paweljack Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 23 Października 2014 (edytowane) WG RECEPTUR BRANŻOWYCH PW 16, PW 19, PW 21, RECEPTUR EKSPORTOWYCH i RECEPTUR WOJSKOWYCH. Kiełbasy nietrwałe surowe: KIEŁBASA BIAŁA SUROWA Kiełbasy nietrwałe drobno rozdrobnione: SERDELKI PARZONE PARÓWKI PARZONE PARÓWKOWA PARZONA Kiełbasy nietrwałe średnio lub grubo rozdrobnione: KIEŁBASA ŚLĄSKA KIEŁBASA KRAKOWSKA PARZONA KIEŁBASA SZYNKOWA PARZONA KIEŁBASA SZYNKOWA PARZONA NR 2 KIEŁBASA SZYNKOWA WOŁOWA KIEŁBASA PODWAWELSKA KIEŁBASA TORUŃSKA KIEŁBASA CZOSNKOWA PARZONA NR 1 Kiełbasy trwałe i półtrwałe wędzone surowe: KIEŁBASA POLSKA WĘDZONA FRANKFURTERKI WĘDZONE METKA METKA BRUNSZWICKA METKA ŁOSOSIOWA Kiełbasy trwałe i półtrwałe parzone lub pieczone: KABANOSY SALAMI KRAKOWSKIE KIEŁBASA WIEJSKA PIECZONA KIEŁBASA KRAKOWSKA PARZONA LUB PIECZONA SUCHA KIEŁBASA ŻYWIECKA KIEŁBASA PODHALAŃSKA KIEŁBASA LISIECKA DAWNA KIEŁBASA KRAKOWSKA KRAJANA PIECZONA KIEŁBASA LIMANOWSKA PIECZONA PODSUSZANA KIEŁBASA RZESZOWSKA PIECZONA KIEŁBSAS TATRZAŃSKA PODSUSZANA KIEŁBASA PIWNA Z GĘSINĄ PARZONA PODSUSZANA KIEŁBASA MYŚLIWSKA PIECZONA SUCHA KIEŁBASA LITEWSKA PARZONA LUB PIECZONA PODSUSZANA KIEŁBASA TUCHOWSKA PIECZONA PODSUSZANA Kiełbasy specjalne: KIEŁBASA WOJSKOWA Z 1952 R. KIEŁBASA DĘBOWIECKA Wędliny podrobowe: SALCESON WOLSZTYŃSKI SALCESON OZORKOWY SALCESON BRUNSZWICKI SALCESON ŚLĄSKI KISZKA PASZTETOWA KISZKA PASZTETOWA Z MANNĄ Konserwy: KONSERWA TYROLSKA PASZTET LUKSUSOWY W DWÓCH WERSJACH KONSERWA LISIECKA KONSERWA TURYSTYCZNA PARÓWKI KONSERWOWE Wędzonki: BALERON GOTOWANY RECEPTURY WŁASNE I ZAPOŻYCZONE KIEŁBASA CHŁOPSKA KIEŁBASA BIAŁA WIELKOPOLSKA KIEŁBASA BIAŁA - WARIACJE - własne SERDELKI WIEPRZOWO - CIELĘCE KIEŁBASA POSTNA - własna CZESKIE "SPEKACZKI" KIEŁBASA DZIESIĄTKA - własna KIEŁBASA KANAPKOWA - własna CHORIZO KIEŁBASA LESZCZYŃSKA KIEŁBASA CZTERNASTKA PARZONA KIEŁBASA WIELKANOCNA - własna Kiełbasy z dziczyzny: PARÓWKI Z SARNINY KIEŁBASA Z DZIKA Z DODATKIEM JELENIA - własna Kiełbasy grillowe: KIEŁBASKI MERQUEZ KIEŁBASA GRILLOWA WIEPRZOWA - własna KIEŁBASA GRILLOWA KOLEGI Pis67 NORYMBERSKA KIEŁBASA GRILLOWA KIEŁBASA GRILLOWA WIEPRZOWO - SARNIA KIEŁBASA GRILLOWO - OGNISKOWA - własna KIEŁBASKI GRILLOWE BESKIDZKIE Wędliny podrobowe: WĄTROBIANKA LUKSUSOWA KASZANKA - własna Konserwy, wyroby z praski: PAPRYKARZ SZCZECIŃSKI BOCZEK DZIADKA ZE SKÓRĄ Edytowane 30 Grudnia 2022 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 23 Października 2014 Kawał dobrej roboty! Każdy tak powinien mieć. Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 23 Października 2014 Paweł, godne pochwały. I poecenia oczywiście. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 23 Października 2014 Oj Panocku czapka z głowy mam nadzieję, że to nie koniec receptur Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 23 Października 2014 No pełen szacun. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klodek4 Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 23 Października 2014 Super sprawa!!! Cytuj dycha do dychy i strzelaja kielichy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kainabru1 Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 24 Października 2014 świetna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 24 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 24 Października 2014 Dzięki wszystkim, pewnie jeszcze parę zamieszczę i zapraszam do korzystania. O prawach autorskich pogadamy kiedy indziej. http://emotikona.pl/emotikony/pic/35pijacy.gif Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 24 Października 2014 O prawach autorskich pogadamy kiedy indziej. Masz u mnie... