Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Bilu dymi


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
229 odpowiedzi w tym temacie

#1 bilu72

bilu72

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 494 postów
  • MiejscowośćMałopolska

Napisano 20 gru 2014 - 18:19

No i poszły w dym  :)

Załączone pliki



#2 Tomasz_65

Tomasz_65

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1620 postów

Napisano 20 gru 2014 - 18:53

bilu72  :) udanego dymienia  :thumbsup:



#3 AdamKowalski

AdamKowalski

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 85 postów
  • Miejscowośćokolice Warszawy

Napisano 20 gru 2014 - 20:37

Powodzenia i smacznego.

#4 bilu72

bilu72

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 494 postów
  • MiejscowośćMałopolska

Napisano 20 gru 2014 - 21:35

No i wróciły odymione :)

Załączone pliki



#5 BazylWidzew

BazylWidzew

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2614 postów
  • MiejscowośćMazury

Napisano 20 gru 2014 - 21:44

Bilu piękne wyroby :thumbsup:



#6 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2233 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 21 gru 2014 - 07:00

:thumbsup: :clap: :clap: :clap:



#7 Baca

Baca

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1953 postów
  • MiejscowośćWałbrzych

Napisano 21 gru 2014 - 07:32

Króciutko śliczności to są :)  :clap:



#8 morfeusz300

morfeusz300

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1530 postów

Napisano 21 gru 2014 - 13:24

Brawo;)

#9 bilu72

bilu72

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 494 postów
  • MiejscowośćMałopolska

Napisano 03 sty 2015 - 17:11

Dziś zrobiłem swój pierwszy chlebek pszenno-żytni z dodatkiem słonecznika.Troszkę się za bardzo przypiekł ale ogólnie jest ok.  

Załączone pliki



#10 beatag

beatag

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1782 postów
  • MiejscowośćSkarzysko-kamienna

Napisano 03 sty 2015 - 17:34

Skórkę chleba odrazu po upieczeniu można spryskać wodą -zrobi się miękka.



#11 bilu72

bilu72

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 494 postów
  • MiejscowośćMałopolska

Napisano 03 sty 2015 - 17:46

Skórkę chleba odrazu po upieczeniu można spryskać wodą -zrobi się miękka.

Przy następnym tak zrobię.



#12 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2233 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 03 sty 2015 - 18:09

Chlebek ladny :clap: :clap: , ale ja wole z chrupiaca skorka :D



#13 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4971 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 03 sty 2015 - 23:36

Dziś zrobiłem swój pierwszy chlebek pszenno-żytni z dodatkiem słonecznika.Troszkę się za bardzo przypiekł ale ogólnie jest ok.  
 

 JA bym po prostu trzymala krocej, bo po sloneczniku widac, ze troche przypalony jest.  Ja jak Eli, wole chrupiaca skorke

Robiles sam czy z mieszanki gotowej?



#14 bilu72

bilu72

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 494 postów
  • MiejscowośćMałopolska

Napisano 04 sty 2015 - 08:19

Robiles sam czy z mieszanki gotowej?

Poszedłem na łatwiznę i zrobiłem z gotowej mieszanki mąki pszenno-żytniej. 



#15 bilu72

bilu72

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 494 postów
  • MiejscowośćMałopolska

Napisano 04 sty 2015 - 13:08

Dzisiaj ponownie upiekłem chlebek,tym razem nie posypywałem słonecznikiem,dodatkowo w trakcie pieczenia dwukrotnie zwilżyłem wodą i zmniejszyłem temp.do 200 st.C wyszedł ok.Z pasztetem smarownym  i ogórkiem smakuje wybornie.

Załączone pliki



#16 withereggie

withereggie

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 578 postów

Napisano 04 sty 2015 - 13:18

To jest wręcz idealne połączenie, a jak wszystko spod tej samej ręki to więcej nie trzeba.

#17 BazylWidzew

BazylWidzew

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2614 postów
  • MiejscowośćMazury

Napisano 04 sty 2015 - 13:20

Ostatnie zdjęcie super same wlasne wyroby :thumbsup:


Użytkownik BazylWidzew edytował ten post 04 sty 2015 - 13:21


#18 bilu72

bilu72

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 494 postów
  • MiejscowośćMałopolska

Napisano 04 sty 2015 - 13:25

Ogórki spod ręki teściowej :) cała reszta to mój wykon,pasztet wczoraj robiony.



#19 morfeusz300

morfeusz300

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1530 postów

Napisano 04 sty 2015 - 13:30

To co lubię;)

Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#20 gruby7074

gruby7074

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 549 postów
  • MiejscowośćKrośniewice

Napisano 05 sty 2015 - 07:33

Gdzie można kupić taką mieszankę chlebową?Wyroby :)  :clap:






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych