Polecam surówkę do obiadu ( niejednego , bo można zapakować w słoik i do lodówy ) , która w moim notatniku nazywa się Surówka a'la chińska ( przypomina mi tą dodawaną do chińszczyzny z budki braną w styropianie na wynos ;-) )
A więc potrzebujemy :
1 średnią główkę kapusty
3 marchewki
3 ząbki czosnku
1 szkl.cukru
1 szkl.octu
1 szkl.oleju
1 łyżkę soli
Kapuchę poszatkować , marchew zetrzeć na grubych oczkach.Składniki zalewy wymieszać , wcisnąć czosnek i podgrzać do rozpuszczenia. Zalać ciepłym kapustę z marchwią , dokładnie przemieszać . Czas przegryzania to doba - warto przemieszać co jakiś czas. Później spożywać śmiało lub zapakować do słoików i przechowywać w lodówce . Smacznego.
Załączone pliki
Użytkownik Ulalka edytował ten post 05 mar 2015 - 11:30