tusiaczek Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 29 Października 2014 Eeeech te kobiety i ichnia solidarność jamników Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 29 Października 2014 Eeeech te kobiety i ichnia solidarność jamników Sam jesteś jamnik ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tusiaczkowa Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 29 Października 2014 Ja to w sumie myślałem żeby tak bardziej światowo czyli Martadella a nie taka swojska przaśna Martadela Jaka Tusiaczkowa taka Martadela . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tusiaczkowa Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 30 Października 2014 Chleb rósł rósł i wyrósł - pyszny .Dwa poprzednie błędy - niedziałające już chyba drożdże instatnt i użycie płatków owsianych błyskawicznych zamiast zwykłych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 30 Października 2014 Chleb rósł rósł i wyrósł - pyszny .Dwa poprzednie błędy - niedziałające już chyba drożdże instatnt i użycie płatków owsianych błyskawicznych zamiast zwykłych. Cieszymy się że Ci się udał! W razie co, masz już nasz numer to dzwoń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tusiaczkowa Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 30 Października 2014 Chleb rósł rósł i wyrósł - pyszny .Dwa poprzednie błędy - niedziałające już chyba drożdże instatnt i użycie płatków owsianych błyskawicznych zamiast zwykłych. Cieszymy się że Ci się udał! W razie co, masz już nasz numer to dzwoń Planuje kolejne więc....szykujcie się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 30 Października 2014 Ja jeszcze werdyktu łaskawie nie wydałem Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 30 Października 2014 Ja jeszcze werdyktu łaskawie nie wydałem Nie mow ,ze nie probowales Tusiaczku? Chlebek dobry jest Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tusiaczkowa Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 30 Października 2014 Ja jeszcze werdyktu łaskawie nie wydałem Nie mow ,ze nie probowales Tusiaczku? Chlebek dobry jest Tylko wąchał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 30 Października 2014 No wąchałem ale za duży żeby wciągnąć..... Zaraz śniadanko se zrobię to się zobaczy jaki on Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 30 Października 2014 to szybko z tym śniadaniem się uwijaj i mów jak smakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 30 Października 2014 Taki chlebus wez s takim serkiem jaki robisz, to bedzie sniadanie ( po obiedzie jestem a juz o jedzeniu mysle ) Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tusiaczkowa Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 30 Października 2014 Dziecko mi powie po powrocie ze szkoły, bo rzecz jasna dostał kanapki z nowego chleba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 30 Października 2014 Łe tam serek, ze srem to se może każdy gupi... ja se zara nakroję wędlinki co to mnie była i ładnie dojrzała To se nakroiłem... zjadliwe nawet No dobra, chlebek pyszniutki jest nad podziwianie wszelakie ... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 30 Października 2014 Łe tam serek, ze srem to se może każdy gupi... ja se zara nakroję wędlinki co to mnie była i ładnie dojrzała To se nakroiłem... zjadliwe nawet 20141030_084953.jpg No dobra, chlebek pyszniutki jest nad podziwianie wszelakie ...Eee tam chleb, jakie fajne mięcho tam masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 30 Października 2014 No widzisz, a u ans mięcha dostatek ale z chlebkiem zawsze problem był... Ile to już zakwasów słońce moje zamordowało to nawet nie zliczę Nawet wizyta latającej piekarni ze samej stolycy na niewiele się zdała Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tusiaczkowa Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 30 Października 2014 No widzisz, a u ans mięcha dostatek ale z chlebkiem zawsze problem był... Ile to już zakwasów słońce moje zamordowało to nawet nie zliczę Nawet wizyta