electra Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #551 Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Chleb z przepisu BazylWidzew https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19110-pieczywo-chleb-z-naczynia-żaroodpornego/?p=763854Dalam 10 % maki kurydzianej i przerobilam przepis na 500 g maki bo taka ilosc torebke drozdzy mialamWyszedl smaczny z chruiaca skorka . Pieklam w garnku zeliwnym , wiec opcja wygrania samego garnka sprawdzi sie lepiej Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #552 Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Chleb z przepisu BazylWidzew Electra chlebek piękny wyszedł Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 1 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #553 Opublikowano 1 Maja 2022 Bazylu, moj Tz oczywiscie nie dal mu wystygnac calkowicie i pozarl pietke Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 4 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #554 Opublikowano 4 Października 2022 Chleb orkiszowy na zakwasie zytnim ... testuje moj mlody zakwas Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #555 Opublikowano 4 Października 2022 Smacznie wygląda Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #556 Opublikowano 4 Października 2022 Bardzo ładny i smakowicie wyglądający chlebuś Electro . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #557 Opublikowano 4 Października 2022 Piękny , gratulacje . Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #558 Opublikowano 4 Października 2022 (edytowane) Elektro,SUPER, chlebek pięknie wypieczony Sam zakwas czy z dodatkiem drożdży? Edytowane 4 Października 2022 przez ReniaS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 4 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #559 Opublikowano 4 Października 2022 @ReniaS, tylko zakwas , mam bardzo mlody wiec brytwanki bylo do jakis 3/4 i zakwasu dosc sporo bo 200 g maki 1200g Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #560 Opublikowano 4 Października 2022 Bardzo ladny wypiek Electra. widac Twoja wiedze w nim. Chleb bez " wklesniecia" na gorze, wyrosniety , tylko odkroic pajde i jesc. No i najwazniejsze, ma konsystencje chleba nie ciasta w przekroju Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #561 Opublikowano 5 Października 2022 @ANNAM, dziekuje staram sie co prawda to troche lat przepracowalam w piekarni ale tylko w biurze , pozniej w kateringu gdzie tez mialam stycznowc z pieczywem , mialam tez wlasna piekarni-.ciastkarnie , mosialam przynajmniej miec jakas wiedze . ogolnie to nie mam jakis zdolnosci w wypiekach ale robie to z sercem a to chyba poplaca Chleby coraz gorsze kupne a coraz drozsze .Chleb mimo ze bez zadnych dodatkow to wyszedl naprawde smaczny , orkisz jak najbardziej moge polecic do wypieku.teraz sobie tak experymentuje z bialym pieczywam bo zakwas mlody to ciezkie zytnie chleby nie wyjda Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikami Opublikowano 5 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #562 Opublikowano 5 Października 2022 zakwas mlody to ciezkie zytnie chleby nie wyjda Młody zakwas to nieco bujda, problemem jest temperatura przy startowaniu zakwasu.Na nieistniejącym już forum piekarnie.pl, wypowiadali się m. in. zawodowcy.W jednej z piekarni stawiali zakwas od zera co tydzień, inni zaś co dostawa nowej mąki. Jak stłukłem słoik, to zrobiłem zakwas 60 godzinny żytni (w piekarniku przy lampce) + 12h na namnożenie ilości produkcyjnej w temperaturze pokojowej. Naprawdę nie było różnicy względem zakwasu kilkuletniego.Zresztą to samo zrobiłem kilkukrotnie, mi. in. na ostatnim wyjeździe wakacyjnym. Jak kończył się przywieziony chleb, to gospodarze zapytali: ile trzeba mi czasu na zakwas - dopowiedziałem 3 dni i spełniłem to. Są pewne niuanse - w moim piekarniku przez noc temperatura osiąga 40C, co zwiększa szanse zapleśnienia - zdarzyło mi się dwukrotnie. Rozwiązanie gdzieś w czeluściach portalu Almanach Cukierniczo Piekarski. W pierwszym etapie zamiast czystej wody należy użyć 1% roztworu etanolu. Co chlebów czysto żytnich to ukwasza się z reguły 30-40% mąki w cieście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 28 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #563 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Tarte tatin ... a moze cos na ten sposob bo oryginal to nie jest ale dobre( bo kaloryczne) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.