tusiaczek Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #301 Opublikowano 6 Marca 2015 Mówiłem żeby poczekać Ino maławo coś... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/13/#findComment-410044 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #302 Opublikowano 6 Marca 2015 Nieee... Po korycinie zrobilam. Z 5l mleka jakies 2-3l serwatki mi zostalo. A tamta wyciepalam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/13/#findComment-410045 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #303 Opublikowano 6 Marca 2015 A to insza inszość Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/13/#findComment-410047 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #304 Opublikowano 6 Marca 2015 (edytowane) Ja jak robię ricotte nigdy nie dodawałem octu czy soku z cytryny i takich wynalazków. Zostawiam serwatkę na 12-24 h i sama się zakwasi, podgrzewam do 95*C i jest ricotta. Po twarogu nawet nie trzeba tyle czekac bo serwatka jest jusz zakwaszona. Edytowane 6 Marca 2015 przez BazylWidzew Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/13/#findComment-410061 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #305 Opublikowano 7 Marca 2015 Ja jak robię ricotte nigdy nie dodawałem octu czy soku z cytryny i takich wynalazków. Zostawiam serwatkę na 12-24 h i sama się zakwasi, podgrzewam do 95*C i jest ricotta. Po twarogu nawet nie trzeba tyle czekac bo serwatka jest jusz zakwaszona.Ale do zimnego je wstawić cz w temp pokojowej? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/13/#findComment-410080 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #306 Opublikowano 7 Marca 2015 Ale do zimnego je wstawić cz w temp pokojowej? W pokojowej. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/13/#findComment-410111 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #307 Opublikowano 7 Marca 2015 Sposób Bazyla - próbowałem - skrzep wychodzi drobniejszy - mniej zwarty, nie byłem kontent z tego sposobu.... pozyskiwania ricotty. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/13/#findComment-410113 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #308 Opublikowano 7 Marca 2015 Sposób Bazyla - próbowałem - skrzep wychodzi drobniejszy - mniej zwarty, nie byłem kontent z tego sposobu.... pozyskiwania ricotty. Ja nie narzekam, fakt nie robiłem w inny sposób Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/13/#findComment-410117 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #309 Opublikowano 7 Marca 2015 Warto dodać ze ricottę robi się tylko z serwatki po serach podpuszczkowych, a czego użyjemy do wytrącenia skrzepu nie ma większego znaczenia, moim zdaniem lepiej dać zwykły ocet jak jabłkowy bo taki lepiej zużyć do sałatek. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/13/#findComment-410122 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #310 Opublikowano 7 Marca 2015 Warto dodać ze ricottę robi się tylko z serwatki po serach podpuszczkowych Błąd można robic po twarogu nie ma problemu Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/13/#findComment-410125 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #311 Opublikowano 16 Marca 2015 No to przez jakiś czas sobie nie podreptam w kuchni... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/13/#findComment-412884 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #312 Opublikowano 16 Marca 2015 Jak to tak można sobie kostkę skręcić!!!!???? http://emotikona.pl/emotikony/pic/036.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/036.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/036.gif Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/13/#findComment-412886 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #313 Opublikowano 16 Marca 2015 Ano można, na prostej drodze 3tyg w gipsie psia mać Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/13/#findComment-412887 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #314 Opublikowano 16 Marca 2015 OJ no tos niezle sie zalatwila ! Szybkiego powrotu do zdrowia!...u nas zeszly tydzien byl szpital w domu ,dopadlo nas przeziebienie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/13/#findComment-412888 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #315 Opublikowano 16 Marca 2015 Tylko pamiętaj o zastrzykach w brzuch!!! tych na zakrzepy!!!!Sam to przeżyłem jakieś 2 lata temu na treningu..... zerwanie wiązadeł i torebki stawowej.... Współczuję!http://emotikona.pl/emotikony/pic/50przytula.gif Ale nadrobisz zaległości we wszystkich serialach, przeczytasz "całe forum WB" i jakąś ciekawą serię książek A co najważniejsze to wybyczysz się aż do znudzenia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/13/#findComment-412890 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #316 Opublikowano 16 Marca 2015 Tylko pamiętaj o zastrzykach w brzuch!!! tych na zakrzepy!!!!Sam to przeżyłem jakieś 2 lata temu na treningu..... zerwanie wiązadeł i torebki stawowej.... Współczuję!http://emotikona.pl/emotikony/pic/50przytula.gif Ale nadrobisz zaległości we wszystkich serialach, przeczytasz "całe forum WB" i jakąś ciekawą serię książek A co najważniejsze to wybyczysz się aż do znudzenia po poludniu mąz kupi mi te zastrzyki, nigdie nie mozna ich dostac. Musiałam je rezerwować w aptece na drugim końcu Warszawy :/A takie miałam plany, biała kiełbaska, wędzonki na święta, pasztet, sery, ehh... No ale serial sam się nie obejrzy :P Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/13/#findComment-412892 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #317 Opublikowano 16 Marca 2015 Marderm szybkiego powrotu do zdrowia Ale nadrobisz zaległości we wszystkich serialach, przeczytasz "całe forum WB" i jakąś ciekawą serię książek A co najważniejsze to wybyczysz się aż do znudzenia Trafne spostrzeżenie Arko Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/13/#findComment-412893 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #318 Opublikowano 16 Marca 2015 Tylko pamiętaj o zastrzykach w brzuch!!! tych na zakrzepy!!!! Szczera prawda też to przeszłam.Dużo zdrówka życzę Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/13/#findComment-412894 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #319 Opublikowano 16 Marca 2015 dziekuje Wam, mam nadzieje ze po zdjeciu gipsu wszystko bedzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/13/#findComment-412895 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #320 Opublikowano 16 Marca 2015 I wez tu badz chory jak zastrzyki trzeba zamawiac na 2 koncu Warszawy ...jak tak czasem mysle to dobrze ze mie zawialo za morze,zastrzyki tez robilam takie ,tacie po operacji ktora mial miesiac temu..ale to raczej zabawa a nie robienie bo igla to jak wlos Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/13/#findComment-412897 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #321 Opublikowano 16 Marca 2015 dziekuje Wam, mam nadzieje ze po zdjeciu gipsu wszystko bedzie ok Tylko ja tam gipsu nie widzę I zdrówka życzę. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/13/#findComment-412898 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #322 Opublikowano 16 Marca 2015 Madga zdrowiej ,a masz kucharza w domu ,to i kielbase pod Twoim okiem zrobi , bedziesz mogla jego bardziej pogonic: przynies mi ... prosze podajmi..... a czy mozesz pojsc po lody do sklepu? Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/13/#findComment-412901 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #323 Opublikowano 16 Marca 2015 Anno zeby tak bylo...ja moge pozwolic sobie tylko na jeden dzien lezenia...kolejny ranek to juz w kuchni jak by jakis huragan przeszedl U mnie to jak w tej reklamie"Mamy nie biorą zwolnienia " Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/13/#findComment-412905 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #324 Opublikowano 16 Marca 2015 Electra, panietaj, meza nalezy wychowac , tak jak dzieci Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/13/#findComment-412910 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #325 Opublikowano 16 Marca 2015 Anna wiem wiem ..starego psa juz nie nauczy siadac zebym to ja miala ten sam rozum 20 lat temu ..to by skakal na jednej nodze Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/13/#findComment-412912 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.