DZIADEK Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 7 Listopada 2007 To może się komuś przydać Uzyski poszczególnych klas mięsa z przeklasyfikowania mięsa drobnego wp. sprzedawanego jako gulaszowe lub mięso wp kl II chude Zakup - 4,030 kg w cenie 9,50 kg /kg 1. Wieprzowina kl I -1,541 kg = 38,24 %2 Wieprz. Kl II A o wizualnej zawartości tłuszczu 15% - 0,919 kg = 22,80%3 Wieprz. Kl II B o wizualnej zawartości tłuszczu 65% - 0,643 kg = 15,97 %4, Wieprzowina kl III - 0,685 kg = 17,00 %5 Tłuszcz drobny - 0,176 kg = 4,36 %6. Odpady i strata rozbiorowa - 0,066 kg = 1,63 % Razem - 4,030 kg = 100 % Uzyski poszczególnych klas mięsa z klasyfikacji łopatki wp b/k, tłuszczu i bez mięśnia trzygłowego Zakup - 4,455 kg w cenie 9,90 zł /kg 1. Wieprzowina kl I - 2,345 kg = 52,64 %2. Wieprz. kl II A o wizualnej zawartości tłuszczu 15% - 0,460 kg = 10,32%3 Wieprz. kl II B o wizualnej zawartości tłuszczu 65% - 0,470 kg = 10,55 %4. Wieprz kl III - 1,097 kg = 24, 62 %5. Tłuszcz drobny - 0,026 kg = 0,59 %6. Odpady i strata rozbiorowa - 0,057 kg = 1.28 % Razem - 4,455 kg = 100 %Klasyfikacja bardzo dokładna Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jewo Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 7 Listopada 2007 Jaki wniosek?Nie warto kupować. Cytuj Jurek - od dawna Kibic Forum - Amator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 8 Listopada 2007 Nie warto kupować. W ogóle ? Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.