BonAir Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 18 Października 2007 Jakie zastosowanie (kulinarne ;-) ) mają przełyki wieprzowe? Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 18 Października 2007 chrząstki dla psa, a otoczka chyba podroby ?tak myślę z rana :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 18 Października 2007 Chrząstek w nich nie ma, to nie tchawica. A jakby w nie coś nadziać?... :rolleyes: http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 18 Października 2007 Widziałem takie w instalacjach elektrycznych :rolleyes: http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256 Cytuj fentelzadymiacze wszystkich krajów łączcie sięORMO czuwa !!!!! bo Milicja śpi ! http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256www.rufi.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 18 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 18 Października 2007 Pytam, gdyż w sieci Intermarche występuje produkt o tej nazwie. Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 18 Października 2007 Ja psu kupuję wędzone ale to wstrętnie wygląda :devil: ale pies lubi :tongue: Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 18 Października 2007 najwazniejsze ze pies jest smakoszem wedzonego :grin: Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 18 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 18 Października 2007 Zapytanie przyjaciela Gugla o przełyki kieruje przede wszystkim w kierunku karmienia psów...;-) Widzę też, że przełyki bydlęce traktowane są jako osłonki:http://www.wedlinydomowe.pl/print.php?what=article&id=87 Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 18 Października 2007 najwazniejsze ze pies jest smakoszem wedzonegoTo rodzinne :grin: Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzyt Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 18 Października 2007 Sądze że jedyny sposób wykozystania przełyku wieprzowego(kulinarnie ) to zrobienie z niego osłonki naturalnej. Nie wierzę że po uwędzeniu pustego przełyku choć dla małego pieska coś by zostało :lol: , cienko by chyba wygladał... Cytuj nie ma dymu bez ognia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomuś Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 18 Października 2007 Z tego co ja wiem znajduje zastosowanie w tzw."dudkach" lub "lekkich" zalezy jaki region kraju a chodzi o duszone płucka ,serce,ozorek, i wątróbkę + coś do picia :wink: Cytuj Tomuś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 18 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 18 Października 2007 Zapytałem w sklepie do czego ludzie kupują przełyki.Odpowiedź - jako super karma dla psa - przepuszczone przez maszynke (o fi nie pytalem ) i wymieszane z kaszą. Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 18 Października 2007 Jakie zastosowanie (kulinarne ) mają przełyki wieprzowe?W przypadku nazwy handlowej chodzi chodzi o pozostałość po od cięciu z ośrodka wieprzowego- wątroby, serca, płuc, ozorka, a pozostaje tchawica, przełyk, krtań, błona osierdziowa serca i część ozorka wraz z kościa gnykową. Pod wzgledem technologicznym nazwa odnosi się do osłonek? Zamiast karmić psa, można użyć do kaszanki, gotowania wywaru na barszcz biały z płuckami i dodatek do pierogów z podrobów. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.