Skocz do zawartości

Magdaleny kucharzenie


Gość magdajack

Rekomendowane odpowiedzi

Mówiłem żeby poczekać  :facepalm: Ino maławo coś...

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/13/#findComment-410044
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 494
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Ja jak robię ricotte nigdy nie dodawałem octu czy soku z cytryny i takich wynalazków. Zostawiam serwatkę na 12-24 h i sama się zakwasi, podgrzewam do 95*C i jest ricotta. Po twarogu nawet nie trzeba tyle czekac bo serwatka jest jusz zakwaszona.

Edytowane przez BazylWidzew

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/13/#findComment-410061
Udostępnij na innych stronach

Gość magdajack

Ja jak robię ricotte nigdy nie dodawałem octu czy soku z cytryny i takich wynalazków. Zostawiam serwatkę na 12-24 h i sama się zakwasi, podgrzewam do 95*C i jest ricotta. Po twarogu nawet nie trzeba tyle czekac bo serwatka jest jusz zakwaszona.

Ale do zimnego je wstawić cz w temp pokojowej?
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/13/#findComment-410080
Udostępnij na innych stronach

Sposób Bazyla - próbowałem - skrzep wychodzi  drobniejszy - mniej zwarty, nie byłem kontent z tego sposobu....  pozyskiwania ricotty. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/13/#findComment-410113
Udostępnij na innych stronach

 

 

Sposób Bazyla - próbowałem - skrzep wychodzi drobniejszy - mniej zwarty, nie byłem kontent z tego sposobu.... pozyskiwania ricotty. :cool:

 

Ja nie narzekam, fakt nie robiłem w inny sposób :)

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/13/#findComment-410117
Udostępnij na innych stronach

Warto dodać ze ricottę robi się tylko z serwatki po serach podpuszczkowych, a czego użyjemy do wytrącenia skrzepu nie ma większego znaczenia, moim zdaniem lepiej dać zwykły ocet jak jabłkowy bo taki lepiej zużyć do sałatek. :cool:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/13/#findComment-410122
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

OJ no tos niezle sie zalatwila ! Szybkiego powrotu do zdrowia!...u nas zeszly tydzien byl szpital w domu ,dopadlo nas przeziebienie  :hmm:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/13/#findComment-412888
Udostępnij na innych stronach

Gość ArkoGdynia

Tylko pamiętaj o zastrzykach w brzuch!!! tych na zakrzepy!!!!

Sam to przeżyłem jakieś 2 lata temu na treningu..... zerwanie wiązadeł i torebki stawowej....  :facepalm:

Współczuję!

http://emotikona.pl/emotikony/pic/50przytula.gif

 

Ale nadrobisz zaległości we wszystkich serialach, przeczytasz "całe forum WB" i jakąś ciekawą serię książek  :thumbsup:

A co najważniejsze to wybyczysz się aż do znudzenia  :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/13/#findComment-412890
Udostępnij na innych stronach

Gość magdajack

Tylko pamiętaj o zastrzykach w brzuch!!! tych na zakrzepy!!!!

Sam to przeżyłem jakieś 2 lata temu na treningu..... zerwanie wiązadeł i torebki stawowej....  :facepalm:

Współczuję!

http://emotikona.pl/emotikony/pic/50przytula.gif

 

Ale nadrobisz zaległości we wszystkich serialach, przeczytasz "całe forum WB" i jakąś ciekawą serię książek  :thumbsup:

A co najważniejsze to wybyczysz się aż do znudzenia  :)

po poludniu mąz kupi mi te zastrzyki, nigdie nie mozna ich dostac. Musiałam je rezerwować w aptece na drugim końcu Warszawy :/

A takie miałam plany, biała kiełbaska, wędzonki na święta, pasztet, sery, ehh...

 

No ale serial sam się nie obejrzy :P

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/13/#findComment-412892
Udostępnij na innych stronach

Marderm szybkiego powrotu do zdrowia :hug:

 

Ale nadrobisz zaległości we wszystkich serialach, przeczytasz "całe forum WB" i jakąś ciekawą serię książek  :thumbsup:

A co najważniejsze to wybyczysz się aż do znudzenia  :)

 

Trafne spostrzeżenie Arko :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/13/#findComment-412893
Udostępnij na innych stronach

 I wez tu badz chory jak zastrzyki trzeba zamawiac na 2 koncu Warszawy ...jak tak czasem mysle to dobrze ze mie zawialo za morze,zastrzyki tez robilam takie ,tacie po operacji ktora mial miesiac temu..ale to raczej zabawa a nie robienie bo igla to jak wlos :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/13/#findComment-412897
Udostępnij na innych stronach

Madga zdrowiej ,a masz kucharza w domu ,to i kielbase pod Twoim okiem zrobi :D , bedziesz mogla jego bardziej pogonic: przynies mi ... prosze podajmi..... a czy mozesz pojsc po lody do sklepu?  :tongue:

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/13/#findComment-412901
Udostępnij na innych stronach

Anno zeby  tak bylo...ja moge pozwolic sobie tylko na jeden dzien lezenia...kolejny ranek to juz w kuchni jak by jakis huragan przeszedl :laugh:

U mnie to jak w tej reklamie"Mamy nie biorą zwolnienia " :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/13/#findComment-412905
Udostępnij na innych stronach

Electra, panietaj, meza nalezy wychowac :laugh: , tak jak dzieci :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/13/#findComment-412910
Udostępnij na innych stronach

Anna wiem wiem ..starego psa juz nie nauczy siadac :) zebym to ja miala ten sam rozum 20 lat temu ..to by skakal na jednej nodze :tongue:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/13/#findComment-412912
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.