Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Pawła wyroby z praski, osłonek barierowych. Konserwy.


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
147 odpowiedzi w tym temacie

#141 janusz_p

janusz_p

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 355 postów
  • MiejscowośćKatowice

Napisano 09 lis 2017 - 07:11

Mniue się bardziej podoba łaciata wymyślona przez jac007. :thumbsup:



#142 sverige2

sverige2

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5070 postów
  • MiejscowośćCiechocinek - Polska / Lund - Szwecja

Napisano 09 lis 2017 - 07:31

Mnie się bardziej podoba łaciata wymyślona przez jac007. :thumbsup:

 

Jeden lubi synową, a drugi teściową, takie życie :D .



#143 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6118 postów

Napisano 09 lis 2017 - 09:28

SIVON, napisał: Marmurek drobiowy Głosuję ZA !!! 

No to na razie trzymajmy się tego kierunku. :)



#144 sverige2

sverige2

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5070 postów
  • MiejscowośćCiechocinek - Polska / Lund - Szwecja

Napisano 09 lis 2017 - 10:14

Noooo, Pawle, ale jak się tego kierunku trzymać, kiedy przepisu na to cudo nadal brak :D .



#145 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6118 postów

Napisano 09 lis 2017 - 10:30

Noooo, Pawle, ale jak się tego kierunku trzymać, kiedy przepisu na to cudo nadal brak :D .

Wiesz Jarku, nazwa ważna rzecz. No i jeszcze muszę popracować nad przyprawami. Bo choć ostatnio na forum wróciła zakamuflowana pod innym imieniem Zosia :D to chciałbym jednak nie podawać ilości na szczypty, czy inne oko. :)


Użytkownik paweljack edytował ten post 09 lis 2017 - 12:10


#146 sverige2

sverige2

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5070 postów
  • MiejscowośćCiechocinek - Polska / Lund - Szwecja

Napisano 09 lis 2017 - 11:00

OK Pawle, już rozumiem i śpię spokojnie :D.



#147 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6118 postów

Napisano 27 gru 2017 - 13:53

Testowy wyrób w nowej, 2 kg prasce od jumbo.

 

2 kulki po sklasyfikowaniu. Zostało 1,6 kg

Peklowanie 96 godzin, 22 g/kg.

Parzenie do osiągnięcia podanej temperatury trwało godzinę i 50 minut w temp. 75-80 stopni

 

Załączony plik  Praska Jumbo 2018_2.jpg   84,67 KB   9 Ilość pobrań

 

 

Po zakończeniu parzenia i włożeniu do zimnej wody, temperatura podniosła się jeszcze o 1,4 st. C

 

 

Załączony plik  Praska Jumbo 2018.jpg   43,07 KB   9 Ilość pobrań



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#148 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6118 postów

Napisano 04 maj 2019 - 10:02

Podczas obrania polędwic i polędwiczek powstało też parę małych słoików konserwy. Skład podobny do kiełbasy, bez udziału sarniny.

https://wedlinydomow...jacka/?p=629875

 

Załączony plik  IMG_7791_ZW - Kopia.jpg   36,01 KB   4 Ilość pobrań






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych