Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Magdaleny kucharzenie


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
494 odpowiedzi w tym temacie

#461 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 9851 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 16 mar 2016 - 21:43

Niestety, jada się o wiele za dużo cukrów. Nawet w ostrej z definicji przyprawie. 

Potem ludzie zaczynają się katować jak waga nadmiernie wzrośnie i zaczynają szwankować podroby lub zacznie się cukrzyca.



#462 Gość_magdajack_*

Gość_magdajack_*
  • Goście

Napisano 16 mar 2016 - 21:48

Niestety, jada się o wiele za dużo cukrów. Nawet w ostrej z definicji przyprawie. 

Potem ludzie zaczynają się katować jak waga nadmiernie wzrośnie i zaczynają szwankować podroby lub zacznie się cukrzyca.

Ja na szczęście nie słodzę ani kawy ani herbaty. Ciasta też od święta jem. Więc raz na jakiś czas pozwalam sobie na łyżeczkę swojskiego keczupu do swojskiej paróweczki  :)



#463 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5774 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 17 mar 2016 - 10:40

Zawsze mozna zrezygnowac ze szklaneczki coli kosztem takiego kechupu ..bede musiala zrobic kiedy taki domowy bo ja ogolnie to malo kechupowa jestem wole musztarde niestety tez slodka :D



#464 Gość_magdajack_*

Gość_magdajack_*
  • Goście

Napisano 17 mar 2016 - 10:52

Zawsze mozna zrezygnowac ze szklaneczki coli kosztem takiego kechupu ..bede musiala zrobic kiedy taki domowy bo ja ogolnie to malo kechupowa jestem wole musztarde niestety tez slodka :D

To zrób taką na miodzie:

 

Musztarda miodowa a'la francuska
 
200 g ziaren gorczycy (białej i czarnej)
150 ml wody
150 ml octu jabłkowego
100 g miodu
25 g soli
 
Gorczycę wkładamy na godzinę do zamrażarki. Zagotowujemy wodę z octem. Połowę ziaren mielimy na gładką
masę w blenderze z wodą z octem, dodajemy miód i sól. Po zmiksowaniu łączymy z odłożonymi wcześniej ziarnami
w całości i przekładamy do słoiczka. Odstawiamy w temperaturze pokojowej na 2 dni, aby smaki się przegryzły. Po
tym czasie przechowujemy w lodówce nawet kilka miesięcy.
Jeżeli okaże się, że musztarda jest za gęsta to przegotowujemy ją raz jeszcze z odrobina wody, octu i soli.


#465 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5774 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 17 mar 2016 - 10:58

O zrobie ,a dla mojego TZ dodam jeszcze platki chili bo on taka lubi ...no to tylko tera bede musiala sobie grochowki nagotowac ..bo ja mam troche zwichniete i jadam wlasnie grochowke z musztarda jak tubylcy tu :D



#466 Gość_magdajack_*

Gość_magdajack_*
  • Goście

Napisano 17 mar 2016 - 11:14

 i jadam wlasnie grochowke z musztarda jak tubylcy tu :D

 

O jejku, w życiu o czymś takim nie słyszałam :D



#467 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5774 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 17 mar 2016 - 12:05

Sproboj  dobra jest oczywiscie nie za duzo tej musztardy ,to tak jak do zurku niektorzy daja chrzan..ja pracowalam kiedys w wakacje w knajpie i tam zawsze podawali wlasnie w czwartki grocowke i nalesniki ,od tego czasu posmakowalam i lubie  :D



#468 Gość_magdajack_*

Gość_magdajack_*
  • Goście

Napisano 20 cze 2016 - 09:45

A ja troszkę gołąbków wczoraj narobiłam42d900859509adefca9aac53dde58e50.jpg629ee659c5c6cba6b70c394d4d5fbcd3.jpg

#469 DZIADEK MACIEK

DZIADEK MACIEK

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 853 postów
  • MiejscowośćWesoła

Napisano 20 cze 2016 - 12:27

Trzeba było zadzwonić, lubimy gołąbki ;)



#470 Gość_magdajack_*

Gość_magdajack_*
  • Goście

Napisano 20 cze 2016 - 12:43

Jeszcze jest dużo, zapraszamy :)

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka

#471 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7417 postów

Napisano 20 cze 2016 - 13:49

Oj kuszenie .............też uwielbiam:)



#472 Gość_magdajack_*

Gość_magdajack_*
  • Goście

Napisano 24 wrz 2016 - 11:46

A ze skrawków mięsa pozostałych po robieniu wędzonek uturlałam trochę pulpetów. Za chwilę lądują w sosie śmietanowo-grzybowym :)

 

Załączony plik  IMG_20160924_123441.jpg   110,29 KB   5 Ilość pobrań


Użytkownik magdajack edytował ten post 24 wrz 2016 - 11:52


#473 Einshell

Einshell

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1957 postów
  • MiejscowośćJaworzno

Napisano 24 wrz 2016 - 11:58

Magduś :clap:  Takie są najlepsze !!! :thumbsup: Ja przeważnie robię w pomidorowym... aczkolwiek zdarza się pieczarkowi ...i koperkowy... :cool:



#474 Gość_magdajack_*

Gość_magdajack_*
  • Goście

Napisano 24 wrz 2016 - 12:01

 Ja przeważnie robię w pomidorowym.

 

Ostatnio było.... 3 kilo :facepalm:  pulpetów w sosie pomidorowym....



#475 Gregtom

Gregtom

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 4287 postów
  • MiejscowośćDortmund-Rawicz

Napisano 24 wrz 2016 - 12:04

Albo w chrzanowo smietanowym.. Uwielbiam..

#476 Gość_magdajack_*

Gość_magdajack_*
  • Goście

Napisano 24 wrz 2016 - 12:09

Albo w chrzanowo smietanowym.. Uwielbiam..

Oooo!!!! Super pomysł! Następne zrobię właśnie w takim sosie!  :)



#477 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5067 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 24 wrz 2016 - 22:06

A ja robie w jarzynowym. Jest delikatny mniani  :D

MAgda wiesz co dobre :thumbsup:



#478 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5774 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 25 wrz 2016 - 10:34

A ja takie pulpety wrzucam czasami do warzywnej zupy koperkowej..tylko robie malutkie  ..robione z lyzeczek :)



#479 Gość_magdajack_*

Gość_magdajack_*
  • Goście

Napisano 25 wrz 2016 - 11:51

A ja takie pulpety wrzucam czasami do warzywnej zupy koperkowej..tylko robie malutkie ..robione z lyzeczek :)

Jak to dobrze, że ja Was mam! Kolejny super pomysł do zrealizowania w najbliższym czasie! Dzięki :)

#480 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5774 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 25 wrz 2016 - 13:54

 Jak moja babcia lezala w szpitalu  to moja mama gotowala taki rosol warzywny i robila pulpety z kurczaka i zanosila babci ..pozniej zaczelysmy gotowac wlasnie taka warzywna z ziemniakami i duzo koperku i wieprzowe pulpeciki  :)






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych