Im dłużej poleżą w sosie tym są lepsze ( Znam wielu ludzi którzy brzydzą się surowymi rybami więc ten przepis jest idealny dla nich) Edytowane 27 Września 2014 przez claudia_85 Cytuj "Niereformowalna, zmienna, niestabilna,W nerwach łatwopalna, chwilę potem zimnaMomentalna przemiana totalna, w chwilę innaChwilę normalna, za chwilę niekompatybilna...."Mój kącik kuchenny >>> https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/115-claudia-85/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 27 Września 2014 (edytowane) Śledziki w pomidorach....(gdyby ktoś chciał przepis proszę pisać)Myślę, że powinnaś od razy pod lub nad zdjęciem napisać. ( do 30 minut możesz edytować) Na pewno będzie dużo chętnych. Edytowane 27 Września 2014 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
claudia_85 Opublikowano 27 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 27 Września 2014 Ok... już się poprawiam Cytuj "Niereformowalna, zmienna, niestabilna,W nerwach łatwopalna, chwilę potem zimnaMomentalna przemiana totalna, w chwilę innaChwilę normalna, za chwilę niekompatybilna...."Mój kącik kuchenny >>> https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/115-claudia-85/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
claudia_85 Opublikowano 1 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 1 Października 2014 Pikle wg przepisu mojej mamy Cytuj "Niereformowalna, zmienna, niestabilna,W nerwach łatwopalna, chwilę potem zimnaMomentalna przemiana totalna, w chwilę innaChwilę normalna, za chwilę niekompatybilna...."Mój kącik kuchenny >>> https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/115-claudia-85/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 1 Października 2014 słoiczek przecieru pomidorowego Którego, bo większy ma 200 g ale są jeszcze te malutkie? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
claudia_85 Opublikowano 1 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 1 Października 2014 słoiczek przecieru pomidorowego Którego, bo większy ma 200 g ale są jeszcze te malutkie? Ja używam 200 g Pudliszki Cytuj "Niereformowalna, zmienna, niestabilna,W nerwach łatwopalna, chwilę potem zimnaMomentalna przemiana totalna, w chwilę innaChwilę normalna, za chwilę niekompatybilna...."Mój kącik kuchenny >>> https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/115-claudia-85/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 1 Października 2014 Ja używam 200 g PudliszkiDzięki. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
claudia_85 Opublikowano 1 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 1 Października 2014 Nie ma za co .... będziesz robił? Cytuj "Niereformowalna, zmienna, niestabilna,W nerwach łatwopalna, chwilę potem zimnaMomentalna przemiana totalna, w chwilę innaChwilę normalna, za chwilę niekompatybilna...."Mój kącik kuchenny >>> https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/115-claudia-85/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 1 Października 2014 Nie ma za co .... będziesz robił?Spróbuję, a można to jakoś pasteryzować, czy dłużej poleży w takiej wersji? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 1 Października 2014 a co to sa te zielone sledzie? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 1 Października 2014 a co to sa te zielone sledzie? Po prostu świeże śledzie - nie solone. Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
claudia_85 Opublikowano 1 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 1 Października 2014 Ja ich nigdy nie pasteryzowałam.... moim zdaniej im dłużej poleżą w lodówce tym lepsze, ale jakos zawsze szybko znikają W takim razie mam nadzieje, że będą smakować ja się biorę, za wychwalane na forum Krokodylki Cytuj "Niereformowalna, zmienna, niestabilna,W nerwach łatwopalna, chwilę potem zimnaMomentalna przemiana totalna, w chwilę innaChwilę normalna, za chwilę niekompatybilna...."Mój kącik kuchenny >>> https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/115-claudia-85/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 1 Października 2014 a co to sa te zielone sledzie?Stare Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
claudia_85 Opublikowano 1 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 1 Października 2014 a co to sa te zielone sledzie?Po prostu świeże śledzie - nie solone. Dokładnie... najlepsze jak dla mnie Bałtyckie a co to sa te zielone sledzie?Stare Cytuj "Niereformowalna, zmienna, niestabilna,W nerwach łatwopalna, chwilę potem zimnaMomentalna przemiana totalna, w chwilę innaChwilę normalna, za chwilę niekompatybilna...."Mój kącik kuchenny >>> https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/115-claudia-85/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 1 Października 2014 a to juz wszystko jasne :-) ja takie sledzie "zielone " tylko filetowane / osci nawet ze szproty sa dla mnie wielkim wyzwaniem / sole i pieprze lekko kazdy plat nakladam sporo kopru przykladam drugim platem /srodkami do siebie/ obtaczam w mace zmieszanej z bulka tarta i smaze na masle ,po czym robie zalewe octowa 1 miarka octu 2 miarki cukru 3 miarki wody listek laurowy , pieprz, ziele angielskie i duzo czerwonej cebuli w plasterkach.gorace usmazone sledzie przekladam do zalewy .. za dwa dni juz mozna konsumowac ! Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
claudia_85 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Tłuste własnej roboty Cytuj "Niereformowalna, zmienna, niestabilna,W nerwach łatwopalna, chwilę potem zimnaMomentalna przemiana totalna, w chwilę innaChwilę normalna, za chwilę niekompatybilna...."Mój kącik kuchenny >>> https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/115-claudia-85/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.