paweljack Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 5 Listopada 2014 (edytowane) Nadziewarka produkcji Miro Corporation Tylko że mój egzemplarz, to edycja specjalna. 1 szt., więcej nie będzie w takiej wersji. Edytowane 6 Listopada 2014 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojer1 Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 6 Listopada 2014 Dzieło sztuki .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 6 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 6 Listopada 2014 Nowy nabytek z firmy jumbo Corporation Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 6 Listopada 2014 Kolejne dzieło sztuki. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 9 Listopada 2014 Nowy nabytek z firmy jumbo Corporation Będziesz zadowolniony Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 8 Lutego 2015 (edytowane) Moja tymczasowa wędzarnia ogrodowa. Żeby łatwo panować na ogniem w wędzarni, brykiet zawsze rozpalam na oddzielnym grillu i utrzymuję żar przez całe wędzenie. Kijków w zestawie brak. W związku z tym, że producent nazywa tę szafkę grillo-wędzarnią jest kilka rusztów, które również można wykorzystać do wędzenia, np. mniejszych kawałków ryb.Ruszty można umieszczać na kilku poziomach.Podczas pieczenia lub wędzenia ryb na ruszt umieszczony nad paleniskiem wkładam kafelek z terakoty i mam deflektor a tłuszcz nie kapie mi na palenisko. Te kilka kawałków brykietu wystarczy aby nagrzać wędzarnię, do temp. 50 st. w kilka minut, przy temp. powietrza -2 st.Zresztą przy większych mrozach też trwa to szybko. Dziś akurat wędziłem serdelki. W związku z tym, że termometr fabryczny jest beznadziejny, koniecznie trzeba zainstalować inny. No to dymimy: słabiej mocniej Sznurków też nie ma w zestawie. Trzeba się wykosztować u mira. Po 45 minutach Koniec. Szafkę można kupić np. u naszego kolegi DZIADKA MAĆKA: http://wedzarnie.com.pl/ Zrębki kupuję u mira : http://www.wyroby-domowe.pl/ Wady: - przede wszystkim jest za mała, więc mam już dwie. - brak możliwości wędzenia zimnym dymem, najniżej udaje się 30-35 stopni. - kiepski termometr - reszta czyli rozpalanie brykietu itd. to zabawa nie wady Zalety: - nie potrzebuje prądu - jest tania (w okolicach trzystu złotych) - lekka do przenoszenia - temperatura i obsługa łatwe do opanowania Pojemność: wędzonki wiszące swobodnie to np.: - 5 polędwiczek,- 3 kawałki polędwicy wyciętej z jednego schabu- 3 male kilogramowe szynki- 1 baleron Jeśli chodzi o kiełbasy to im grubsza i dłuższa, tym więcej. i tak na przykład: - około 3 kg kabanosów albo- 5,5 kg wojskowej albo- 2,5 kg śląskiej albo- 3 kg serdelek - grube kiełbasy na sztuki podobnie jak wędzonki z tym że nie tak długie jak każą receptury. A tu można zerknąć, co do tej pory udało mi się przy pomocy tej szafki zrobić: https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/118-paweljack/ http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dirol.gif Edytowane 9 Lutego 2015 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pools Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 8 Lutego 2015 Strasznie grube masz te kije do wędzenia, będę niebawem kupował sobie takie: http://www.gastrosilesia.pl/kij-wedzarniczy-gwiazdka-aluminiowy-mm,18,2,10619Bez problemu można je dociąć do żądanego wymiaru. Używam już kilka i są rewelacyjne. Kiełbasa ma mniej niedowędzonych miejsc. Jak chcesz, mogę zamówić dla Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 8 Lutego 2015 Paweł jak będziesz zamawiał zamówisz i dla mnie Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 8 Lutego 2015 - brak możliwości wędzenia zimnym dymem, najniżej udaje się 30-35 stopni. W jaki sposob probowales wedzic w tej wedzarce "na zimno".. ? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 9 Lutego 2015 - brak możliwości wędzenia zimnym dymem, najniżej udaje się 30-35 stopni.W jaki sposob probowales wedzic w tej wedzarce "na zimno".. ? Nie napisałem, że próbowałem wędzić na zimno. Sprawdzilem jaka najniższa temperatura możliwa jest do osiągnięcia i taką informacje podaję. Strasznie grube masz te kije do wędzeniaKij do miotly pospolity.A te też da się ciąć? http://www.gastrosilesia.pl/kij-wedzarniczy-diamant-line-new-mm,18,2,12812 Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 9 Lutego 2015 Paweł a jak z wilgocią wewnątrz? Niczym nie izolowana blacha i niska temperatura zewnętrzna i rosa wewnątrz jak się patrzy. Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 9 Lutego 2015 Paweł a jak z wilgocią wewnątrz? Niczym nie izolowana blacha i niska temperatura zewnętrzna i rosa wewnątrz jak się patrzy. I co w związku z tym miałoby się dziać jeśli byłaby taka wilgoć, bo nie wiem?Ja nie zauważam. Poza tym skoro się nagrzewa, jest w środku ciepło to raczej na zawnątrz powinno się pocić. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 9 Lutego 2015 Dym w połączeniu z wilgocią daje taki kwaśny syf który skapując osiada na wędzonkach. Przerabiałem to dopóki nie ociepliłem komina (mam właśnie metalowy). Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 9 Lutego 2015 (edytowane) Dym w połączeniu z wilgocią daje taki kwaśny syf który skapując osiada na wędzonkach. Przerabiałem to dopóki nie ociepliłem komina (mam właśnie metalowy). No rozumiem ale to znaczy, że nie widziałeś nigdy moich wędzonek. Nigdy nie miałem kwaśnych, nawet na początku drogi, więc pewnie komin to co innego. Edytowane 9 Lutego 2015 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 9 Lutego 2015 A zawsze wędziłeś w tej metalowej wędzarce? Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 9 Lutego 2015 A zawsze wędziłeś w tej metalowej wędzarce? Jes. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 9 Lutego 2015 No to gratulacje Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 9 Lutego 2015 - brak możliwości wędzenia zimnym dymem, najniżej udaje się 30-35 stopni. Paweł może cóś take.https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11039-wędzenie-na-zimno/?p=402304 Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 9 Lutego 2015 Patent znany od dosyć dawna i już prezentowany kiedyś na forum. Nadaje się znakomicie do takich właśnie celów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 9 Lutego 2015 Paweł może cóś take.https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11039-wędzenie-na-zimno/?p=402304Widziałem parę dni temu u Ciebie, muszę się temu przyjrzeć. Dzięki. Jarku, również dziękuję. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 9 Lutego 2015 Pawle ile mozesz powiesic tych kijow ? ja w mojej blaszance doszlam do temp 25 stopni przy tylko 2 brykietach ale to bylo na jesieni,teraz za zimno zebym sterczala na podworku kilka godzin.Termometr to jest chyba jak sie uzywa jako gryl ,bo jak wedze w swojej to on ani drgnie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 9 Lutego 2015 Pawle ile mozesz powiesic tych kijow Ile chcę a poważnie to zalezy z czym ale 2 -3 kilje.Z tymi dwoma brykietkami to może i u mnie zrobiło by się 20 stopni ale jakoś ciężko mi sobie wyobrazić utrzymanie takiej temperatury przez 12 godzin np. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 9 Lutego 2015 no to tak jak i u mnie ,jak mam krotsza kielbase to podwieszam ciut nizej ,ale ja mam ta "puszke" z Jula a ona ma tylko jedne drzwi.i termometr tez do bani Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 9 Lutego 2015 Nowszy model jeszcze nie śmigana. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 9 Lutego 2015 (edytowane) Nowy nabytek ? Firma Handy, czy handemade ? Grund, że robi to co od niej /praski/ oczekujemy. Smaczności !!! Edytowane 9 Lutego 2015 przez dyzio Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.