ANNAM Opublikowano 1 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #301 Opublikowano 1 Lutego 2023 Pawel, piekarnia nie jest polska piekarnia. To jest jedna z kilku , a glowna piekarnia jest na Tasmani. Tu gdzie mieszkam, jak niedawno sie dowiedzialam, jest grupa Polakow. Ale klijentela jest rozmaita, glownie rodowici Australijczyczy( wiadomo, Austarlijczycy to pierwsza emigracja wiezniow z wysp Brytyjskich) , jest duza grupa Aborygenow no i z innych nacji mieszanki. Ja nie mieszkam w miescie juz, wyprowadzilam sie na wies, a prace mam dwie miejscowosci dalej od siebie. Pawel, tu gdzie jestem zatrudnio, to troche inaczej niz myslisz a za duzo tlumaczenia, bez wejscia na tematy , jakich ja nie powionnam przekazywac. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 2 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #302 Opublikowano 2 Lutego 2023 Pawel, tu gdzie jestem zatrudnio, to troche inaczej niz myslisz a za duzo tlumaczenia, bez wejscia na tematy , jakich ja nie powionnam przekazywac. Zabrzmiało jakbyś pracowała nie w piekarni lecz w służbach specjalnych Cytuj Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-) Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikami Opublikowano 2 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #303 Opublikowano 2 Lutego 2023 I tak sporo napisała Technologia nieco przypomina mi piekarnię z Arizony - Proof BreadArtisan Sourdough Bread Process from Start to Finish Bardzo wiele można podpatrzeć na ich kanale: A dodatku ta piekarnia ma ciekawą historię. Parę lat temu (2013), gdy ulubiony piekarz przeszedł na emeryturę, to para polsko-libańskiego pochodzenia Jonathan Przybyl i Amanda otworzyła piekarnię w garażu. Zaczęli od wypieków na weekendowe jarmarki. Potem, gdy rzucili pracę w korpo, a działalność się rozwijała, to sąsiedzi oprotestowali, że dużo samochodów dostawczych przed ich posesją. Dziś biznes się rozwija: dwie piekarnie i punkty sprzedaży.https://www.thesourdoughpodcast.com/episodes/2020/2/9/jon-and-amanda-of-proof-breadhttps://www.abc15.com/news/were-open-arizona/proof-bread-finds-its-new-home-in-downtown-mesa-opens-main-street-harvest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.