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pools Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 24 Października 2014 Moje gratulacje, chyba najbardziej uporządkowany kącik kuchenny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 24 Października 2014 Czapki z głów :clap: Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 24 Października 2014 Wspaniała idea! http://www.sherv.net/cm/emoticons/yes/two-thumbs-up-smiley-emoticon.gif Już w moich "Bookmarks" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 24 Października 2014 Paweł, nie chcę marudzić nooooo, ale ten tytuł tematu nooooooooo, brzmi jak film mistrza Jerzego Sztuhra, SPIS CUDZOŁOŻNIC. Może tak same RECEPTURY, co ?Przypominam, że chwalić już chwaliłem. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mankotom Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 24 Października 2014 elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 26 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 26 Listopada 2014 Może tak same RECEPTURY, co ?Tak zrobiłem, przy okazji uzupełnione o konserwy. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 26 Listopada 2014 Może marudzę, ale uważam, że niektóre receptury są niekompletne. Nie ma opisanego pełnego procesu produkcji, czy też ilości składników. Może byłoby warto to uzupełnić. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 26 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 26 Listopada 2014 Może marudzę, ale uważam, że niektóre receptury są niekompletne.Nie marudzisz ale podpowiedz które. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 26 Listopada 2014 Może marudzę, ale uważam, że niektóre receptury są niekompletne.Nie marudzisz ale podpowiedz które. A no np., ostatnia konserwa, pasztet luksusowy w 2 wersjach. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 26 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 26 Listopada 2014 A no np., ostatnia konserwa, pasztet luksusowy w 2 wersjach.Są podane strony z 19-stki. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 26 Listopada 2014 Są podane strony z 19-stki. No tak, a jak ktoś (tak jak Ja), nie ma 19. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 26 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 26 Listopada 2014 Maxell co miesiąc płaci 50 eurusów za rapida po to, żeby każdy miał, kto chce mieć. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6535-receptury-dzial-przeznaczony-na-zbiory-receptur/?p=196286 Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 26 Listopada 2014 Maxell co miesiąc płaci 50 eurusów za rapida po to, żeby każdy miał, kto chce mieć. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6535-receptury-dzial-przeznaczony-na-zbiory-receptur/?p=196286No właśnie sobie ściągnąłem, ale niestety jeszcze muszę uzyskać hasło. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 26 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 26 Listopada 2014 (edytowane) No właśnie sobie ściągnąłemNo i lux, uważam że nie ma sensu kopiować całych instrukcji z PW, jak można mieć całą książeczkę. Edytowane 27 Listopada 2014 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Uzupełnione co nieco. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Good job paweljack Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.