wosiu Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 17 Października 2007 Witam Czy to prawda,że dodając do kiełbasy więcej wody i tłuszczu otrzymuje się kiełbasę bardziej wilgotną i kruchą,bo mnie wychodzi za sucha i nie jest to spowodowane za długim wędzeniem lub parzeniem.Oczywiście i tak jest bardzo smaczna ale dlaczego nie doprowadzić do perfekcji?Pzdr Wosiu Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 17 Października 2007 wosiu za sucha czy za chuda? Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 17 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 17 Października 2007 za sucha jak na drugi dzień chcę zrobić kiełbaskę smażoną na patelni-taką z rożna-to wchodzi mi wiórowata za badzo sucha. Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZCZEPAN Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 17 Października 2007 WitamWosiu. Tak to prawda, że trzeba dolewać wody do kiełbas.Wszystko zależy, jaki masz surowiec. Co do tłuszczu zależy, jakie lubisz kiełbasy domyślam się, że chude, jeśli tak to odpada? Pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 18 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 18 Października 2007 WitamTeraz dam więcej wody a tłuszcz przepuszczę przez sitko 3mm dwa razy, więc wydaje mi się,że będzie ukryty,oczywiście w rozsądnych ilościach.Pzdr Wosiu Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 18 Października 2007 Wosiu - moja rodzina preferuje chude rzeczy, ale uważam że przepuszczenie tłuszczu przez 4mm w zupełności wystarcza. Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 25 Października 2007 Witam.Może się mylę, ale mi kiedyś też wyszła wiórowata kiełbaska jak całe mięsko przepuściłem przez zbyt drobne sitka.Pozdrawiam Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.