paweljack Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Kiełbasa limanowska pieczona podsuszana nr 2. Receptura na podstawie PW 21 str. 74 i 497 Receptura na 2,5 kg Składniki: Cielęcina I kl. - 2 kg Cielęcina II kl. - 0,25 kg Wołowina II kl. - 0,125 kg Tłuszcz drobny solony - 0,125 kg Przyprawy: Użyte do peklowania: Peklosól - 20 g/kg użyte do produkcji: sól - 3 g/kg ( nie dodałem) pieprz czarny - 0,8 g/kg kolendra - 0,5 g/kg Peklowanie 48 godzin. Rozdrabnianie: Cielęcina kl. I - kawałki 5 x 6 cm cielęcina kl II. - sitko 10 wołowina II kl. - sitko 3 (8,4,3) - plus 20-30 % zimnej wody lub lodu Tłuszcz - sitko 8 Materiały pomocnicze: Osłonki białkowe fi 65 Wędzenie wg receptury, pieczenie w piekarniku. Podsuszanie 1-2 dni do osiągnięcia wydajności 84% Świetna kiełbasa na Święta. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Aż ślinka leci na widok zdjęcia. Super wyszła. :clap: Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 16 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Aż ślinka leci na widok zdjęcia. Super wyszła. :clap: To nie opowiem Ci jaki ma smak. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Aż ślinka leci na widok zdjęcia. Super wyszła. :clap: To nie opowiem Ci jaki ma smak. Nie opowiadaj tylko prześlij próbki Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 16 Grudnia 2014 :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.