Maad Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 24 Października 2014 Po literkach mam zgage :-P aaaa, bo to trzeba sobie te literki samemu napisać wtedy nie ma zgagi i głowa na drugi dzień nie boli Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 24 Października 2014 Po literkach mam zgage :-Paaaa, bo to trzeba sobie te literki samemu napisać wtedy nie ma zgagi i głowa na drugi dzień nie boli Głowa zawsze boli na drugi dzien... A nawet i tego samego ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 24 Października 2014 (edytowane) Nie znasz się na literaturze Mamy na forum kolegów tak uzdolnionych literacko, że po ich dziełach głowa wcale nie boli. Można czytać i czytać ... oby tylko wątroba wytrzymała Edytowane 24 Października 2014 przez Maad Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 24 Października 2014 Nie znasz się na literaturze Mamy na forum kolegów tak uzdolnionych literacko, że po ich dziełach głowa wcale nie boli. Można czytać i czytać ... oby tylko wątroba wytrzymała E tam watroba: jak chce zyc to niech walczy ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pools Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 24 Października 2014 E tam watroba: jak chce zyc to niech walczy To może pomyślcie o Zlocie Podlaskim w Ziołowym Zakątku, wolne miejsca chyba jeszcze są. Wątroba będzie zadowolona, wszak trening czyni mistrza ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 24 Października 2014 A ja jeszcze nie wiem o co chodzi. Prosze o szczegóły!???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pools Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 24 Października 2014 Wedle życzenia:https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10394-v-zlot-podlaski-jesienny/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 25 Października 2014 Tak od rana czytam sobie ten Wasz blog... zgłodniałem znacząco, ślinka mi jakoś tak w ustach wezbrała i doszedłem do konstruktywnego wniosku że lepiej niż na nasze forum trafić nie mogliście Przekonacie się dlaczego już po pierwszym zlocie Bo tylko coś wspaniałego może wyniknąć ze spotkania pasjonatów, wielbicieli a często i wyznawców dobrej kuchni A spotkań czy zlotów ci u nas dostatek Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 25 Października 2014 Sąsiadami prawie jesteśmy (ja na Bródnie mieszkam). tak sie nie chwal bo cie kiedy odwiedze w wakacje, mieszkalam na Brodnie i zawsze jestem tam jak przyjezdzam do PL mardem Twoje przepisy sa bardzo zachecajace napewno zostana wykorzystane Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 25 Października 2014 Tak od rana czytam sobie ten Wasz blog... zgłodniałem znacząco, ślinka mi jakoś tak w ustach wezbrała i doszedłem do konstruktywnego wniosku że lepiej niż na nasze forum trafić nie mogliście Przekonacie się dlaczego już po pierwszym zlocie Bo tylko coś wspaniałego może wyniknąć ze spotkania pasjonatów, wielbicieli a często i wyznawców dobrej kuchni A spotkań czy zlotów ci u nas dostatek Mam nadzieje ze w najblizszym czasie na jakims zlocie wyladujemy. Dziękuję za piekne i mile slowa z samego rana ???? Sąsiadami prawie jesteśmy (ja na Bródnie mieszkam).tak sie nie chwal bo cie kiedy odwiedze w wakacje, mieszkalam na Brodnie i zawsze jestem tam jak przyjezdzam do PL mardem Twoje przepisy sa bardzo zachecajace napewno zostana wykorzystane Z przepisami staramy sie jak mozemy. Mamy nadzieje ze niedlugo to nic nie bedziemy musieli kupowac w sklepie tylko sami bedziemy wszytsko wytwarzac. Miesko, nabial i inne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 25 Października 2014 A tak na takim malutkim marginesie przekaż proszę Pawłowi że jego ziom Winc dał ciała.... Skowyt jest zajebisty Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 25 Października 2014 A tak na takim malutkim marginesie przekaż proszę Pawłowi że jego ziom Winc dał ciała.... Skowyt jest zajebisty Przekażę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marko Opublikowano 26 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 26 Października 2014 mardem, mam pytanie odnośnie sosu śliwkowego, czy papryczki mają być swieże w całości razem z pestkami? Mam chęć na ten sos. Cytuj PozdrawiamMarko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 26 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 26 Października 2014 mardem, mam pytanie odnośnie sosu śliwkowego, czy papryczki mają być swieże w całości razem z pestkami? Mam chęć na ten sos.Wersja lagodniejsza jest bez pestek. My zrobilismy z pestkami i bylo przyzwoicie ostro. Zaryzykuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marko Opublikowano 26 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 