beatag Opublikowano 10 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij #1301 Opublikowano 10 Listopada 2023 Ja kiedyś próbowałam tym sposobem w workach ,ale się popsuła ...Od tej pory zostawiam w beczce obciązając ją workiem[w którym kupowałam kapustę] z wodą . Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 10 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij #1302 Opublikowano 10 Listopada 2023 Od wielu lat robię w ten sposób i przetrzymuje mi się do następnej. Musi być całkowicie ukiszona i worki umieszczone w zimnym miejscu. Można co miesiąc odwrócić worek, jeśli sok nie obejmuje całego wsadu. No i ważne, by w worku było jak najmniej powietrza. Sprawdzamy też, czy worki nie puchną, bo wtedy trzeba taki przebić, wsadzić do lodówki i po kilku dniach przepakować. Oczywiście kapusta musi być przed pakowaniem sprawdzona, czy nie ma pleśni, obcego zapachu i oślizłości. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.