Skocz do zawartości

Pawła wyroby z praski, osłonek barierowych. Konserwy.


paweljack

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 147
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Z tego przekroju wynika że ozorków było za mało a masy wiążącej za dużo.W związku z tym obniżam ocenę do 3+.Plusik dla zachęty cobyś się nie zestresował i nie zraził. :D  :D

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Z tego przekroju wynika że ozorków było za mało a masy wiążącej za dużo.W związku z tym obniżam ocenę do 3+

Ale za to dopeklowane. ;):D  

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Peklowanie Ci się udało choć jakby pokroił w plasterki to kto wie. :D

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Peklowanie Ci się udało choć jakby pokroił w plasterki to kto wie. :D

Było bardzo dobrze, ale już z tego wyrobu nie sprawdzimy. :)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Ładne to to.

Ale tak bez linku? Co, jak i dlaczego.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ładne to to.

Dziękuję. No właśnie, nawet nie wiem jak to nazwać.  

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

nawet nie wiem jak to nazwać.

Marmurek drobiowy :)

Ciekawie.

 

Leopard drobiowy :D

Nie wiem czy nie zbyt agresywnie, jak na drób. :D

 

 

Generalnie brakuje mi pierwszego członu. Mielonka to nie jest. Blok - marmurkowy drobiowy?  :rolleyes:

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Bardzo to ładne Pawle, a "Marmurek Drobiowy" jak proponuje SIVON, brzmi krótko, jasno, i w sposób wystarczająco zrozumiały określa ten piękny wyrób, osobiście jestem za :thumbsup:. Czekamy na recepturę  :D.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Marmurek drobiowy

Głosuję ZA !!! 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

SIVON, napisał: Marmurek drobiowy Głosuję ZA !!! 

No to na razie trzymajmy się tego kierunku. :)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Noooo, Pawle, ale jak się tego kierunku trzymać, kiedy przepisu na to cudo nadal brak :D .

Wiesz Jarku, nazwa ważna rzecz. No i jeszcze muszę popracować nad przyprawami. Bo choć ostatnio na forum wróciła zakamuflowana pod innym imieniem Zosia :D to chciałbym jednak nie podawać ilości na szczypty, czy inne oko. :)

Edytowane przez paweljack

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Testowy wyrób w nowej, 2 kg prasce od jumbo.

 

2 kulki po sklasyfikowaniu. Zostało 1,6 kg

Peklowanie 96 godzin, 22 g/kg.

Parzenie do osiągnięcia podanej temperatury trwało godzinę i 50 minut w temp. 75-80 stopni

 

post-55133-0-68562600-1514379054_thumb.jpg

 

 

Po zakończeniu parzenia i włożeniu do zimnej wody, temperatura podniosła się jeszcze o 1,4 st. C

 

 

post-55133-0-00981700-1514378726_thumb.jpg

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Podczas obrania polędwic i polędwiczek powstało też parę małych słoików konserwy. Skład podobny do kiełbasy, bez udziału sarniny.

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-wędzenie-u-paweljacka/?p=629875

 

post-55133-0-90091000-1556960389_thumb.jpg

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.