electra Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Dzisiaj postanowilam zrobic bulki do hamburgerow, kupne sa wprawdzie ok, ale takie domowe najlepsze.Juz jakis czas temu znalazlam zupelnie inny przepis niz wszystkie dotychczasowe na takie bulki, ale jakos nie bylo kiedy przetestowac... do dzisiaj Bulki sa super mieciusienkie ,co prawda jeszcze cieple wiec nie wiem jak w przekroju . Bulki pochodza z przepisu z tej strony http://www.hamburgare.org/hamburgerbrod-utan-dess-like-videoinlagg/,przepis jak opisuja nie jest jeszcze w 100% doskonaly ale wedlog mnie wystarczajacy na super domowe hamburgery, A tak wyglada to u mnie:Po wystygnieciu pojda do zamrazalnika w oczekiwaniu na "smaka na hamburgera" Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Bulki sa super mieciusienkie ,co prawda jeszcze cieple wiec nie wiem jak w przekroju .Ładne równiutkie, mogłabyś te 3 składniki na krzyż przetłumaczyć. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 29 Stycznia 2015 (edytowane) Jasne ze moge 25 g maslo temp pokojowa 30 g maka +150 g mleko w garku podrzac az sie zrobi taki budyn dodac 100 g mleka ,schlodzic i w temp 37 st C rozpuscic 10 g drozdzyreszte suchych produktow wymieszac250 g maki20 g cukru5g soli dodac rozczyn mieszac 5 min a pozniej 10 min dac ciastu odpoczac znow mieszamy 5 min dodajemy stopniowo maslomieszamy 15 min.po tym czasie dzielimy ciasto na kawalki 65 g (wazne zeby nie odrywac kawalkow tylko kroic)formujemy kulki spaszczamy do srednicy ok 6-7 cmodstawiamy do wyrosniecia na jakies 2,5 godziny.pieczemy w 175 st ok 8 min To tak w skrocie a tak wyglada w przekroju Edytowane 29 Stycznia 2015 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 29 Stycznia 2015 (edytowane) Electra .. piekne buleczki , na pewno spróbuje je upiec :clap: Edytowane 29 Stycznia 2015 przez chudziak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 29 Stycznia 2015 (edytowane) Elu sa bardzo delikatne ,na wierzchu nie zrobila sie zadna skorupka czyli idealne na hamburgery ,juz trafily do zamrazalki ,teraz bede trenowac z serem bo ten kupny do hamburgerow to porazka Edytowane 29 Stycznia 2015 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Electra , ja tez sie na nie pisze, bo zwykle po pieczeniu robia sie jednak odrobine twardawe z gory Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 29 Stycznia 2015 (edytowane) Annam odparowywaly na kratce pod scierka ,zadnej skorupki. Ta stronka co podalam do przepisu jest swietna, chlopaki caly czas udoskonalaja zeby byly jak najlepsze, maja tez bardzo duzo dodatkow i jak zrobic zolty ser taki do hamburgerow,t ez musze wyprobowac ,zanim sezon grylowy sie zacznie Edytowane 29 Stycznia 2015 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Dzisiaj postanowilam zrobic bulki do hamburgerow, Electra... choc nie jadam białego pieczywa, bułeczki podrażniły moje kubki smakowe. . przepiękne i takie okrąglutkie. Czym je wykrawałas ?? Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 31 Stycznia 2015 rozpuscic 10 g drozdzy Drożdże świeże czy instant ? Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 31 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 31 Stycznia 2015 (edytowane) swieze Halusia niczym ,robilam kulki tak samo jak sie zwija paczki i docisnelam dlonia ,ciasto jest bardzo elestyczne i wogule mi sie nie lepilo do rak ,wazne jest zeby maka zawierala duzo glutenu Edytowane 31 Stycznia 2015 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Halusia niczym ,robilam kulki tak samo jak sie zwija paczki i docisnelam dlonia ,ciasto jest bardzo elestyczne i wogule mi sie nie lepilo do rak ,wazne jest zeby maka zawierala duzo glutenu To wyszły Ci pięknusie równej wielkości.. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 31 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Halusia i wagowo rowniez wszystkie mialy 65-68 g Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 18 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 18 Lutego 2015 Dzis mnie naszlo na takie maslane rogaliki .dzemow mam narobionych a w zasadzie nie ma ich z czym jesc ..wiec rogaliki beda pasowalyForma rogali nie zadowalajaca ale mam nadzieje ze kolejny wypiek bedzie lepszy wizualnie A tak sie robily:rozwalkowane i posmarowane maslemzawiniete -i tu wlasnie poleglampozniej bylo jeszcze wyrastanie ale fotki nie ma ,bo robione tel a akurat rozmawiam z niego i nie bylo mozliwosci Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 18 Lutego 2015 No ładniutkie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 18 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 18 Lutego 2015 jeszcze troszke za cieple zeby skonsumowac ...nastepnym razem dam im chyba ciut dluzej podrosnac . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 18 Lutego 2015 Forma rogali nie zadowalajaca ale mam nadzieje ze kolejny wypiek bedzie lepszy wizualnie Electra.. a może następnym razem robiąc rogaliki zrób z ciasta koło a potem podziel je np na 8 części i myslę że będziesz bardziej zadwolona. Mi tam sie podobają Twoje rogaliki i już Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 18 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 18 Lutego 2015 w przepisie bylo podane zeby tak robic ,ale sposob z kolem tez musze przetestowac albo kupic dzielarke do rogali, mialam kiedys ale gdzies sie zawieruszyla Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 24 Lutego 2015 Kolejny chlebek na zakwasie ,wypiekany w koszyku ( u mnie w durszlaku ) jeszcze sie nie dorobilam koszyka ale juz wiem ze bedzie taka potrzeba. wczesniejszy moj wypiek z tego samego przepisu jest tutaj a przeis na 1 stronie.https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11120-testowanie-koszyczkow-do-chleba/?p=405670 Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 24 Lutego 2015 (edytowane) Tooo się będzie działo jak kupisz koszyk bo jak już teraz takie fajniste to co będzie potem Edytowane 24 Lutego 2015 przez Baca Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 24 Lutego 2015 Kolejny chlebek na zakwasie E tam, to samo zdjęcie trochę przyciemnione. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 24 Lutego 2015 Pawel nie prawda troszke inne ciecie mi wyszlo @Baca, coraz bardziej mi sie podoba to pieczenie ...i juz wlasnie szukam takich malutkich koszykow co by mozna bylo upiec male chlebki na podanie zuru wielkanocnego Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 24 Lutego 2015 Kolejny chlebek na zakwasie ,wypiekany w koszyku ( u mnie w durszlaku ) jeszcze sie nie dorobilam koszyka ale juz wiem ze bedzie taka potrzeba.2015-02-24 14.41.50 (1024x822).jpg Bardzo smakowity wypiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 24 Lutego 2015 juz wlasnie szukam takich malutkich koszykow co by mozna bylo upiec male chlebki na podanie zuru wielkanocnegoŁo matko z curkom a toś się rozpędziła, faktem jest, że masz talenta i Ci w rękach rośnie znaczy się ciasto Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 24 Lutego 2015 @Baca,trzeba kuc zelazo poki gorace a tu moj chleb w przekroju Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 25 Lutego 2015 Dzis znow sobie poszalalam ...precle jadlam hmm oj tak dawno ze juz nawet nie pamietam kiedy Co prawda ksztaltem nie przypominaja ..ale smak ten sam Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.