Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Wędzoneczki Małgoś


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
80 odpowiedzi w tym temacie

#21 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 12560 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 04 lis 2014 - 14:25

Troszkę wędzonek "na śniadanko " :laugh:

 

 

 Szkoda że nie na moje ., :tongue: :thumbsup: :clap: :)

 

 

 Gorąco pozdrawiam 



#22 Małgoś

Małgoś

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5648 postów

Napisano 04 lis 2014 - 15:43

a..ok..to w takim razie znów poprawię :D



#23 tier

tier

    Weteran

  • Zbanowani
  • 2199 postów

Napisano 04 lis 2014 - 18:55

Małgoś , zdradż proszę jak zapakować sztukę mięsa w taką osłonkę. Moja chłopięca intuicja nic mi nie podpowiada... :facepalm:

Pakowałem teraz takie kawałki ponad 1kg o średnicy ok 12-14cm z pierwszym walczyłem bo nie namoczyłem osłonki jakoś weszło :devil: , drugą porcję "wpychałem" już w namoczoną  bez problemu :)



#24 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11035 postów

Napisano 04 lis 2014 - 19:43

Najlepiej taka karkówkę zapakować w kątnicę wołową, ale jest ona trudna do zdobycia.Ja używam do nadziewania w osłonki białkowe wazonu do kwiatów w kształcie stożka z obciętym dnem.


Użytkownik arkadiusz edytował ten post 04 lis 2014 - 19:45


#25 Marek z Bielska

Marek z Bielska

    Weteran

  • **VIP**
  • 2184 postów
  • MiejscowośćBielsko-Biala

Napisano 04 lis 2014 - 20:32

Małgosiu pięknie Ci to wyszło gratuluje



#26 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 13948 postów

Napisano 04 lis 2014 - 21:06

Małgosiu.

Za ten wyrób i jego wygląd ......... Szacun Wielki !  :clap:

 

post-39887-0-16602100-1415094326_thumb.j

 

 



#27 davido31

davido31

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 923 postów

Napisano 18 maj 2015 - 12:34

Ten baleronik sprawił, że moje życie już nigdy nie będzie takie samo. :cry:  Coś pięknego! :clap: :clap: Fotkę tego baleronu użyję jako wallpaper.Masz może taką fotkę w rozmiarach 3840x1080 ?  :D


Użytkownik davido31 edytował ten post 18 maj 2015 - 12:38


#28 Małgoś

Małgoś

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5648 postów

Napisano 18 maj 2015 - 22:57

Masz może taką fotkę w rozmiarach 3840x1080 ? :D

Nie wiem ..poszukam :)

Dzięki za uznanie :D



#29 Małgoś

Małgoś

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5648 postów

Napisano 27 lis 2016 - 14:51

Żeby nie było,że się obijam ;).

Wczoraj zrobiłam 10 kg podwawelskiej .Prawie 10 kg kiełbaski z dzika z dodatkiem wieprzowiny( Arku , Andrzejku -Bagno dziękuję Wam za porady :thumbsup: :clap: . Wędziłam boczek z dzika i szyneczki. W międzyczasie obgotowałam część kości z dzika i dzisiaj na obiadek były pierogi z mięskiem .

Załączony plik  DSCN3677.JPG   60,87 KB   10 Ilość pobrańZałączony plik  DSCN3680.JPG   50,74 KB   10 Ilość pobrań

Załączony plik  DSCN3646.JPG   72,01 KB   10 Ilość pobrańZałączony plik  DSCN3661.JPG   64,77 KB   9 Ilość pobrańZałączony plik  DSCN3653.JPG   40,44 KB   9 Ilość pobrań



#30 jac007

jac007

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1249 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 27 lis 2016 - 15:16

Bardzo ładne wyroby :clap:



#31 Małgoś

Małgoś

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5648 postów

Napisano 27 lis 2016 - 15:48

Dziękuję  :) .



#32 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11035 postów

Napisano 27 lis 2016 - 16:35

A jakie dodałaś przyprawy do tej z dzika.?



#33 Małgoś

Małgoś

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5648 postów

Napisano 27 lis 2016 - 16:38

Dodałam pieprz, czosnek ,jałowiec,ziele angielskie i za radą Andrzeja- kardamon. Zrezygnowałam Arku jednak z dodania 1 kg słoniny .Dałam tylko 0.5 kg podgardla.



#34 @halusia@

@halusia@

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 6464 postów
  • MiejscowośćInowrocław

Napisano 27 lis 2016 - 18:02

Wczoraj zrobiłam 10 kg podwawelskiej .Prawie 10 kg kiełbaski z dzika z dodatkiem wieprzowiny

 

Bardzo ładne wyroby Małgosiu :clap:



#35 Małgoś

Małgoś

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5648 postów

Napisano 27 lis 2016 - 18:11

Dziękuję Halinko :)



#36 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 9041 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 27 lis 2016 - 18:18

No, widzę, że Małgosia dzika upolowała !!!

A co to było (on czy ona) w jakim wieku i o jakiej wadze?



#37 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6795 postów

Napisano 27 lis 2016 - 18:24

Jak dobrze ze najblizsze trzy dni bede w Szczecinie.Malgos wyroby urocze!

#38 Małgoś

Małgoś

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5648 postów

Napisano 27 lis 2016 - 18:26

Jak dobrze ze najblizsze trzy dni bede w Szczecinie.Malgos wyroby urocze!

 

Mam nadzieję ,że się odezwiesz ,jak będziesz w Szczecinie :D



#39 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 6791 postów

Napisano 27 lis 2016 - 18:30

Zawijaniec - suuper :clap: kiełbasa :thumbsup: 



#40 Małgoś

Małgoś

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5648 postów

Napisano 27 lis 2016 - 18:34

Zawijaniec - suuper :clap: kiełbasa :thumbsup:

 

Dziękuję za pochwały :)


 

 

No, widzę, że Małgosia dzika upolowała !!! A co to było (on czy ona) w jakim wieku i o jakiej wadze?

EAnno..  dzik był w zamrażarce :laugh: . Upolowałam go na wiosnę.Duży nie był - około 45 kg (chyba?) To był on ..a "peselu "nie znam :D


Użytkownik Małgoś edytował ten post 27 lis 2016 - 18:35





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych