sverige2 Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 20 Listopada 2014 Wyższe nieco, ale niewiele i w szwedzkich marketach kupuje się jeszcze sporo niższe niż Twój wypiek, więc, spokojnie, to taki rodzaj pieczywa, a kwestia wysokości to rzecz, na którą sam "piekarz" ma decydujący wpływ. Tak więc Pawle, "fiński" jak malowany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 20 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 20 Listopada 2014 "fiński" jak malowany .Tyle, że ten powinien mieć jeszcze dopisek "twardy" Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 22 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 22 Listopada 2014 A w takim razie "fiński" w międzyczasie też już zrobiłem. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 22 Listopada 2014 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 2 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 2 Stycznia 2015 (edytowane) Postanowiłem ponownie poćwiczyć chleb. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10555-chleby-chlebki-bułeczki-ciasta/?p=379906 Ciasto wyglądało na dobrze wyrobione, więc uformowałem podłużny bochenek. Bardzo dobrze wyrósł ale już trochę na boki. No i znowu wyszedł fiński. Tym razem jednak, jest wypieczony ale nie twardy i nie spalony. Edytowane 2 Stycznia 2015 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Dziekuje za zaproszenie na kawe , przyniose kawalek sernika co do chlebka , to calkiem ladnie Ci wyszedl , tylko czy zapomniales go naciac? czy zle widze? ma ladna skorke , czym smarowales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 2 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 2 Stycznia 2015 co do chlebka , to calkiem ladnie Ci wyszedl , tylko czy zapomniales go naciac? czy zle widze? Dziękuję. Nie nacinałem, bo zobaczyłem pęknięcie na środku po wyrastaniu, więc uznałem że mu wystarczy pęknięć. ma ladna skorke , czym smarowales?Tylko spryskany wodą po wyjęciu. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 2 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Pierwsza chałka. Chałka Zbója A to moja wersja: http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dirol.gif Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Mistrzowski warkocz, po upieczeniu wygląd ekstra Robiłem bez foremki, ale z foremki po upieczeniu lepiej mi się kroi, co do smaku to dla mnie bez różnicy, foremka czy bez foremnki Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Mistrzowski warkocz, po upieczeniu wygląd ekstra Zbójaszku ... masz rację taka wzorcowa, ze nie ma się do czego przyczepić nawet mąki na stolnicy nie widać ale fakt, że piękna jest Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 3 Stycznia 2015 no elegancka chaleczka zrob z 5 jeszcze ladniej wyglada po upieczeniu Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Mistrzowski warkocz, po upieczeniu wygląd ekstra Zbójaszku ... masz rację taka wzorcowa, ze nie ma się do czego przyczepić nawet mąki na stolnicy nie widać ale fakt, że piękna jest no elegancka chaleczka Dziękuję ale już tak nie chwalcie bo następna nie wyjdzie tak dobrze. To mój pierwszy warkocz w życiu, więc z trzech to i tak dobrze, że nie pomieszałem. Następnym razem zrobię z pięciu. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Ladnie Ci wyszla , zrob chalke kolorowa z przepisu ANNAM , jest pyszna i ladna w wygladzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Ladnie Ci wyszla , zrob chalke kolorowa z przepisu ANNAM , jest pyszna i ladna w wygladzie Nie widziałem ale chętnie spróbuję. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 4 Stycznia 2015 To mój pierwszy warkocz w życiu, Widac ze corki nie masz Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Przy okazji, czy ten zakwas się nadaje? Był robiony przez 6 dni a później wstawiony do lodówki. Jest w niej od kilku tygodni. Czy tylko się mąka osadziła? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 4 Stycznia 2015 ...WYRZUĆ... Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Mąką w żurku zawsze się osadza ale płyn nad nią powinnien być jasny . Możesz ewentualnie jeszcze przed wyrzuceniem dokonać próby organoleptycznej. Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 4 Stycznia 2015 (edytowane) "Pachnie" tak samo, jak 4 dnia gdy był świeży. Edytowane 4 Stycznia 2015 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 4 Stycznia 2015 A jak smakuje ? Czy nie ma octowego posmaku ? Jeśli wszystko jest OK to można spróbować użyć albo zrobić nowy żurek używając łyżkę tego starego jako startera i wtedy szybciej ukiśnie . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 4 Stycznia 2015 To na chleb. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Ja jak smak jest ok to bym wywalila to co ma taki nieciekawy kolor a reszte dokarmila i uzyla. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Nie będę próbował. http://emotikona.pl/emotikony/pic/55zyg.gif Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Przy okazji, czy ten zakwas się nadaje? Był robiony przez 6 dni a później wstawiony do lodówki. Jest w niej od kilku tygodni. Czy tylko się mąka osadziła? zakwas.jpgMoi drodzy, parę osób robi u nas chleby na zakwasie. Na pewno macie pochowane w lodówkach. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Jeśli nie masz zamiaru robić chleba booo coś tam i jeszcze coś innego wypadło i czasu brak to możesz przetrzymać w lodòwce 6 góra 7 dni po tym czasie kosz:/pozdro.. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.