Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Zielone plamy w szynce i polędwicy


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
41 odpowiedzi w tym temacie

#41 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 9155 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 14 lip 2019 - 18:29

Mirku,

zbrylanie a zapobieganie migracji azotynu to dwie różne rzeczy.

Twoja powyższa wypowiedź jest tego potwierdzeniem.

Antyzbrylacz, równomiernie rozłożony w peklosoli, zapobiega tworzeniu się bryłek wilgotnej soli. Azotyn nanoszony jest na sól w postaci roztworu z wodą, tak więc i on utrzymuje się równomiernie w całej mieszance.

Skoro utrzymuje się równomiernie w całej mieszance to skąd to zalecenie, skoro peklosól zawiera antyzbrylacz?

kiedy przetrzymujemy peklosól dłuższy czas, przed jej użyciem należy ją starannie wymieszać, aby azotyn który osiadł na jej spodzie, równomiernie, ponownie wymieszać.

To są dwie sprzeczne informacje. 



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#42 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 13983 postów

Napisano 14 lip 2019 - 20:40

Nie rozumiem czego nie rozumiesz?




Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych