Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Magdaleny kucharzenie


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
494 odpowiedzi w tym temacie

#81 Gość_tusiaczkowa_*

Gość_tusiaczkowa_*
  • Goście

Napisano 30 paź 2014 - 08:25

 

Chleb rósł rósł i wyrósł - pyszny :) .

Dwa poprzednie błędy - niedziałające już chyba drożdże instatnt i użycie płatków owsianych błyskawicznych zamiast zwykłych.

:D Cieszymy się że Ci się udał!  :)

W razie co, masz już nasz numer to dzwoń  :)

 

 

Planuje kolejne więc....szykujcie się :D .



#82 tusiaczek

tusiaczek

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5497 postów

Napisano 30 paź 2014 - 08:37

Ja jeszcze werdyktu łaskawie nie wydałem  :cool:



#83 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5010 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 30 paź 2014 - 08:39

Ja jeszcze werdyktu łaskawie nie wydałem 
 

 Nie mow ,ze nie probowales Tusiaczku? Chlebek dobry jest  :D



#84 Gość_tusiaczkowa_*

Gość_tusiaczkowa_*
  • Goście

Napisano 30 paź 2014 - 08:39

 

Ja jeszcze werdyktu łaskawie nie wydałem 
 

 Nie mow ,ze nie probowales Tusiaczku? Chlebek dobry jest  :D

 

 

Tylko wąchał... :devil:



#85 tusiaczek

tusiaczek

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5497 postów

Napisano 30 paź 2014 - 08:41

No wąchałem ale za duży żeby wciągnąć.....  :laugh:  Zaraz śniadanko se zrobię to się zobaczy jaki on  :cool:



#86 magdajack

magdajack

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 676 postów
  • Miejscowość.

Napisano 30 paź 2014 - 08:43

to szybko z tym śniadaniem się uwijaj i mów jak smakuje  :)



#87 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5010 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 30 paź 2014 - 08:44

Taki chlebus wez s takim serkiem jaki robisz, to bedzie sniadanie  :D  ( po obiedzie jestem a juz o jedzeniu mysle  :facepalm: )



#88 Gość_tusiaczkowa_*

Gość_tusiaczkowa_*
  • Goście

Napisano 30 paź 2014 - 08:45

Dziecko mi powie po powrocie ze szkoły, bo rzecz jasna dostał kanapki z nowego chleba :D .



#89 tusiaczek

tusiaczek

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5497 postów

Napisano 30 paź 2014 - 08:55

Łe tam serek, ze srem to se może każdy gupi... ja se zara nakroję wędlinki co to mnie była i ładnie dojrzała  :cool:

To se nakroiłem... zjadliwe nawet  :tongue:

 

Załączony plik  20141030_084953.jpg   59,4 KB   9 Ilość pobrań

 

No dobra, chlebek pyszniutki jest nad podziwianie wszelakie ...



#90 magdajack

magdajack

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 676 postów
  • Miejscowość.

Napisano 30 paź 2014 - 09:23

Łe tam serek, ze srem to se może każdy gupi... ja se zara nakroję wędlinki co to mnie była i ładnie dojrzała  :cool:

To se nakroiłem... zjadliwe nawet  :tongue:

 

attachicon.gif20141030_084953.jpg

 

No dobra, chlebek pyszniutki jest nad podziwianie wszelakie ...

Eee tam chleb, jakie fajne mięcho tam masz  :clap:  :clap:



#91 tusiaczek

tusiaczek

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5497 postów

Napisano 30 paź 2014 - 09:31

No widzisz, a u ans mięcha dostatek ale z chlebkiem zawsze problem był... Ile to już zakwasów słońce moje zamordowało to nawet nie zliczę  :cool: Nawet wizyta latającej piekarni ze samej stolycy na niewiele się zdała  :)



#92 Gość_tusiaczkowa_*

Gość_tusiaczkowa_*
  • Goście

Napisano 30 paź 2014 - 09:33

No widzisz, a u ans mięcha dostatek ale z chlebkiem zawsze problem był... Ile to już zakwasów słońce moje zamordowało to nawet nie zliczę  :cool: Nawet wizyta latającej piekarni ze samej stolycy na niewiele się zdała  :)

 

Zdała się zdała jeno na krótko :D .



#93 magdajack

magdajack

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 676 postów
  • Miejscowość.

