rafaelo9086 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Witam szanowną brać Odnośnie do tematu chciałbym zapytać jak długo można trzymać świeżą zamrożoną krew w zamrażarce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 29 Stycznia 2015 jak długo można trzymać świeżą zamrożoną krew w zamrażarce Na to nie odpowiem bo nie wiem, ale mam w zamrażarce krew, jakieś 700 ml, przywieziona przez kolegę Andrzej k w Grudniu 2012, za jakiś tydzień będę z niej robił kaszankę, mam nadzieję, że się jeszcze nadaje Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo9086 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 29 Stycznia 2015 To poproszę cie Zbóju koniecznie napisz jak to wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zbóju, w jakiej temp. była trzymana zamrożona krew i jak wyglądała po rozmrożeniu? Dwa lata to trochę za długi okres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zbóju, w jakiej temp. była trzymana zamrożona krew i jak wyglądała po rozmrożeniu? Dwa lata to trochę za długi okres. Jest jeszcze w zamrażarce, jest -18st.C, z wyglądu jest błyszcząca To poproszę cie Zbóju koniecznie napisz jak to wyszło Jak zrobię, a nie zapomnę to napiszę Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rom_an Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 18 Lutego 2016 Ja trzymam max do roku czasu. Dłużej to już brak komfortu psychicznego, że coś może być nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elka11 Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 26 Listopada 2016 Zbóju, w jakiej temp. była trzymana zamrożona krew i jak wyglądała po rozmrożeniu? Dwa lata to trochę za długi okres.Jest jeszcze w zamrażarce, jest -18st.C, z wyglądu jest błyszcząca To poproszę cie Zbóju koniecznie napisz jak to wyszłoJak zrobię, a nie zapomnę to napiszę Witaj Zbóju!Bardzo pomocna by dla mnie była informacja odnośnie zamrożonej krwi. Jak ona powinna wyglądać po rozmrożeniu i jak dalej z nią postąpić? Muszę ją zamrozić na 4 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 26 Listopada 2016 Muszę ją zamrozić na 4 dni. Na cztery dni nie musisz mrozić krwi . Może być w lodówce w temperaturze około 2-4 stC Ale jeżeli chcesz to zamrażaj . Krew zamarza tak jak woda , po pełnym rozmrożeniu jest płynna Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elka11 Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 26 Listopada 2016 Muszę ją zamrozić na 4 dni. Na cztery dni nie musisz mrozić krwi . Może być w lodówce w temperaturze około 2-4 stC Ale jeżeli chcesz to zamrażaj . Krew zamarza tak jak woda , po pełnym rozmrożeniu jest płynna Pozdrawiam Bardzo Ci dziękuję za błyskawiczną odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 26 Listopada 2016 Jak ona powinna wyglądać po rozmrożeniu i jak dalej z nią postąpić? Muszę ją zamrozić na 4 dni. Andrzej już napisał Ja dodam, że po czterech dniach krew mrożona będzie wyglądać dobrze, jak zamrożona, czerwona, błyszcząca kula. Jak zamrozisz na cztery dni, to będzie się Tobie odmrażać kolejne dwa dni, czyli razem 6 dni zanim będzie gotowa do użycia. Gdybyś kiedyś krew rozmrażała to rozmrażaj w lodówce w temp. do 6 st.C. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elka11 Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 26 Listopada 2016 Jak ona powinna wyglądać po rozmrożeniu i jak dalej z nią postąpić? Muszę ją zamrozić na 4 dni. Andrzej już napisał Ja dodam, że po czterech dniach krew mrożona będzie wyglądać dobrze, jak zamrożona, czerwona, błyszcząca kula. Jak zamrozisz na cztery dni, to będzie się Tobie odmrażać kolejne dwa dni, czyli razem 6 dni zanim będzie gotowa do użycia. Gdybyś kiedyś krew rozmrażała to rozmrażaj w lodówce w temp. do 6 st.C. Bardzo Ci dziękuję. Dobrze, że napisałeś, że krew rozmraża się dość długo. Wezmę to pod uwagę jak będę miała rozpocząć gotowanie produktów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 26 Listopada 2016 Roztwory z zawartości soli mają niższą temp. zamarzania a tym samym szybciej się rozmrażają.Elka11. czy wiesz co masz dodać do krwi? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elka11 Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 27 Listopada 2016 Roztwory z zawartości soli mają niższą temp. zamarzania a tym samym szybciej się rozmrażają.Elka11. czy wiesz co masz dodać do krwi?Witam Cię.Dopiero wróciłam do domu i właśnie czytam.To co pamiętam z domu rodzinnego to krew była już z solą żeby się nie robiły grudki.Ja dostałam tą krew i sądzę, że chyba też była z solą.Proszę doinformuj mnie w tym temacie bo ja już mam krew zamrożoną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sica Opublikowano 8 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Jak długo można przechowywać mrożoną krew? Mam zamrożoną dwu letnią i mam stracha jej użyć. Cytuj sica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Mam zamrożoną dwu letnią i mam stracha jej użyć. w 2015r robiłem kaszankę na krwi, którą miałem zamrożoną około 2.5 roku, kaszanka wyszła bardzo dobra Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 9 Stycznia 2017 i mam stracha jej użyć. strach ma tylko wielkie oczy Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Mam zamrożoną dwu letnią i mam stracha jej użyć. Zrób próbę, sparz trochę krwi w jelicie tak, jakbyś parzył kaszankę.Potem ją skonsumuj i zobacz, czy szybko wychodzi (obojetnie, którą stroną )Jeżeli nie ma sensacji to możesz spokojnie użyć.Zalecam ostrożność, bo w niskich temperaturach rozwijają się niektóre bakterie i opinia: w 2015r robiłem kaszankę na krwi, którą miałem zamrożoną około 2.5 roku, kaszanka wyszła bardzo dobra odnosi się wyłącznie do tamtego, zbójowego wyrobu.P.S. Krew użytą do próby możesz wymieszać ze zrumienioną cebulką, przyprawić solą i pieprzem, żeby nie było cofki już na starcie Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sica Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 9 Stycznia 2017 No to zaryzykujemy i zrobimy, po próbie degustacji jak będę żył to dam znać Cytuj sica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Tylko czy warto tak ryzykować?Pewnie w Islandii ciężko o krew wieprzową, ale może z jakiegoś innego zwierzaka by podeszła? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.