Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Receptury


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
61 odpowiedzi w tym temacie

#1 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6077 postów

Napisano 23 paź 2014 - 10:52

WG RECEPTUR BRANŻOWYCH PW 16, PW 19, PW 21, RECEPTUR EKSPORTOWYCH i RECEPTUR WOJSKOWYCH.


Kiełbasy nietrwałe surowe:

KIEŁBASA BIAŁA SUROWA


Kiełbasy nietrwałe drobno rozdrobnione:

SERDELKI PARZONE

PARÓWKI PARZONE

PARÓWKOWA PARZONA



Kiełbasy nietrwałe średnio lub grubo rozdrobnione:

KIEŁBASA ŚLĄSKA
 
KIEŁBASA KRAKOWSKA PARZONA

KIEŁBASA SZYNKOWA PARZONA

KIEŁBASA SZYNKOWA PARZONA NR 2

KIEŁBASA SZYNKOWA WOŁOWA

KIEŁBASA PODWAWELSKA

KIEŁBASA TORUŃSKA

KIEŁBASA CZOSNKOWA PARZONA NR 1


Kiełbasy trwałe i półtrwałe wędzone surowe:
 
KIEŁBASA POLSKA WĘDZONA

SALAMI KRAKOWSKIE

FRANKFURTERKI WĘDZONE



Kiełbasy trwałe i półtrwałe parzone lub pieczone:

KABANOSY

KIEŁBASA WIEJSKA PIECZONA

KIEŁBASA KRAKOWSKA PARZONA LUB PIECZONA SUCHA

KIEŁBASA ŻYWIECKA

KIEŁBASA PODHALAŃSKA

KIEŁBASA LISIECKA DAWNA

KIEŁBASA KRAKOWSKA KRAJANA PIECZONA

KIEŁBASA LIMANOWSKA PIECZONA PODSUSZANA

KIEŁBASA RZESZOWSKA PIECZONA

KIEŁBSAS TATRZAŃSKA PODSUSZANA

KIEŁBASA PIWNA Z GĘSINĄ PARZONA PODSUSZANA

KIEŁBASA MYŚLIWSKA PIECZONA SUCHA

KIEŁBASA LITEWSKA PARZONA LUB PIECZONA PODSUSZANA

KIEŁBASA TUCHOWSKA PIECZONA PODSUSZANA



Kiełbasy specjalne:

KIEŁBASA WOJSKOWA Z 1952 R.

KIEŁBASA DĘBOWIECKA



Wędliny podrobowe:

SALCESON WOLSZTYŃSKI

SALCESON OZORKOWY

SALCESON BRUNSZWICKI

KISZKA PASZTETOWA

KISZKA PASZTETOWA Z MANNĄ
 
 
Konserwy:

KONSERWA TYROLSKA

PASZTET LUKSUSOWY W DWÓCH WERSJACH

KONSERWA LISIECKA

KONSERWA TURYSTYCZNA

PARÓWKI KONSERWOWE


Wędzonki:

BALERON GOTOWANY


RECEPTURY WŁASNE I ZAPOŻYCZONE


KIEŁBASA CHŁOPSKA 
 
KIEŁBASA BIAŁA WIELKOPOLSKA

KIEŁBASA BIAŁA - WARIACJE - własne

SERDELKI WIEPRZOWO - CIELĘCE

KIEŁBASA POSTNA :D  - własna

CZESKIE "SPEKACZKI"

KIEŁBASA DZIESIĄTKA - własna

KIEŁBASA KANAPKOWA - własna

CHORIZO


Kiełbasy z dziczyzny:

PARÓWKI Z SARNINY

KIEŁBASA Z DZIKA Z DODATKIEM JELENIA - własna


Kiełbasy grillowe:

KIEŁBASKI MERQUEZ

KIEŁBASA GRILLOWA WIEPRZOWA - własna

KIEŁBASA GRILLOWA KOLEGI Pis67

NORYMBERSKA KIEŁBASA GRILLOWA

KIEŁBASA GRILLOWA WIEPRZOWO - SARNIA

KIEŁBASA GRILLOWO - OGNISKOWA - własna


Wędliny podrobowe:

WĄTROBIANKA LUKSUSOWA

KASZANKA - własna


Konserwy, wyroby z praski:

PAPRYKARZ SZCZECIŃSKI

BOCZEK DZIADKA ZE SKÓRĄ

Użytkownik paweljack edytował ten post 03 paź 2018 - 11:17


#2 piksiak

piksiak

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1243 postów
  • MiejscowośćKielce

Napisano 23 paź 2014 - 11:48

Kawał dobrej roboty!  :clap:  Każdy tak powinien mieć.



