Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Pasztet "słoikowy" BonAir`a


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
106 odpowiedzi w tym temacie

#101 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4992 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 28 lis 2018 - 10:34

@irekfin,  Ja dawalam sucha 



#102 Todek

Todek

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1307 postów

Napisano 28 lis 2018 - 11:49

Może nie doczytałem dokładnie, ale czy kasze mannę dodajemy suchą (bez gotowania)?

Ja zaparzam rosołem pozostałym z gotowania/parzenia mięsa do pasztetu.



#103 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 8063 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 28 lis 2018 - 11:55

czy kasze mannę dodajemy suchą (bez gotowania)?

Dodajemy suchą lub zaparzoną rosołem przewidzianym do pasztetu.

To na jedno wychodzi. 



#104 irekfin

irekfin

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 25 postów
  • MiejscowośćKrosno

Napisano 28 lis 2018 - 12:33

Dziękuje za odpowiedź. Czyli zaparzy się podczas pasteryzowania.

zp

irekfin



#105 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10034 postów

Napisano 28 lis 2018 - 13:15

A ja nie dodaję kaszy.Jakoś ten wypełniacz nie bardzo mi pasuje w tego typu wyrobach .

 

.



#106 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4992 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 28 lis 2018 - 13:41

Arku , ja tez bym zrezygnowala , ale taki chyba bardziej przypomina kupny :) to tak samo jak z ryzem w paprykarzu ja daje 1/3 tego co w przepisie. 



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#107 witt

witt

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1317 postów
  • MiejscowośćOstrzeszow

Napisano 28 lis 2018 - 14:50

taki chyba bardziej przypomina kupny
 

Ja również tak jak Arkadiusz, nie dodaje kaszy mannej, ale każdy robi w/g swojego smaku, no i przepisu jaki ma. Mi również ten produkt w tym wyrobie nie pasuje.

Pozdrowienia






Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych