Małgoś Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 4 Listopada 2014 Baleronik w osłonce białkowej ....myślę ,że udany Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 4 Listopada 2014 ..myślę ,że udany Nawet bardzo Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 4 Listopada 2014 Wygląda przepięknie a smakuje zapewne jeszcze lepiej Muszę zrobić taki w osłonce bo dawno nie robiłem, tylko jak sobie pomyślę ile mnie nerwów ostatnie pakowanie w osłonkę kosztowało to mi się odechciewa Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 4 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 4 Listopada 2014 Troszkę wędzonek "na śniadanko " ..jak mawia andrzejk Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 4 Listopada 2014 Jak ze sklepu , śliczny . Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavo67 Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 4 Listopada 2014 Małgoś , zdradż proszę jak zapakować sztukę mięsa w taką osłonkę. Moja chłopięca intuicja nic mi nie podpowiada... Cytuj Nie bójmy się snów,najstraszniejszy sen jest niczym wobec życia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 4 Listopada 2014 "Bez rurkie PCV hydrauliczne" - znając życie Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 4 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 4 Listopada 2014 (edytowane) Małgoś , zdradż proszę jak zapakować sztukę mięsa w taką osłonkę. Moja chłopięca intuicja nic mi nie podpowiada... Przede wszystkim musimy wybrać dość wąski kawałek karkówki ,aby zmieścił się w osłonkę białkową(ja używam większej -czyli 100.)Moczymy osłonkę białkową przed nabiciem w 10% roztworze soli. Później należy dokładnie wycisnąć wodę z osłonki i wkładać mięso do jej środka.Przyznaję jest z tym troszkę zabawy ..trzeba uzbroić się w cierpliwość . "Bez rurkie PCV hydrauliczne" - znając życie a nie ..bo ręcznie . Rurki nie używałam Edytowane 4 Listopada 2014 przez Małgoś Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 4 Listopada 2014 rurkie PCV inaczyj "sztucer" http://sztucery.pl/photos/krociec-sztucer-przylaczeniowy-wc-rura-pcv-pp-2625700846.jpg Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 4 Listopada 2014 Ależ to bardzo proste, przecinamy osłonkę wzdłuż i po prostu owijamy karkówkę uważając aby zakładka nie była większa niż 2 cm. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 4 Listopada 2014 Małgoś , zdradż proszę jak zapakować sztukę mięsa w taką osłonkę. Moja chłopięca intuicja nic mi nie podpowiada... Przede wszystkim musimy wybrać dość wąski kawałek karkówki ,aby zmieścił się w osłonkę białkową(ja używam większej -czyli 100.)Moczymy osłonkę białkową przed nabiciem w 10% roztworze soli. Później należy dokładnie wycisnąć wodę z osłonki i wkładać mięso do jej środka.Przyznaję jest z tym troszkę zabawy ..trzeba uzbroić się w cierpliwość . "Bez rurkie PCV hydrauliczne" - znając życie a nie ..bo ręcznie . Rurki nie używałam Panowie ,nigdy nie dorównamy kobiecym dłoniom Małgosiu jaki rozmiar osłonki wykorzystałaś ? Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 4 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 4 Listopada 2014 (edytowane) Małgosiu jaki rozmiar osłonki wykorzystałaś ? 100 - napisałam wyżej---------------------- Coś mi z tą 100 nie pasowało i poszłam zmierzyć..osłonka ma 15,5 cm..czyli 150 ?? Zaraz poprawię wyżej ,aby nie wprowadzać w błąd. Wcześniej używałam 100 . Jak ona wpływa na smak? I tak sobie myślę dlaczego akurat karkówkę pchamy w osłonki a nie szynkę czy polędwice?Moim zdaniem jest to zabieg ,który jest stosowany, aby wyrób był kształtniejszy. Edytowane 4 Listopada 2014 przez Małgoś Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 4 Listopada 2014 100 No ja bez 100-i przed nie podchodziłbym do tego Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 4 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 4 Listopada 2014 nigdy nie dorównamy kobiecym dłoniom No właśnie... trzeba mieć zwinne paluszki Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 4 Listopada 2014 A ja zadam nurtujące mnie już od dłuższego czasu pytanie. Po co ta osłonka? Karkówke wędziłem wiele razy,ale nigdy w osłonce. Jak ona wpływa na smak? I tak sobie myślę dlaczego akurat karkówkę pchamy w osłonki a nie szynkę czy polędwice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 4 Listopada 2014 (edytowane) Coś mi z tą 100 nie pasowało i poszłam zmierzyć..osłonka ma 15,5 cm..czyli 150 ?? Zaraz poprawię wyżej ,aby nie wprowadzać w błąd. Wcześniej używałam 100 .Nie poprawiaj, bo szerokość to nie fi. Edytowane 4 Listopada 2014 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 4 Listopada 2014 Malgos piekny baleronik :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 4 Listopada 2014 osłonka ma 15,5 cm..czyli 150 Czyli użyłaś 100-i Małgosiu obwód= 2 x r x Pi - przy tym pomiarze /2 i wyjdzie Ci przy setce 157mm Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 4 Listopada 2014 Jak ze sklepu W sklepie to takiej nie widzieli,ta wędzonka nadaje się na targi Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 4 Listopada 2014 Fajny pomysł na baleronik;)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 4 Listopada 2014 Troszkę wędzonek "na śniadanko " Szkoda że nie na moje ., Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 4 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 4 Listopada 2014 a..ok..to w takim razie znów poprawię Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 4 Listopada 2014 Małgoś , zdradż proszę jak zapakować sztukę mięsa w taką osłonkę. Moja chłopięca intuicja nic mi nie podpowiada... Pakowałem teraz takie kawałki ponad 1kg o średnicy ok 12-14cm z pierwszym walczyłem bo nie namoczyłem osłonki jakoś weszło , drugą porcję "wpychałem" już w namoczoną bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 4 Listopada 2014 (edytowane) Najlepiej taka karkówkę zapakować w kątnicę wołową, ale jest ona trudna do zdobycia.Ja używam do nadziewania w osłonki białkowe wazonu do kwiatów w kształcie stożka z obciętym dnem. Edytowane 4 Listopada 2014 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 4 Listopada 2014 Małgosiu pięknie Ci to wyszło gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.