paweljack Opublikowano 31 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 31 Marca 2015 Paweł a spróbuj taką szyneczkę w całości uwędzić. Na zeszłorocznym zlocie w Antoninie Maxell nas takową uraczył. Coś fantastycznego.Dzięki Michale, co ja bym bez Ciebie zrobił. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 28 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 28 Maja 2015 Takie zdjęcie poglądowe. Może się przyda. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 28 Maja 2015 sama II ? Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 28 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 28 Maja 2015 sama II ?Na zdjęciu sama. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 9 Października 2015 Mam pół kozy w częściach do zagospodarowania. Poproszę o jakieś propozycje. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 9 Października 2015 (edytowane) kiełbaska jagnięca z TUNEZJI merguez.docTo , koza czy kożlę , bez wieprzowego kielbasy nie ukrecisz , ale moze spróbuj zrobić kielbaskę , którą sciągnąlem juz nie pamiętam skąd ( moze z forum ) zastąp jagniecine kożlina , moze się uda . Edytowane 9 Października 2015 przez Pacan Wojciech Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 9 Października 2015 kiełbaska jagnięca z TUNEZJI merguez.docTo , koza czy kożlę , bez wieprzowego kielbasy nie ukrecisz , ale moze spróbuj zrobić kielbaskę , którą sciągnąlem juz nie pamiętam skąd ( moze z forum ) zastąp jagniecine kożlina , moze się uda .Chyba koźlę. Dziękuję za podpowiedź. Znam te kiełbaski https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9782-grillowanie-by-paweljack/?p=349166 Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 9 Października 2015 OPAweljack, tam ten kawalek gdzie masz zebra, wyjmij delikatnie mieso , aby byl ladny jeden plat. JA robilam z cieleciny, ale podejrzewam ze kozie mieso tez bedzie smaczne. Pozniej faszerowalam ,oczywiscie peklowane wszystko i wedzilam. BArdzo smaczna delikatka wedlina byla. Tutaj masz zdjecie w moim temacie https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page-23 Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 9 Października 2015 OPAweljack, tam ten kawalek gdzie masz zebra, wyjmij delikatnie mieso ,Fajny pomysł, dziękuję ale wydaje mi się, że tu prawie mięsa nie ma, chyba upiekę je w całości, jak większość. Comber też malutki, myślalem, że coś uwędzę ale "polędwiczki" mniejsze niż jagnięce. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 9 Października 2015 Wiesz, kiedy ja zdjemowalam mieso z kosci, tez tak wygladalo, jakby bylo przezroczyste, a jednak dosc ciekawie wyszla ta rolada, dlatego namawiam Ciebie na nia. Oj a poledwiczka to taka malutka byla, jednak kiedy doszlo mieso mielone i wszystko do kupy sie zebralo , to i wyglad i smak dobry byl. NAsza cielecina na prawde jest mloda, no a co za tym idzie bardzo male porcje. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 9 Października 2015 Ja robiłam coś podobnego z warchlaka tzn "pozyskałam" polędwice z boczkiem a potem zrobiłam z tego roladę ale Twój kawałek jest mniejszy więc nie wiem czy tak co się uda https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7629-chudziaka-groch-z-kapusta-na-wedzonce/page-4?do=findComment&comment=278788 Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 9 Października 2015 U mnie maciupkie wszystkie kawałki. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 23 Lutego 2016 (edytowane) Od jakiegoś czasu kupuję w Makro niemieckie polędwiczki w cenie okolo 21 zł o wadze pomiędzy 800 - 1400 g. Polskie obrobione sa po 26-27 złotych i ważą 250-300 g. Po obrobieniu 10 sztuk mam 4,1 kg całych polędwiczek, 3,7 kg mięsa na gulasz i 2,4 kg IV wp. Edytowane 23 Lutego 2016 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 23 Lutego 2016 Polędwiczki takie po 200g kupuję po 15 zeta w ubojni , to są same "dupki" - odcięta grubsza część od polędwiczki Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 24 Lutego 2016 Polędwiczki Polskie 250-300g - z tucznika 100-110kg.Polędwiczki w Makro niemieckie waga 800-1400g.I tu nasunęło mi się pytanie - po ilu miotach wydanych na świat jest maciora od tych polędwiczek 800g, a po ilu ta z polędwiczką 1400g?Ile waży orientacyjnie pierwsza przy uboju, ile druga?Skąd pozorna taniość tego produktu w Makro? Proszę o poważne potraktowanie pytań i rzeczowe odpowiedzi, nie zadałem ich w temacie "głupie pytania" . Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 24 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 24 Lutego 2016 Polędwiczki Polskie 250-300g - z tucznika 100-110kg.po obrobieniu Polędwiczki w Makro niemieckie waga 800-1400g.Przed obrobieniem Po obrobieniu 10 sztuk mam 4,1 kg całych polędwiczek, 3,7 kg mięsa na gulasz i 2,4 kg IV wp.więc po około 400 g Ile waży orientacyjnie pierwsza przy uboju, ile druga?To pytanie chyba do hodowcy? Skąd pozorna taniość tego produktu w Makro? To pytanie do Makro a czy pozorna? 4 kg polędwiczek po 27 to 108 zł plus drobny odrzut jeszcze 4 kg polędwiczek po 21 to 84 plus 3,7 kg mięsa na gulasz i 2,4 kg IV wp. Proszę o poważne potraktowanie pytań i rzeczowe odpowiedzi, nie zadałem ich w temacie "głupie pytania" .Traktuję poważnie Twoje pytania tylko one są nie do mnie. To informacja, ktoś będzie chciał to pojedzie do makro a jak nie to nie. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 24 Lutego 2016 W Lidlu polędwiczki polskie obrobione w stałęj cenie 25 zł, często gęsto są w promocji po 19... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 24 Lutego 2016 U nas dunskie poledwiczki sa o wadze ok 05-0.6 kg..ceny zroznicowane od 50 sek wzwyz.. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 2 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 2 Października 2017 (edytowane) Poproszę o pomoc w rozszyfrowaniu. mlecz od wieprza drobno usiekany a drugie to podozorze Oba znaczenia pochodzą z dawnej książki. Edytowane 2 Października 2017 przez Bee Gees Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 2 Października 2017 Pawel czy nie chodzi tu " mlecz od wieprza " o szpik? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 2 Października 2017 (edytowane) Moim zdaniem mlecz to po prostu szpik .... synonimem są amoretki wołoweA podozorze to chyba kawałek podgardla. Edytowane 2 Października 2017 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 2 Października 2017 mlecz od wieprza drobno usiekany postawiłbym na rdzeń kręgowy.Cóż," podozorze" to, chyba podgardle. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikami Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 2 Października 2017 A może ma to związek z tym - Bikont o grasicy: https://www.wprost.pl/42312/Bikont-do-Maklowicza-Maklowicz-do-Bikonta-Gruczoly-na-stoly Kuchnia mieszczańska z Ćwierczakiewiczową na czele używała pojęcia "mleczko cielęce". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StefanS Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 2 Października 2017 (edytowane) Dawno temu moja babcia mowila do mnie tak - Ty maly czarcie osemlany, przestan brykac bo sobie mlecz zerwiesz......mlecz - rdzen kregowyozor =jezor = jezyk - czyli pogardle z blonami podjezykowymi - Babcia mowila - "mielesz tym ozorem jak diabel zarnami" . - Moje typy Edytowane 2 Października 2017 przez StefanS Cytuj Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania. StefanS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 3 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 3 Października 2017 (edytowane) Przepis jest na kiszkę z wątroby, więc być może to ten rdzeń, natomiast podozorze, też mi przyszło głowy podgardle, tyle że w kolejnym przepisie użyte jest słowo podgardle, więc wynikałoby z tego, że to coś innego i stąd moje pytanie. Ale może to też podwójne nazewnictwo? Edytowane 3 Października 2017 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.