Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Wędzoneczki Małgoś


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
80 odpowiedzi w tym temacie

#21 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 13066 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 04 lis 2014 - 14:25

Troszkę wędzonek "na śniadanko " :laugh:

 

 

 Szkoda że nie na moje ., :tongue: :thumbsup: :clap: :)

 

 

 Gorąco pozdrawiam 



#22 Małgoś

Małgoś

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5740 postów

Napisano 04 lis 2014 - 15:43

a..ok..to w takim razie znów poprawię :D



#23 tier

tier

    Weteran

  • Zbanowani
  • 2199 postów

Napisano 04 lis 2014 - 18:55

Małgoś , zdradż proszę jak zapakować sztukę mięsa w taką osłonkę. Moja chłopięca intuicja nic mi nie podpowiada... :facepalm:

Pakowałem teraz takie kawałki ponad 1kg o średnicy ok 12-14cm z pierwszym walczyłem bo nie namoczyłem osłonki jakoś weszło :devil: , drugą porcję "wpychałem" już w namoczoną  bez problemu :)



#24 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • Zbanowani
  • 11822 postów

Napisano 04 lis 2014 - 19:43

Najlepiej taka karkówkę zapakować w kątnicę wołową, ale jest ona trudna do zdobycia.Ja używam do nadziewania w osłonki białkowe wazonu do kwiatów w kształcie stożka z obciętym dnem.


Użytkownik arkadiusz edytował ten post 04 lis 2014 - 19:45


#25 Marek z Bielska

Marek z Bielska

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2262 postów
  • MiejscowośćBielsko-Biala

Napisano 04 lis 2014 - 20:32

Małgosiu pięknie Ci to wyszło gratuluje



#26 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 14271 postów

Napisano 04 lis 2014 - 21:06

Małgosiu.

Za ten wyrób i jego wygląd ......... Szacun Wielki !  :clap:

 

post-39887-0-16602100-1415094326_thumb.j

 

 



#27 davido31

davido31

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 923 postów

Napisano 18 maj 2015 - 12:34

Ten baleronik sprawił, że moje życie już nigdy nie będzie takie samo. :cry:  Coś pięknego! :clap: :clap: Fotkę tego baleronu użyję jako wallpaper.Masz może taką fotkę w rozmiarach 3840x1080 ?  :D


Użytkownik davido31 edytował ten post 18 maj 2015 - 12:38


#28 Małgoś

Małgoś

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5740 postów

Napisano 18 maj 2015 - 22:57

Masz może taką fotkę w rozmiarach 3840x1080 ? :D

Nie wiem ..poszukam :)

Dzięki za uznanie :D



#29 Małgoś

Małgoś

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5740 postów

Napisano 27 lis 2016 - 14:51

Żeby nie było,że się obijam ;).

Wczoraj zrobiłam 10 kg podwawelskiej .Prawie 10 kg kiełbaski z dzika z dodatkiem wieprzowiny( Arku , Andrzejku -Bagno dziękuję Wam za porady :thumbsup: :clap: . Wędziłam boczek z dzika i szyneczki. W międzyczasie obgotowałam część kości z dzika i dzisiaj na obiadek były pierogi z mięskiem .

Załączony plik  DSCN3677.JPG   60,87 KB   11 Ilość pobrańZałączony plik  DSCN3680.JPG   50,74 KB   11 Ilość pobrań

Załączony plik  DSCN3646.JPG   72,01 KB   11 Ilość pobrańZałączony plik  DSCN3661.JPG   64,77 KB   10 Ilość pobrańZałączony plik  DSCN3653.JPG   40,44 KB   10 Ilość pobrań



#30 jac007

jac007

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1370 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 27 lis 2016 - 15:16

Bardzo ładne wyroby :clap:



#31 Małgoś

Małgoś

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5740 postów

Napisano 27 lis 2016 - 15:48

Dziękuję  :) .



#32 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • Zbanowani
  • 11822 postów

Napisano 27 lis 2016 - 16:35

A jakie dodałaś przyprawy do tej z dzika.?



#33 Małgoś

Małgoś

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5740 postów

Napisano 27 lis 2016 - 16:38

Dodałam pieprz, czosnek ,jałowiec,ziele angielskie i za radą Andrzeja- kardamon. Zrezygnowałam Arku jednak z dodania 1 kg słoniny .Dałam tylko 0.5 kg podgardla.



#34 @halusia@

@halusia@

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 6866 postów
  • MiejscowośćInowrocław

Napisano 27 lis 2016 - 18:02

Wczoraj zrobiłam 10 kg podwawelskiej .Prawie 10 kg kiełbaski z dzika z dodatkiem wieprzowiny

 

Bardzo ładne wyroby Małgosiu :clap:



#35 Małgoś

Małgoś

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5740 postów

Napisano 27 lis 2016 - 18:11

Dziękuję Halinko :)



#36 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 10116 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 27 lis 2016 - 18:18

No, widzę, że Małgosia dzika upolowała !!!

A co to było (on czy ona) w jakim wieku i o jakiej wadze?



#37 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 7340 postów

Napisano 27 lis 2016 - 18:24

Jak dobrze ze najblizsze trzy dni bede w Szczecinie.Malgos wyroby urocze!

#38 Małgoś

Małgoś

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5740 postów

Napisano 27 lis 2016 - 18:26

Jak dobrze ze najblizsze trzy dni bede w Szczecinie.Malgos wyroby urocze!

 

Mam nadzieję ,że się odezwiesz ,jak będziesz w Szczecinie :D



#39 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7651 postów

Napisano 27 lis 2016 - 18:30

Zawijaniec - suuper :clap: kiełbasa :thumbsup: 



#40 Małgoś

Małgoś

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5740 postów

Napisano 27 lis 2016 - 18:34

Zawijaniec - suuper :clap: kiełbasa :thumbsup:

 

Dziękuję za pochwały :)


 

 

No, widzę, że Małgosia dzika upolowała !!! A co to było (on czy ona) w jakim wieku i o jakiej wadze?

EAnno..  dzik był w zamrażarce :laugh: . Upolowałam go na wiosnę.Duży nie był - około 45 kg (chyba?) To był on ..a "peselu "nie znam :D


Użytkownik Małgoś edytował ten post 27 lis 2016 - 18:35





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych