Skocz do zawartości

Receptury


paweljack

Rekomendowane odpowiedzi

WG RECEPTUR BRANŻOWYCH PW 16, PW 19, PW 21, RECEPTUR EKSPORTOWYCH i RECEPTUR WOJSKOWYCH.

 

 

Kiełbasy nietrwałe surowe:

 

KIEŁBASA BIAŁA SUROWA

 

 

Kiełbasy nietrwałe drobno rozdrobnione:

 

SERDELKI PARZONE

 

PARÓWKI PARZONE

 

PARÓWKOWA PARZONA

 

 

 

Kiełbasy nietrwałe średnio lub grubo rozdrobnione:

 

KIEŁBASA ŚLĄSKA

 

KIEŁBASA KRAKOWSKA PARZONA

 

KIEŁBASA SZYNKOWA PARZONA

 

KIEŁBASA SZYNKOWA PARZONA NR 2

 

KIEŁBASA SZYNKOWA WOŁOWA

 

KIEŁBASA PODWAWELSKA

 

KIEŁBASA TORUŃSKA

 

KIEŁBASA CZOSNKOWA PARZONA NR 1

 

 

Kiełbasy trwałe i półtrwałe wędzone surowe:

 

KIEŁBASA POLSKA WĘDZONA

 

FRANKFURTERKI WĘDZONE

 

METKA

 

METKA BRUNSZWICKA

 

METKA ŁOSOSIOWA

 

 

 

Kiełbasy trwałe i półtrwałe parzone lub pieczone:

 

KABANOSY

 

SALAMI KRAKOWSKIE

 

KIEŁBASA WIEJSKA PIECZONA

 

KIEŁBASA KRAKOWSKA PARZONA LUB PIECZONA SUCHA

 

KIEŁBASA ŻYWIECKA

 

KIEŁBASA PODHALAŃSKA

 

KIEŁBASA LISIECKA DAWNA

 

KIEŁBASA KRAKOWSKA KRAJANA PIECZONA

 

KIEŁBASA LIMANOWSKA PIECZONA PODSUSZANA

 

KIEŁBASA RZESZOWSKA PIECZONA

 

KIEŁBSAS TATRZAŃSKA PODSUSZANA

 

KIEŁBASA PIWNA Z GĘSINĄ PARZONA PODSUSZANA

 

KIEŁBASA MYŚLIWSKA PIECZONA SUCHA

 

KIEŁBASA LITEWSKA PARZONA LUB PIECZONA PODSUSZANA

 

KIEŁBASA TUCHOWSKA PIECZONA PODSUSZANA

 

 

 

Kiełbasy specjalne:

 

KIEŁBASA WOJSKOWA Z 1952 R.

 

KIEŁBASA DĘBOWIECKA

 

 

 

Wędliny podrobowe:

 

SALCESON WOLSZTYŃSKI

 

SALCESON OZORKOWY

 

SALCESON BRUNSZWICKI

 

SALCESON ŚLĄSKI

 

KISZKA PASZTETOWA

 

KISZKA PASZTETOWA Z MANNĄ

 

 

Konserwy:

 

KONSERWA TYROLSKA

 

PASZTET LUKSUSOWY W DWÓCH WERSJACH

 

KONSERWA LISIECKA

 

KONSERWA TURYSTYCZNA

 

PARÓWKI KONSERWOWE

 

 

Wędzonki:

 

BALERON GOTOWANY

 

 

RECEPTURY WŁASNE I ZAPOŻYCZONE

 

 

KIEŁBASA CHŁOPSKA 

 

KIEŁBASA BIAŁA WIELKOPOLSKA

 

KIEŁBASA BIAŁA - WARIACJE - własne

 

SERDELKI WIEPRZOWO - CIELĘCE

 

KIEŁBASA POSTNA :D  - własna

 

CZESKIE "SPEKACZKI"

 

KIEŁBASA DZIESIĄTKA - własna

 

KIEŁBASA KANAPKOWA - własna

 

CHORIZO

 

KIEŁBASA LESZCZYŃSKA

 

KIEŁBASA CZTERNASTKA PARZONA

 

KIEŁBASA WIELKANOCNA - własna

 

 

 

 

Kiełbasy z dziczyzny:

 

PARÓWKI Z SARNINY

 

KIEŁBASA Z DZIKA Z DODATKIEM JELENIA - własna

 

 

Kiełbasy grillowe:

 

KIEŁBASKI MERQUEZ

 

KIEŁBASA GRILLOWA WIEPRZOWA - własna

 

KIEŁBASA GRILLOWA KOLEGI Pis67

 

NORYMBERSKA KIEŁBASA GRILLOWA

 

KIEŁBASA GRILLOWA WIEPRZOWO - SARNIA

 

KIEŁBASA GRILLOWO - OGNISKOWA - własna

 

KIEŁBASKI GRILLOWE BESKIDZKIE

 

 

 

Wędliny podrobowe:

 

WĄTROBIANKA LUKSUSOWA

 

KASZANKA - własna

 

 

Konserwy, wyroby z praski:

 

PAPRYKARZ SZCZECIŃSKI

 

BOCZEK DZIADKA ZE SKÓRĄ

Edytowane przez paweljack

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Paweł, godne pochwały. I poecenia oczywiście. :clap:  :clap:  :clap:

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzięki wszystkim, pewnie jeszcze parę zamieszczę i zapraszam do korzystania. O prawach autorskich pogadamy kiedy indziej. http://emotikona.pl/emotikony/pic/35pijacy.gif

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Paweł, nie chcę marudzić nooooo, ale ten tytuł tematu nooooooooo, brzmi jak film mistrza Jerzego Sztuhra, SPIS CUDZOŁOŻNIC.  Może tak same RECEPTURY, co ?

Przypominam, że chwalić już chwaliłem.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Może tak same RECEPTURY, co ?

Tak zrobiłem, przy okazji uzupełnione o konserwy.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Może marudzę, ale uważam, że niektóre receptury są niekompletne.

Nie marudzisz ale podpowiedz które.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A no np., ostatnia konserwa, pasztet luksusowy w 2 wersjach.

Są podane strony z 19-stki.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Maxell co miesiąc płaci 50 eurusów za rapida po to, żeby każdy miał, kto chce mieć.  https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6535-receptury-dzial-przeznaczony-na-zbiory-receptur/?p=196286

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Maxell co miesiąc płaci 50 eurusów za rapida po to, żeby każdy miał, kto chce mieć.  https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6535-receptury-dzial-przeznaczony-na-zbiory-receptur/?p=196286

No właśnie sobie ściągnąłem, ale niestety jeszcze muszę uzyskać hasło. :(

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No właśnie sobie ściągnąłem

No i lux, uważam że nie ma sensu kopiować całych instrukcji z PW, jak można mieć całą książeczkę.

Edytowane przez paweljack

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.