latającej piekarni ze samej stolycy na niewiele się zdała Zdała się zdała jeno na krótko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 30 Października 2014 (edytowane) A keczuk robię tak: 500 g dojrzałych pomidorów (ewentualnie z puszki - poza sezonem)1 posiekanej cebuli1 posiekany ząbek czosnku1 szczypta słodkiej papryki100 ml octu winnego100 g cukru pudru1-2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu (zależy jak bardzo ostry keczup chcemy)sól Pomidory myjemy i zalewamy wrzątkiem. Obieramy ze skórki. Kroimy na małe kawałki usuwając gniazda nasienne. Wkładamy do garnka, dodajemy cukier, ocet winny, cebulę, czosnek, paprykę, sól i pieprz (czyli wszystkie składniki). Gotujemy na małym ogniu około 2 godziny. Przez 1,5 godzimy mieszamy od czasu do czasu, potem keczup powinien zacząć intensywnie gęstnieć. Wtedy musimy mieszać dość często żeby się nie przypalił. Jak już pomidory są dostatecznie rozgotowane, a keczup odpowiednio gęsty to zdejmujemy z palnika i miksujemy blenderem. Gorący przekładamy do słoiczka. My zrobiliśmy od razu podwójną porcję, a co będziemy sobie żałować http://3.bp.blogspot.com/-0zBs-Q1R8PI/U8l3JjV1AoI/AAAAAAAAFVs/KD2Slwx_RbU/s1600/keczup+domowy+2.jpg Edytowane 30 Października 2014 przez marderm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 30 Października 2014 @marderm,apropo twojej bulionetki ,probowalas ja zamrazac w takich pojemniczkach na kostki lodu?bo ja kurcze myslalam taka zrobic tylko ze u mnie w lodowce staly brak miejsca Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 30 Października 2014 Ile to już zakwasów słońce moje zamordowało to nawet nie zliczę Tusiaczkowa jak ty to zrobilas? Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 30 Października 2014 Ile to już zakwasów słońce moje zamordowało to nawet nie zliczę Tusiaczkowa jak ty to zrobilas? My też kilka zabiliśmy... A bo to dokarmić zapomnieliśmy, a bo nie wiedzieliśmy że kranówką nie można...@marderm,apropo twojej bulionetki ,probowalas ja zamrazac w takich pojemniczkach na kostki lodu?bo ja kurcze myslalam taka zrobic tylko ze u mnie w lodowce staly brak miejsca Kochana, nie próbowałam właśnie, bo robie ją w litrowym słoiku i mi otwarta stoi kilka miesiecy i sie nie psuje. Ale jeżeli będziesz robiła i zamrażała to daj znać jak wyszło bo ciekawa jestem. A poza tym jak gorące wlejesz i zassiesz to w chłodnym miejscu może postoją długo, w piwnicy czy gdzie tam trzymasz weki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 30 Października 2014 w piwnicy czy gdzie tam trzymasz wekiElectra ma schowek w lodzie wykuty. A co do keczupu, to łagodny będzie bez pieprzu? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 30 Października 2014 w piwnicy czy gdzie tam trzymasz wekiElectra ma schowek w lodzie wykuty. A co do keczupu, to łagodny będzie bez pieprzu? Trochę pieprzu daj, zawsze to jakoś smak przełamie. W lodzie- lodowcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 30 Października 2014 hehe tak ja mam garderobe obok szybu windy i tam zima to nie ma wiecej jak 15 stopni tylko ze tam to juz nawet sloiczka z dzememem nie wcisnea nie mowiac o litrowym sloiku Pawel u nas zimy lagodniejsze niz w PL ,przynajmniej ja je lepiej znosze w Pl bylam raz na swieta BZ, to przeziebiona caly tydzien bylam.Jak zrobie taka bulionetke to czesc zamroze i dam znac jak sie zachowuje :-) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 30 Października 2014 hehe tak ja mam garderobe obok szybu windy i tam zima to nie ma wiecej jak 15 stopni tylko ze tam to juz nawet sloiczka z dzememem nie wcisnea nie mowiac o litrowym sloiku Pawel u nas zimy lagodniejsze niz w PL ,przynajmniej ja je lepiej znosze w Pl bylam raz na swieta BZ, to przeziebiona caly tydzien bylam.Jak zrobie taka bulionetke to czesc zamroze i dam znac jak sie zachowuje :-)Koniecznie daj znać, choć u mnie problem taki, że do zamrażalnika nawet pojemniczka czy torebeczki z czyms nie wcisnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.