#3 dyzio

dyzio

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3065 postów

Napisano 23 paź 2014 - 12:26

Paweł, godne pochwały. I poecenia oczywiście. :clap:  :clap:  :clap:



#4 Baca

Baca

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1953 postów
  • MiejscowośćWałbrzych

Napisano 23 paź 2014 - 15:51

Oj Panocku czapka z głowy  :thumbsup: mam nadzieję, że to nie koniec receptur  :D



#5 Todek

Todek

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1488 postów

Napisano 23 paź 2014 - 21:41

No pełen szacun. :clap:



#6 klodek4

klodek4

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 216 postów
  • Miejscowośćelda/alicante-hiszpania

Napisano 23 paź 2014 - 22:18

Super sprawa!!!

#7 kainabru1

kainabru1

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 28 postów
  • Miejscowośćotwock

Napisano 24 paź 2014 - 09:55

świetna sprawa



#8 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6077 postów

Napisano 24 paź 2014 - 09:59

Dzięki wszystkim, pewnie jeszcze parę zamieszczę i zapraszam do korzystania. O prawach autorskich pogadamy kiedy indziej. 35pijacy.gif



#9 tusiaczek

tusiaczek

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5436 postów

Napisano 24 paź 2014 - 10:04

O prawach autorskich pogadamy kiedy indziej. 
Masz u mnie...  :cool:  

#10 Pools

Pools

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1021 postów
  • MiejscowośćWarszawa

Napisano 24 paź 2014 - 15:28

Moje gratulacje, chyba najbardziej uporządkowany kącik kuchenny. :thumbsup: :clap:



#11 Anulka

Anulka

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 439 postów
  • MiejscowośćMaszewo Duże,Płock

Napisano 24 paź 2014 - 15:34

Czapki z głów :D :clap: :clap: :clap:



#12 redzed

redzed

    Entuzjasta forum

  • **VIP**
  • 958 postów

Napisano 24 paź 2014 - 16:12

Wspaniała idea!  two-thumbs-up-smiley-emoticon.gif

 

Już  w moich "Bookmarks"



#13 dyzio

dyzio

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3065 postów

Napisano 24 paź 2014 - 16:19

Paweł, nie chcę marudzić nooooo, ale ten tytuł tematu nooooooooo, brzmi jak film mistrza Jerzego Sztuhra, SPIS CUDZOŁOŻNIC.  Może tak same RECEPTURY, co ?

Przypominam, że chwalić już chwaliłem.



#14 mankotom

mankotom

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 220 postów
  • MiejscowośćLegionowo

Napisano 24 paź 2014 - 16:21

elegancko

#15 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6077 postów

Napisano 26 lis 2014 - 10:54

Może tak same RECEPTURY, co ?

Tak zrobiłem, przy okazji uzupełnione o konserwy.



#16 Todek

Todek

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1488 postów

Napisano 26 lis 2014 - 13:53

Może marudzę, ale uważam, że niektóre receptury są niekompletne. Nie ma opisanego pełnego procesu produkcji, czy też ilości składników. Może byłoby warto to uzupełnić. :)



#17 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6077 postów

Napisano 26 lis 2014 - 13:54

Może marudzę, ale uważam, że niektóre receptury są niekompletne.

Nie marudzisz ale podpowiedz które.



#18 Todek

Todek

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1488 postów

Napisano 26 lis 2014 - 14:07

 

Może marudzę, ale uważam, że niektóre receptury są niekompletne.

Nie marudzisz ale podpowiedz które.

 

A no np., ostatnia konserwa, pasztet luksusowy w 2 wersjach.



#19 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6077 postów

Napisano 26 lis 2014 - 14:12

A no np., ostatnia konserwa, pasztet luksusowy w 2 wersjach.

Są podane strony z 19-stki.



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#20 Todek

Todek

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1488 postów

Napisano 26 lis 2014 - 14:19

Są podane strony z 19-stki.

No tak, a jak ktoś (tak jak Ja), nie ma 19. :(






Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych