Skocz do zawartości

Uzyski klas mięsa z klasyfikacji łopatki


DZIADEK

Rekomendowane odpowiedzi

To może się komuś przydać Uzyski poszczególnych klas mięsa z przeklasyfikowania mięsa drobnego wp. sprzedawanego jako gulaszowe lub mięso wp kl II chude

 

Zakup - 4,030 kg w cenie 9,50 kg /kg

 

1. Wieprzowina kl I -1,541 kg = 38,24 %

2 Wieprz. Kl II A o wizualnej zawartości tłuszczu 15% - 0,919 kg = 22,80%

3 Wieprz. Kl II B o wizualnej zawartości tłuszczu 65% - 0,643 kg = 15,97 %

4, Wieprzowina kl III - 0,685 kg = 17,00 %

5 Tłuszcz drobny - 0,176 kg = 4,36 %

6. Odpady i strata rozbiorowa - 0,066 kg = 1,63 %

Razem - 4,030 kg = 100 %

 

Uzyski poszczególnych klas mięsa z klasyfikacji łopatki wp b/k, tłuszczu

i bez mięśnia trzygłowego

 

Zakup - 4,455 kg w cenie 9,90 zł /kg

 

1. Wieprzowina kl I - 2,345 kg = 52,64 %

2. Wieprz. kl II A o wizualnej zawartości tłuszczu 15% - 0,460 kg = 10,32%

3 Wieprz. kl II B o wizualnej zawartości tłuszczu 65% - 0,470 kg = 10,55 %

4. Wieprz kl III - 1,097 kg = 24, 62 %

5. Tłuszcz drobny - 0,026 kg = 0,59 %

6. Odpady i strata rozbiorowa - 0,057 kg = 1.28 %

Razem - 4,455 kg = 100 %

Klasyfikacja bardzo dokładna

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.