Ulalka Opublikowano 1 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 1 Lipca 2015 Arkadiuszu z łyżeczką skończyłam , poprawa jest , bo przepis ten drugi jest na gramy a żelatyny użyłam z powodu narzekania mojego mężyka na lekką galaretkę a ma być twarda - trzeba dogadzać , bo jeszcze zmieni na młodszy model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 1 Lipca 2015 (edytowane) żelatyny użyłam z powodu Z jakiego to ja wiem .Można to zastąpić żelatyną ze skórek wg .Dziadka. Edytowane 1 Lipca 2015 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 1 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 1 Lipca 2015 powoli wdrażam się , bedzie czas i na to pozdrawiam Cię serdecznie Ula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 18 Listopada 2017 (edytowane) Podepnę się tutaj i odsmażę kotleta. . Zostało mi farszu po nadziewaniu kabanosów, więc dodałem do niego wody, żelatyny doprawiłem jeszcze (bo się smaki rozrzedziły ) wyrobiłem, żeby się troszkę kleiło i walnąłem na wierzch łychę smalcu. Wstawiłem w słoiku do gara i poparzę z 2 godz. A co tam , zobaczy co wyjdzie. Edytowane 18 Listopada 2017 przez binio1111 Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 18 Listopada 2017 Też się nie obijam... Coś za dużo słoików by było, więc reszta wsadu powędrowała do nowego szynkowaru: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 18 Listopada 2017 No Panie - - Masz wypaśny szynkowar , Cóż to za cudo? Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 18 Listopada 2017 Swego czasu nabyłem 2 wieże parzelnicze, coś takiego: Chętnego na zakup nie znalazłem, więc przerobiłem na szynowary ze sprytnym dociskiem.Powstało 6 o przekroju prostokątnym i 4 również prostokątnych ale pogłębionych Co prawda szynkowar nie mieścił się w żadnym garnku, ale bez problemu sparzyłem w piekarniku w brytfannie + woda z której wytworzyła się para.Wyszło miodzio. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 18 Listopada 2017 Wyszło miodzioNo po fotce widać , że nie kłamiesz Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 18 Listopada 2017 Jak się w domu dorwali, to 1/3 od razu znikła, a część poszła na degustację do pracy i znajomego.Mówią że bardzo dobra, to i zaprzeczał nie będę.... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 18 Listopada 2017 (edytowane) Też się nie obijam...Ale smalcu do konserwy słoikowej nie walnąłeś. Edytowane 18 Listopada 2017 przez jac007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 18 Listopada 2017 A po co? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 19 Listopada 2017 A po co? Uzyskasz lepsze walory smakowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 19 Listopada 2017 Jakoś nie pasuje mi smalec do mielonki w słoiku, za to galaretka jak najbardziej i to w dużych ilościach.Smalec można dodać do zwykłej konserwy mięsnej, ale tylko po to, żeby górna warstwa mięsa nie zmieniła koloru na szary, a tak się dzieje kiedy smalcu nie damy. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 19 Listopada 2017 Wszystko to przecież kwestia gustu i smaku. Osobiście też lubię taką pyszniutką, grubiutką warstwę smaluszku na wierzchu każdego niezależnie rodzaju konserwy słoikowej, smaluszku którym to najpierw smaruję kanapkę, (zamiast masła), a dopiero na ten smaluszek kładę plastry przepysznej "słoikówki", plus ew. jakiś ogóreczek kwaszony czy taż jakieś inne dodatki smakowe, tak lubię, mniam mniam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 19 Listopada 2017 sverige - a inni niech dorzucą na wierzch olej - Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 19 Listopada 2017 Dokładnie Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 19 Listopada 2017 Z mojego wczorajszego słoika pozostało tylko wspomnienie Następnym razem mam zrobić farsz na kabanosy i później władować go w słoiki - bo - i tu cytat "Szkoda czasu na zabawę z flakami , bo słoikówka jest super" Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.