Napisano 30 paź 2014 - 09:36

A keczuk ;) robię tak:  

 

500 g dojrzałych pomidorów (ewentualnie z puszki - poza sezonem)

1 posiekanej cebuli

1 posiekany ząbek czosnku

1 szczypta słodkiej papryki

100 ml octu winnego

100 g cukru pudru

1-2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu (zależy jak bardzo ostry keczup chcemy)

sól

 

Pomidory myjemy i zalewamy wrzątkiem. Obieramy ze skórki. Kroimy na małe kawałki usuwając gniazda nasienne. Wkładamy do garnka, dodajemy cukier, ocet winny, cebulę, czosnek, paprykę, sól i pieprz (czyli wszystkie składniki). Gotujemy na małym ogniu około 2 godziny. Przez 1,5 godzimy mieszamy od czasu do czasu, potem keczup powinien zacząć intensywnie gęstnieć. Wtedy musimy mieszać dość często żeby się nie przypalił. Jak już pomidory są dostatecznie rozgotowane, a keczup odpowiednio gęsty to zdejmujemy z palnika i miksujemy blenderem. Gorący przekładamy do słoiczka. My zrobiliśmy od razu podwójną porcję, a co będziemy sobie żałować :)

 

keczup+domowy+2.jpg


Użytkownik marderm edytował ten post 30 paź 2014 - 09:43


#94 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5574 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 30 paź 2014 - 09:52

@marderm,apropo twojej bulionetki ,probowalas ja zamrazac w takich pojemniczkach na kostki lodu?

bo ja kurcze myslalam taka zrobic tylko ze u mnie w lodowce staly brak miejsca :)  



#95 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5010 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 30 paź 2014 - 09:59

Ile to już zakwasów słońce moje zamordowało to nawet nie zliczę 
 

 Tusiaczkowa jak ty to zrobilas?



#96 magdajack

magdajack

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 676 postów
  • Miejscowość.

Napisano 30 paź 2014 - 10:15

 

Ile to już zakwasów słońce moje zamordowało to nawet nie zliczę 
 

 Tusiaczkowa jak ty to zrobilas?

 

My też kilka zabiliśmy... A bo to dokarmić zapomnieliśmy, a bo nie wiedzieliśmy że kranówką nie można...


@marderm,apropo twojej bulionetki ,probowalas ja zamrazac w takich pojemniczkach na kostki lodu?

bo ja kurcze myslalam taka zrobic tylko ze u mnie w lodowce staly brak miejsca :)  

Kochana, nie próbowałam właśnie, bo robie ją w litrowym słoiku i mi otwarta stoi kilka miesiecy i sie nie psuje. Ale jeżeli będziesz robiła i zamrażała to daj znać jak wyszło bo ciekawa jestem. A poza tym jak gorące wlejesz i zassiesz to w chłodnym miejscu może postoją długo, w piwnicy czy gdzie tam trzymasz weki



#97 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6122 postów

Napisano 30 paź 2014 - 10:33

 w piwnicy czy gdzie tam trzymasz weki

Electra ma schowek w lodzie wykuty.  :D

 

A co do keczupu, to łagodny będzie bez pieprzu?



#98 magdajack

magdajack

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 676 postów
  • Miejscowość.

Napisano 30 paź 2014 - 10:50

 

 w piwnicy czy gdzie tam trzymasz weki

Electra ma schowek w lodzie wykuty.  :D

 

A co do keczupu, to łagodny będzie bez pieprzu?

 

Trochę pieprzu daj, zawsze to jakoś smak przełamie.

 

W lodzie- lodowcu?  ;)



#99 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5574 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 30 paź 2014 - 12:19

hehe tak ja mam garderobe obok szybu windy i tam zima to nie ma wiecej jak 15 stopni tylko ze tam to juz nawet sloiczka z dzememem nie wcisnea nie mowiac o litrowym sloiku 

Pawel u nas zimy lagodniejsze niz w PL ,przynajmniej ja je lepiej znosze w Pl bylam raz na swieta BZ, to przeziebiona caly tydzien bylam.

Jak zrobie taka bulionetke to czesc zamroze i dam znac jak sie zachowuje :-)



#100 magdajack

magdajack

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 676 postów
  • Miejscowość.

Napisano 30 paź 2014 - 12:31

hehe tak ja mam garderobe obok szybu windy i tam zima to nie ma wiecej jak 15 stopni tylko ze tam to juz nawet sloiczka z dzememem nie wcisnea nie mowiac o litrowym sloiku 

Pawel u nas zimy lagodniejsze niz w PL ,przynajmniej ja je lepiej znosze w Pl bylam raz na swieta BZ, to przeziebiona caly tydzien bylam.

Jak zrobie taka bulionetke to czesc zamroze i dam znac jak sie zachowuje :-)

Koniecznie daj znać, choć u mnie problem taki, że do zamrażalnika nawet pojemniczka czy torebeczki z czyms nie wcisnę... :)






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych