Muski Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 22 Listopada 2018 Chyba nie ma na to przepisu I właśnie podałeś - ot taki szybki z głowy naturalny i smaczny Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 22 Listopada 2018 robilam kiedys ale to wyszlo mi jak taki gumiak zelatynowy Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 22 Listopada 2018 Smak ziemniaka ma naprawde wielkie znaczenie , u mnie, sa ziemniaki takie zwykle dostepne wszedzie tak paskudne ze nie wiem czy polska swinia by chciala jesc , pyzy robione przez ta sama osobe w PL i tutaj to 2 rozne potrawy smakowe , na niekorzysc tutejszych. Smak ziemniaka ma naprawde wielkie znaczenie , u mnie, sa ziemniaki takie zwykle dostepne wszedzie tak paskudne ze nie wiem czy polska swinia by chciala jesc , pyzy robione przez ta sama osobe w PL i tutaj to 2 rozne potrawy smakowe , na niekorzysc tutejszych. Electro, musisz kupić odmianę King Edward (Mjölig), są wspaniale sypkie, i pyszne, od lat tylko tych ziemniaków w Szwecji używam. To dokładnie odpowiednik ziemniaka polskiego odmiany "Irga". spróbuj, a na pewno będziesz zadowolona. Są doskonałe do zup, jak i do wszelkiego rodzaju klusek .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 22 Listopada 2018 (edytowane) Takie kupuje gdy musze ale wedlog mnie sa paskudne, i nijak im do najgorszych polskich ogolnie to my malo jemy ziemniakow , 1 kg na tydzien to nieraz za duzo , a takich gotowanych to na sypko, wogole malo Edytowane 22 Listopada 2018 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 22 Listopada 2018 Smak ziemniaka ma naprawde wielkie znaczenie i użytej wędliny Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 22 Listopada 2018 No cóż Electro, widocznie tam u Was w Stockholmie nie dostarczają dobrych odmian . Jako facet mający co nieco pojęcia w tej materii, z całą odpowiedzialnością twierdzę, a żyjąc w Skåne czterdzieści kilka lat, to wiem o czym piszę. Skåne to region rolniczy, i King Edward który mamy możliwość nabywania tutaj jest naprawdę wspaniały, jest powtarzalny i zdecydowanie bardzo dobry w swej klasie, zarówno smakowo jak i w konsystencji. Na pewno to odmiana ziemniaka nie gorsza niż ziemniaki jakie można nabyć w Polsce, zapewniam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 22 Listopada 2018 (edytowane) Sverige u was sa duzo lepsze ziemniaki , mam znajama jest z Kungsbacka i mieszka w Sztochholmie i ona tez twierdzi ze sloliczne ziemniaki to paskuda , nim sprowadza bo przeciez z poludnia troche trwa bo u nas na skale to nic nie urosnie Ja praktycznie swoje dorosle zycie gotuje tylko w Szwecji wiec tez mam pojecie W Polsce tesciowa kupuje u jednej i tej samej pani i te ziemniaki sa super ...nie wiem jakie sa markietowe bo pewnie to jak i u nas Edytowane 22 Listopada 2018 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 22 Listopada 2018 W Ciechocinku spotkałem takich ludzi którzy prowadzą gospodarstwo ekologiczne, jak jestem w kraju to biorę u nich mleko świeże, nieodciągane, oraz śmietanę (śmietana jak krem) i czasami ser biały. Ten pan, na własne potrzeby uprawia bo ma zachowaną od lat odmianę której już dawno nie ma na rynku, sypką i białą niczym śnieg, naprawdę wspaniałą smakowo, ten ziemniak nazywa się "Alma", jadałem go parędziesiąt lat temu wstecz, kuzyni mieli je w swym gospodarstwie. Ale niestety już nie ma ani gospodarstwa, ani też kuzynów, ale odmian ponoć wraca. Autentyczny rarytas. Ten pan "po koleżeńsku", znając moje hobby, bo sobie gawędzimy przy każdej okazji, obdarowuje mnie tym rarytasem .Tak ona wygląda : http://www.farmer.pl/produkcja-roslinna/okopowe/wreszcie-ziemniak-o-bialym-miazszu,45924.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 22 Listopada 2018 Sverige tesciowa tez kupuje i u babki co ma swoje , nie wiem co to za odmiana bo nie pytalam ale ziemniaki kupuje tylko u niej z roku na rok i sa wlasnie bialutkie puszyste mozna jesc praktycznie same tak dobrze smakuja , Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 22 Listopada 2018 Moja baba ba1zm.jpg ba2zm.jpg ba3zm.jpg Oj jaka piekna, nie szara Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 23 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 23 Listopada 2018 Podziękował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 1 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 1 Maja 2022 Duzo przepisow.. Tu link: http://www.europedir...-smaki-2012.pdf Ma ktoś może to zapisane na kompie bo link nie działa. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikami Opublikowano 1 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 1 Maja 2022 Wszytkie cztery pory są tu:http://warminskizakatek.com.pl/wz3/index.php?site=turystyka/smaki/smaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 1 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 1 Maja 2022 (edytowane) Dzięki To to samo co w pierwszym poście ? Edytowane 1 Maja 2022 przez BazylWidzew Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikami Opublikowano 1 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 1 Maja 2022 Przez pomyłkę dwa razy Tak to wygląda, gdy czyta się forum w trakcie roboty, a jeszcze LP woła na kolację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 2 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 2 Maja 2022 Chyba jest kilka broszur o tym tytule,ja mam pdf-a tej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikami Opublikowano 2 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 2 Maja 2022 SMAKI WARMII, MAZUR ORAZ POWIŚLA NA STOŁACH EUROPY to doroczny (??) konkurs.Wydawana jest broszura pokonkursowa. Znalazłem 3 wydania: z 2012 https://docplayer.pl/4289256-Smaki-smaki-warmii-mazur-oraz-powisla-warmii-mazur-oraz-powisla.htmlz 2014 http://wmirol.org.pl/wp-content/uploads/2020/05/Smaki-Warmii-Mazur-oraz-Powi%C5%9Bla-na-sto%C5%82ach-Europy-wydanie-2015.pdfz 2015 https://docplayer.pl/40144432-Warmii-mazur-oraz-powisla-na-stolach-europy.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 3 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 3 Maja 2022 Mikami dzięki, już ściągnięte. Jacek Tobie też dziękuje. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.