26 Października 2014 Dziękuję za odpowiedź, lubię na ostro, spróbuję w całości. Cytuj PozdrawiamMarko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 26 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 26 Października 2014 Dziękuję za odpowiedź, lubię na ostro, spróbuję w całości.Daj znac jak Ci wyszlo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marko Opublikowano 26 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 26 Października 2014 Dam znać, nie wiem czy jeszcze znajdę odpowiednie śliwki, to już koniec sezonu. Cytuj PozdrawiamMarko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 27 Października 2014 Dam znać, nie wiem czy jeszcze znajdę odpowiednie śliwki, to już koniec sezonu.Zawsze mozesz uzyc mrożonych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 27 Października 2014 . Widze ,ze jajkiem smarujecie chleby. Nasteponym razem posmaruj piwem , tez bedzie ladna skorka, Pokaz ... co jest w srodku , znaczy sie przekroj poprosze http://2.bp.blogspot.com/-UPNDOf8wFoU/VE1mTyoSCcI/AAAAAAAAHH4/85vLqq3y61U/s1600/Chleb%2Bpszenny%2B5.JPG Dopiero teraz udało mi się wrzucić zdjęcie. 120 minut opóźnienia pociągu znacząco psuje plany Ot taki zwykły, smaczny chlebek pszenny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 27 Października 2014 Dopiero teraz udało mi się wrzucić zdjęcie. Ale to inny chleb, nie ten co piekliscie co podalas zdjecia. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 27 Października 2014 Dopiero teraz udało mi się wrzucić zdjęcie. Ale to inny chleb, nie ten co piekliscie co podalas zdjecia. To ten sam. z tych samych składników. tylko tamten był posypany siemieniem i makiem. Ale to ten sam chleb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 27 Października 2014 (edytowane) Chcialam zobaczyc skorke przy tak mocnym podpieczeniu. Ale to nie wazne. Chleby to moje hobby Edytowane 27 Października 2014 przez ANNAM Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 27 Października 2014 Chcialam zobaczyc skorke przy tak mocnym podpieczeniu. Ale to nie wazne. Chleby to moje hobby Ojeeej A ja głupia nie zrozumiałam Ale pewnie w tym tygodniu będziemy piekli go znowu to juz postaram się wysłać dobre zdjęcie. Przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tusiaczkowa Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 27 Października 2014 Piekłam z Waszego bloga wczoraj bułki orkiszowe na mleku (starszak pochłaniał dziś w szkole na drugie śniadanie) i chleb z siemieniem lnianym http://www.chleby.info/2014/06/chleb-pszenny-z-siemieniem-lnianym.htmlChleb mi nie wyszedł, ale to z winy raczej trafionych drożdży i na bank spróbuję jeszcze raz, bo przepis bardzo mi się podoba. Poza tym, ja jako antytalent kulinarny regularnie coś chrzanię - ale nie poddaję się ;-)Z którego przepisu jest ten chleb z siemieniem i makiem z pierwszej strony??? Mak zachwycił starszego więc trzeba będzie się z ni zmierzyć ;-)Dobra już doczytałam i już wiem, który to przepis :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 27 Października 2014 (edytowane) Piekłam z Waszego bloga wczoraj bułki orkiszowe na mleku (starszak pochłaniał dziś w szkole na drugie śniadanie) i chleb z siemieniem lnianym http://www.chleby.info/2014/06/chleb-pszenny-z-siemieniem-lnianym.htmlChleb mi nie wyszedł, ale to z winy raczej trafionych drożdży i na bank spróbuję jeszcze raz, bo przepis bardzo mi się podoba. Poza tym, ja jako antytalent kulinarny regularnie coś chrzanię - ale nie poddaję się ;-)Z którego przepisu jest ten chleb z siemieniem i makiem z pierwszej strony??? Mak zachwycił starszego więc trzeba będzie się z ni zmierzyć ;-)Dobra już doczytałam i już wiem, który to przepis :-)Podaje przepis bo go na blogu jeszcze nie ma: 400 g mąki pszennej230-250 ml wody1 łyżeczka soli1 łyżeczka cukru2 łyżeczki suchych drożdży Wszystkie składniki łączymy ze sobą i dokładnie wyrabiamy ciasto.(ręcznie lub w maszynie) Początkowo może się lepić do dłoni, ale im dłużej będziemy wyrabiać, tym mniej będzie się kleiło. Wyrabiamy ok. 20-25 minut. Wkładamy do miski, przykrywamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia na 1 godzinę. Po tym czasie wyjmujemy ciasto na wysypany mąką blat i formujemy bochenek. Ponownie przykrywany ściereczką i znowu zostawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia.Jak ciasto wyrośnie to ostrym nożem (lub żyletką) nacinamy ukośnie wierch w kilku miejscach i smarujemy dokładnie mlekiem.Pieczemy 35 minut w 200 stopniach. Cieszymy się, że korzystasz z naszych przepisów. A z tymi chlebami to tak jest, że czasem ot tak nie wychodzą.... Edytowane 27 Października 2014 przez marderm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.