Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Bilu dymi


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
229 odpowiedzi w tym temacie

#41 gontek

gontek

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 441 postów
  • MiejscowośćBydgoszcz

Napisano 25 lut 2015 - 17:23

Piękne wyroby, dostałem ślinotoku :clap: :) :) :)



#42 bilu72

bilu72

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 494 postów
  • MiejscowośćMałopolska

Napisano 27 lut 2015 - 20:33

Namiastka pieroga z grodu Kraka z ul.Długiej. 

Załączone pliki



#43 Małgoś

Małgoś

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5643 postów

Napisano 27 lut 2015 - 20:35

Bilu a przepisik podasz? :)



#44 bilu72

bilu72

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 494 postów
  • MiejscowośćMałopolska

Napisano 27 lut 2015 - 21:06

Bilu a przepisik podasz? :)

Jutro wieczorem wstawię.



#45 Małgoś

Małgoś

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5643 postów

Napisano 27 lut 2015 - 21:07

Dziękuję :)



#46 Hektor

Hektor

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1254 postów
  • MiejscowośćTarnów

Napisano 27 lut 2015 - 21:08

Jutro wieczorem wstawię.

Będę czekał z niecierpliwością, bo ślinianki się rozhasały :D  



#47 bilu72

bilu72

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 494 postów
  • MiejscowośćMałopolska

Napisano 28 lut 2015 - 20:13

 

Jutro wieczorem wstawię.

Będę czekał z niecierpliwością, bo ślinianki się rozhasały :D  

 

Przepis dołączony 

 

https://wedlinydomow...ieróg-szwedzki/



#48 Hektor

Hektor

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1254 postów
  • MiejscowośćTarnów

Napisano 01 mar 2015 - 13:23

Przepis dołączony    http://wedlinydomowe...ieróg-szwedzki/

Dzięki :)

Pytania w temacie. 



#49 bilu72

bilu72

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 494 postów
  • MiejscowośćMałopolska

Napisano 22 maj 2015 - 20:42

Take tam dzisiejsze małe co nieco.

Załączone pliki



#50 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4971 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 22 maj 2015 - 20:52

Bilu,czy mieso na kabanowy jest w prosiaczkowej oslonce ?



#51 bilu72

bilu72

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 494 postów
  • MiejscowośćMałopolska

Napisano 22 maj 2015 - 20:57

Bilu,czy mieso na kabanowy jest w prosiaczkowej oslonce ?

Tak.Jutro zobaczę co z tego wyszło :question:



#52 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4971 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 22 maj 2015 - 21:10

Nie kroj jeszcze prosiaczka daj jemu sie wysuszyc, bedzie  wspanialy( przynajmniej mi sie tak wydaje ).



#53 bilu72

bilu72

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 494 postów
  • MiejscowośćMałopolska

Napisano 09 sie 2015 - 12:39

Pieczone z własnych nowalijek,niestety wędlinki kupne :(

Załączone pliki



#54 Todek

Todek

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1503 postów

Napisano 09 sie 2015 - 14:34

Lubie takie rzeczy. :D :clap: :clap: :clap:



#55 Gość_ArkoGdynia_*

Gość_ArkoGdynia_*
  • Goście

Napisano 10 sie 2015 - 09:33

Swoją drogą Bilu zastosowałeś bardzo "nowatorską" przykrywkę.....  :rolleyes: nie dali w komplecie od kociołka czy kupiłeś sam garnek i "stuningowałeś" go na kociołek za pomocą tej "przykrywki" ?

Ja mam kociołek Kinghoffa 7l emaliowany... i jestem wręcz zauroczony jego zastosowaniem i daniami z niego... a znajomi zawsze podczas organizacji jakiegokolwiek spotkania się pytają.... "a kociołek będzie"  :facepalm:  :w00t:



#56 Einshell

Einshell

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1957 postów
  • MiejscowośćJaworzno

Napisano 10 sie 2015 - 10:23

:clap:  Bilu :thumbsup:  To są ''Nasze'' prawdziwe pieczone... ''pod dorniem'' jak mawiał mój Śp. Dziadek... My buraczka nie dawaliśmy , ale ogólnie wszystko tak samo :tongue: :thumbsup: :cool: Pozdrawiam :)



#57 bilu72

bilu72

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 494 postów
  • MiejscowośćMałopolska

Napisano 10 sie 2015 - 11:37

Przykrywkę do garnka posiadam lecz o niebo lepsze pieczone wychodzą przykryte darniem gdyż cały czas podczas pieczenia oddychają ,natomiast pod pokrywką się "gotują" ze względu nazbyt dużą szczelność.Jeszcze lepsze wychodzą z garnka glinianego :)



#58 Gość_ArkoGdynia_*

Gość_ArkoGdynia_*
  • Goście

Napisano 10 sie 2015 - 11:48

A widzisz.. człowiek całe życie się uczy i jeszcze "głupi" umiera  ;)

Nie znałem takiego sposobu i może kiedyś spróbuję  :)

 

Dzięki za info!!

 

Z Dymnym pozdrowieniem.... 



#59 roger

roger

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 7204 postów
  • MiejscowośćW-wa & Lubuskie

Napisano 10 sie 2015 - 11:56

Nie znałem takiego sposobu

 

https://www.youtube....h?v=NCrlcDF1LnE 



#60 davido31

davido31

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 923 postów

Napisano 10 sie 2015 - 12:43

Ten kociołek jest masakryczny :clap: :clap: :clap:


Przeglądnąłem wszystkie Twoje arcydzieła i naprawdę nie chude klimaty! Gratuluję wspaniałych wyrobów. :thumbsup: :clap: :clap:

Pozdrawiam






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych