Skocz do zawartości

Kiszenie kapusty


aglod

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Od wielu lat robię w ten sposób i przetrzymuje mi się do następnej. Musi być całkowicie ukiszona i worki umieszczone w zimnym miejscu. Można co miesiąc odwrócić worek, jeśli sok nie obejmuje całego wsadu. No i ważne, by w worku było jak najmniej powietrza. Sprawdzamy też, czy worki nie puchną, bo wtedy trzeba taki przebić, wsadzić do lodówki i po kilku dniach przepakować.

Oczywiście kapusta musi być przed pakowaniem sprawdzona, czy nie ma pleśni, obcego zapachu i oślizłości.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.