Anulka Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 30 Października 2014 Szyneczka pierwsza klasa Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 30 Października 2014 Oczekiwałem, że sie merytorycznie odniesiesz Widzę dyzio, że generalnie w wielu tematach masz dziś pytania. Na co dzień to inni koledzy są od tego. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 9 Listopada 2014 Witaj Mireksorki może to głupie pytanie. Nigdy nie robiłem wyrobów z szynkowara ale zawsze myślałem, że musi on być cały zanurzony w wodzie. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 9 Listopada 2014 Witaj Mireksorki może to głupie pytanie. Nigdy nie robiłem wyrobów z szynkowara ale zawsze myślałem, że musi on być cały zanurzony w wodzie.Michaś dobrze myślisz mnie też nie dawno oświecono;)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 9 Listopada 2014 Witaj Mireksorki może to głupie pytanie. Nigdy nie robiłem wyrobów z szynkowara ale zawsze myślałem, że musi on być cały zanurzony w wodzie.Michaś dobrze myślisz mnie też nie dawno oświecono;)) To pewnie jeszcze ja zadam głupie pytanie ale jak już poruszyliśmy ten temat, to czy taki szynkowar w kształcie walca też powinien być cały zanurzony w wodzie? tylko bez śmiechu mi tu uczę się ... więc się pytam grzecznie Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 9 Listopada 2014 Witaj Mireksorki może to głupie pytanie. Nigdy nie robiłem wyrobów z szynkowara ale zawsze myślałem, że musi on być cały zanurzony w wodzie.Michaś dobrze myślisz mnie też nie dawno oświecono;))To pewnie jeszcze ja zadam głupie pytanie ale jak już poruszyliśmy ten temat, to czy taki szynkowar w kształcie walca też powinien być cały zanurzony w wodzie? tylko bez śmiechu mi tu uczę się ... więc się pytam grzecznie Ja myślę że też) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 9 Listopada 2014 Nie zanurzam szynkowara całego w wodzie ! Szkoda mi pysznej galaretki. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 9 Listopada 2014 Nie zanurzam szynkowara całego w wodzie ! Szkoda mi pysznej galaretki.To na jakiej wysokości ma być woda ? a galaretka musi być obowiązkowo ! Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 9 Listopada 2014 Na takiej, aby nie wlewała się do wsadu.U mnie gdzieś około 1-2 cm poniżej górnej krawędzi szynkowaru. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 9 Listopada 2014 A ja zalewam cały szynkowar a wsad zawsze mam w osłonce -jakoś nie mogę przekonać się by wsad wkładać bez osłony do szynkowara . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 9 Listopada 2014 To zależy z czego wykonany masz szynkowar.Przy szynkowarach ze stali nierdzewnej lub kwasoodpornej woreczki nie są potrzebne. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 9 Listopada 2014 Mam jeden ze stali kwasoodpornej i w nim też nie będę parzyć bez osłonek bo według mnie wyciek soków z wyrobu do wody jest zawsze a poza tym lubię gdy wyroby typu mielonka mają galaretkę ( dodaję też zawsze żelatyny) .Oczywiście każdy sam dopracowuje sobie własne metody . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 9 Listopada 2014 ja mam szynkowar ze stali nierdzewnej i daje woreczek a woda siega tak zeby wsad byl ponizej poziomu wody. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 9 Listopada 2014 Oczywiście każdy sam dopracowuje sobie własne metody . Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guli Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Chciałbym zrobić szyneczkę według tego przepisu ale z całymi ziarnami pieprzu. Doradźcie proszę, ile dac pieprzu w ziarnach na kg mięska i czy pieprz trzeba wcześniej np namoczyć albo sparzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 4 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Czemu mają służyć całe ziarna pieprzu białego? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Chciałbym zrobić szyneczkę według tego przepisu ale z całymi ziarnami pieprzu. Z całymi - średni pomysł, lepiej młotkowany, grubo mielony czy lekko skruszony w moździerzu... 2-3g aromatycznego na kilogram Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Ja dodał bym cały słoiczek pieprzu zielonego marynowanego na 1/kg szynki, ale to trzeba być fanem pieprzu . Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Ja dodał bym cały słoiczek pieprzu zielonego marynowanego na 1/kg szynki, ale to trzeba być fanem pieprzu . Ja tak robię. Ale smak tego pieprzu jest specyficzny, radzę spróbować przed dodaniem. Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 4 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Pieprz zielony jak najbardziej i to taki z zalewy.Biały i to jeszcze cały....jakoś to nie widzę. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Kapitalna z tym pieprzem jest rolada boczkowa. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 4 Stycznia 2017 (edytowane) Jak chce ktokolwiek dawać cały pieprz w ziarenkach ... to najpierw zalać wrzątkiem na dobę potem zalewa octowa octowa słodko kwaśna (ocet /cukier 1:1 ocet woda 1/2 maks 3) zalać gorącą i zostawić minimum na dwie doby Inaczej to będzie gorzki hardcor Tapniete z GT-I9500 Edytowane 4 Stycznia 2017 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guli Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Smakują mi niektóre kupne szynkowe z całymi ziarnami pieprzu. Tylko właśnie ten pieprz nie jest taki ostry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marino166 Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 9 Maja 2017 Miro, a gdybym zamiast do szynkowaru nadział tą masę do jelita białkowego i uwędził? Jestem na razie na początku swojej przygody z wędzarnią a szykuję się do drugiego wędzenia i chciałbym spróbować uwędzić szynkową Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 9 Maja 2017 (edytowane) Nie ma jelit białkowych są osłonki białkowe. Szynkową powinieneś robić w takich właśnie osłonkach o kalibrze minimum 80 i uwędził. Edytowane 9 Maja 2017 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.