Piotr_f Posted October 16, 2014 Report Share #1 Posted October 16, 2014 Witam , wczoraj w nocy zakończyłem pierwsze wędzenie w wędzarce wg. projektu Jackosza. Uwędziłem na próbę 3 małe szynki (około 1 kg wagi każda).Odstawiłem do wystygnięcia, nad ranem żona z ciekawości "czy się uwędziło? :-)" przekroiła szynki na pół nie wiedząć że mam je zamiar parzyć.Pytanko, ile czasu parzyć "rozpołowione szynki" (przy założeniu że połówka szynki waży 0,5 kg to pewnie z 30 minut?Czy fakt, iż mięso jest rozkrojone nie wpłynie negatywnie na walory smakowe po sparzeniu? z góry dzieki za odpowiedź Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10494-parzenie-rozpo%C5%82owionej-szynki/ Share on other sites More sharing options...
miro Posted October 16, 2014 Report Share #2 Posted October 16, 2014 Szynki będę mniej soczyste.Złącz szynki, zwiąż mocno sznurkeim żeby się nie rozdzielały i dopiero parz. Quote www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10494-parzenie-rozpo%C5%82owionej-szynki/#findComment-377259 Share on other sites More sharing options...
jacekn1 Posted October 16, 2014 Report Share #3 Posted October 16, 2014 Możesz zapakować próżniowo i parzyć. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10494-parzenie-rozpo%C5%82owionej-szynki/#findComment-377284 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.