Hektor Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 8 Lutego 2015 (edytowane) Co to jest ten pojemnik GN?Najprościej wpisać hasło w Google pojemnik gn i już http://pl.wikipedia.org/wiki/Gastro_Normhttp://www.stalgast.com/category/przechowywanie-i-transport-zywnosci-pojemniki-gn Edytowane 8 Lutego 2015 przez Hektor Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack78 Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 9 Lutego 2015 Tak przypuszczałem, chciałem się tylko dopytać. Jedno co mnie dziwi, że norma mówi o rozmiarze, a nic nie mówi o materiale z którego jest to naczynie wykonane. Bo własnie to mnie wprowadziło w błąd, jak widziałem raz naczynia plastikowe, raz styropianowe, a raz z nierdzewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek-sw Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Witam jakie mocne pojemniki do peklowania mi polecicie? takie co bym jedno na drugim poukładał i żeby nie pękły?macie jakies sprawdzone wytrzymałe? szeroko jak i głęboko mam na 52cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej16 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Pojemnik na mięso typ C 600x400x280 cena ok. 35 zeta.Znajdziesz w sklepach specjalistycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 14 Grudnia 2016 (edytowane) Witam jakie mocne pojemniki do peklowania mi polecicie? Ja polecam GN-y są różnych rozmiarów , z przykrywkami , można stawiać jeden na drugim . Pozdrawiam Edytowane 14 Grudnia 2016 przez andrzej k Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 14 Grudnia 2016 http://www.zkmgastro.pl/pl/k/Pojemniki-gastronomiczne Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek-sw Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 14 Grudnia 2016 (edytowane) Ja polecam GN-y są różnych rozmiarów , z przykrywkami , można stawiać jeden na drugim .A są takie ok 25litrów? bo potrzebuje tak na ok 30/40 kilo miecha... Edytowane 14 Grudnia 2016 przez misiek-sw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 15 Grudnia 2016 W tym przypadku trzeba się zastanowić czy nie lepszy by był duży garnek z nierdzewki - byłoby dwa w jednym - do peklowania i do parzenia (o ew. robieniu serków nie wspomnę ) Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 15 Grudnia 2016 A są takie ok 25litrów? bo potrzebuje tak na ok 30/40 kilo miecha... zastanów się czynie lepiej 2 po np. 20 kg mięcha - albo beczka do spożywczych - Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 15 Grudnia 2016 W tym przypadku trzeba się zastanowić czy nie lepszy by był duży garnek z nierdzewki Piotrek jak masz dużą lodówkę to może i tak . Napisałem może , bo czasami się zdarza że mięso się pekluje a chcesz robić serki Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek-sw Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Garnek odpada bo mam tylko 52x52cm wiec duży to on nie będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Może wiaderka 20L z przykrywką... tylko takie do celów spożywczych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmbp Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Mam pytanie,robię większą ilość szynek.Czy można je parzyć w garnku aluminiowym? Duży gar 50 l.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mani3k Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Jeśli nie masz nic innego to może być. Choć z tego co pamiętam nie było tak dużych garnków z aluminium (tak mi się wydaje).To chyba ocynkowany gar? Weźmy pod uwagę że często do parzenia wykorzystuje się parniki a one są w ocynku.Popytaj może ktoś w okolicy ma duży emaliowany gar i pożyczy na ten jeden raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmbp Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Garnek na 100% aluminiowy. Słyszałem że nie powinno się gotować w aluminium . I dlatego pytam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 19 Grudnia 2016 (edytowane) Na szybko, opinia lekarza z netu:"Dopóki w aluminiowym rondlu nie zaczniesz dusić kwaśnych potraw, takich jak bigos, kapuśniak, pomidorowa, czy kompot z suszu, nie masz się czego obawiać. Natomiast folia aluminiowa i inne naczynia z tego tworzywa, po kontakcie z kwasami uwalniają do potraw szkodliwy glin." Edytowane 19 Grudnia 2016 przez Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mani3k Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Wiesz kiedyś gotowała się w tych garnkach. Jeśli nie znajdziesz nic innego to po tym jednym razie nic się nie stanie. Powiedz ile to jest ta większą ilość. Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 19 Grudnia 2016 (edytowane) Ten jeden raz i w dodatku przy temperaturze ok. 85 st.C. nie powinno zaszkodzić. Edytowane 19 Grudnia 2016 przez Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmbp Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Ta większa ilość to 40szt. Wiadomo że nie na jeden raz.Myślałem sobie że skoro garnek jest wysoki to prosto z wędzarni na kijach do wody.chodzi o to że szyneczki wisiały by w tym ganku.Miało to służyć na dłużej.W szynkach jest trochę soli to dam sobie spokój z tym garnkiem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homian Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 19 Marca 2017 (edytowane) Podepnę się pod temat. Czy przy zapeklowaniu na sucho mięso może być w danym pojemniku szczelnie zamknięte np. pojemnik owinięty streczem? Jeśli tak to się nasuwa kolejne pytanie czy błędem by było zapeklowanie go w worku foliowym szczelnie zamkniętym. Jeśli natomiast powinno być otwarte to może w woreczku foliowym z dostępem powietrza?? Dodam że mam tu na myśli mięso drobne na kiełbasy. Edytowane 19 Marca 2017 przez homian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 19 Marca 2017 Mozesz smialo peklowac w woreczkach foliowych przystosowanych do stycznosci z pozywieniem.Ja kozystam z workow do mrozenia, prozniowych, struniwych oraz takich sklepowych w ktore sprzedawca w sklepie pakuje nam mieso. Peklowanie tym sposobem to czysta przyjemnosc bo widzisz kolor miesa, mozesz zawartosc woreczka masowac codziennie bez otwierania i co najwazniejsze ukladanie w lodowce.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homian Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 19 Marca 2017 (edytowane) Właśnie o to układanie w lodówce najbardziej mi chodziło . Pytanie wyszło dlatego że czytając forum, gdzieś przypadkiem natknąłem się na dyskusję dostępu powietrza do peklowanego mięsa. Nie pamiętam gdzie i jaki był jej finał, stąd były moje wątpliwości. Edytowane 19 Marca 2017 przez homian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 19 Marca 2017 Dodam jeszcze ze w takim opakowaniu mozesz smialo peklowac na mokro.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homian Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 19 Marca 2017 Też dobrze wiedzieć o tym. Kupiłem co prawda właśnie chłodziarkę specjalnie do tego celu, ale obok naczyń zostaje trochę wolnego miejsca gdzie można by takie woreczki z mięsem w solance ułożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 19 Marca 2017 No wlasnie. ????????------------Ten sposob peklowania wyjasnia odwieczne pytanie nowych zadymiaczy: "Jak calkowicie zalac solanka, 1 kg. miesa, 400 mililitrami roztworu.. ???????? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.