Jump to content

Recommended Posts

Witam , wczoraj w nocy zakończyłem pierwsze wędzenie w wędzarce wg. projektu Jackosza. Uwędziłem na próbę 3 małe szynki (około 1 kg wagi każda).

Odstawiłem do wystygnięcia, nad ranem żona z ciekawości "czy się uwędziło? :-)" przekroiła szynki na pół nie wiedząć że mam je zamiar parzyć.

Pytanko, ile czasu parzyć "rozpołowione szynki" (przy założeniu że połówka szynki waży 0,5 kg to pewnie z 30 minut?

Czy fakt, iż mięso jest rozkrojone nie wpłynie negatywnie na walory smakowe po sparzeniu?

 

z góry dzieki za odpowiedź

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10494-parzenie-rozpo%C5%82owionej-szynki/
Share on other sites

Szynki będę mniej soczyste.

Złącz szynki, zwiąż mocno sznurkeim żeby się nie rozdzielały i dopiero parz.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.