arecki74 Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Witam.Widzę że ostatnie posty są z 2010 r. Nie wiem czy jeszcze jest ktoś tu aktywny.Ale zapytam. Czy w wędzarni drewnianej drzewo nie przejdzie zapachem ryb , co potem przełoży się na mięso ? Dopiero zaczynam i miałem pomysł , żeby zrobic dwie wędzarnie obok siebie , łączone jedną rurą od paleniska. Czy to mądry pomysł? Podpowiedzcie , może żle rozumuję , bo jeszcze nie spotkałem takich wędzarni albo żle szukam. Pozdrawiam Arecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert4you Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Źle rozumujesz! Nic niczym nie przejdzie. A właściwie przejdzie- dymem. Możesz ryby wędzić nawet razem z mięsem. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 (edytowane) Widzę że ostatnie posty są z 2010 r.A ja widzę, że z XI 2019.Przeczytaj te 50 postów powyżej Twojego pytania i wszystko będzie jasne. miałem pomysł , żeby zrobic dwie wędzarnie obok siebie , łączone jedną rurą od paleniska. Czy to mądry pomysł? Podpowiedzcie , może żle rozumujęZrobić możesz co chcesz, bo to Twoja inwestycja.Jednak PO CO ?????? Edytowane 3 Kwietnia 2020 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawideo Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 25 Września 2020 Czy ta sama zasada dotyczy się wspólnego wedzenia pstrąga i sera? Chciałbym właśnie w sobotę uwędzić, pstrąga, ser gouda, i przyprawione serki typu włoskiego. Trochę się obawiam. Ale wspólne uwedzenie, zaoszczędziłoby mi dużo czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 25 Września 2020 Ale wspólne uwedzenie, zaoszczędziłoby mi dużo czasu. Nie ma żadnych przeciwwskazań, by czas zaoszczędzić. , Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 25 Września 2020 (edytowane) Wędzenie jest jak najbardziej możliweTym bardziej jak maja być produkty wędzone w podobnych temperaturach.Choć to ze nic nie kapnie to raczej można wsadzić miedzy bajki przy wędzeniu np kurczaka.Wieszaj mięso rodzajami w pionie.Tu masz przykład Kurczak z tył Rybka z przodu I wędzenie Jeżeli jest odpowiedni przepływ dymu, to wszystko będzie OK Edytowane 25 Września 2020 przez TOSHIBA Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.