Ulalka Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 9 Marca 2015 Drożdżówka mieszana drzewianną łychą SKŁADNIKI1,5 szkl.cukru1,5 szkl.mąki1,5 szkl.mleka6 całych jaj ( najlepiej L )2 cukry wanilinowe1 kostka margaryny ( roztopić i przestudzić )1 kostka drożdży (10dag)4 łyżki oliwyszczypta soliWszystkie składniki wymieszać drewnianą łyżką i pozostawić od 4 do 10 godzin pod przykryciem . Po tym czasie wsypać do masy 1 kg mąki tortowej , wymieszać i przełożyć do blach ( duża+keksówka) . Posypać kruszonką . Piec w piekarniku na 180stopniach około 1 godziny ( do zrumienienia wierzchu) .PROPOZYCJE WSADU- twaróg biały z cukrem + jabłka- jabłka + rodzynki- dżem + twaróg z cukrem- owoce suszone- powidła śliwkowe- co się komu zamarzy ;-)SMACZNEGO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 9 Marca 2015 6 całych jaj ( najlepiej L ) L to lewe Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioro Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 9 Marca 2015 L to Love Cytuj My brain: it's my second favorite organ /Woody Allen/But what was the first Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 9 Marca 2015 L- to taki akuratny rozmiar jaja... Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 10 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 10 Marca 2015 L to lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 10 Marca 2015 6 całych jaj ( najlepiej L ) L to lewe L to Love L- to taki akuratny rozmiar jaja...Hmmmm .... jedna literka a tyle skojarzeń Ulalka .. napisz ''jaj kurzych''i nie będzie sprawy Jeśli mogę coś wtrącić ... zamień margarynę na masło .. ciasto jest wtedy jeszcze smaczniejsze. czekam na dalsze przepisy. PozdrawiamA. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 10 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 10 Marca 2015 dzięki Anuś , wypróbuję z masłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 10 Marca 2015 L a ja myslalam ze to ma bym L-jak legalne , a jak odroznic takie L jak ma sie od wlasnych kur? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 10 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 10 Marca 2015 (edytowane) L to większe od mniejszych moi znajomi kupują jajka w marketach i najczęściej z promocji , takie jajka w rozmiarze "m" są jak dla mnie miniaturowe i nijak nie da się zrobić ciasta z tymi maluchami Edytowane 10 Marca 2015 przez Ulalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 10 Marca 2015 takie jajka w rozmiarze "m" są jak dla mnie miniaturowe i nijak nie da się zrobić ciasta z tymi maluchami No i na dodatek od nieszczęśliwych kur. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 10 Marca 2015 L a ja myslalam ze to ma bym L-jak legalne , a jak odroznic takie L jak ma sie od wlasnych kur? XL – bardzo duże: 73 g i więcejL – duże: od 63 g do 73 gM – średnie: od 53 g do 63 gS – małe: poniżej 53 g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 10 Marca 2015 czyli jajko o wadze 63g to jakie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 10 Marca 2015 czyli jajko o wadze 63g to jakie to L. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 10 Marca 2015 a czemu nie M? tez sie zalicza wagowo Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 13 Maja 2015 A ja ostatnio robiłem bułeczki drożdżowe z nadzieniem truskawkowym Ani jednego jajka. Bardzo mięciutkie wyszły , na drugi dzień w dalszym ciągu miękkie ale już nieco gliniaste (takie jak lubię). Zdziwiłem się bo taki był skład na ciasto :- 250 ml mleka,- 25 g świeżych drożdży- szczypta soli- 70 g cukru- 500 g mąki pszennejPierwszy raz robiłem bez jajek i mega mocne zaskoczenie jakością finalną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 13 Maja 2015 ze nie maja jajek to mnie nie dziwi ale ze nie maja zadnego tluszczu to mnie dziwi Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 13 Maja 2015 Jest jest. Coś mi się źle skopiowało. Już podaje ile : 75 g masła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 13 Maja 2015 AAAA no to co innego Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 13 Maja 2015 Bez masła nie ma drożdżówki. Ja nie stosuje ani oliwy ani oleju ani margaryny. Zawsze masło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 13 Maja 2015 Ja tez tylko maslo ,no chyba ze jakis wyrob wymaga oliwy czy oleju, margaryny wogole nie uzywam. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 13 Maja 2015 Kiedyś na margarynie smażyłem schabowe. Ale odkąd poznałem masło klarowane czy też olej kokosowy to niczego poza nimi do smażenia nie używam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 13 Maja 2015 Ja uzywam smalcu cocosowego do smazenia faworkow , schabowe na masle jak mam to klarowane maslo albo olej +maslo Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 13 Maja 2015 schabowe na masle jak mam to klarowaneSchabowe, to tylko na smalcu, ostatnio tylko na gęsim. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 13 Maja 2015 mowisz ..gesiego nie mam ale zwykly sie znajdzie, co prawda u mnie schabowe nie goszcza za czesto na naszym stole ale ze lubie probowac to kolejne na smalcu zrobie...A jak nie posmakuja to uwazaj! za 2 tyg bede w PL , Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.